Şimdi Ara

4600cc V8 yakit tuketimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
2
Favori
5.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bundan bi kac ay once gene ayni adla bir baslik acmistim. ozamanki tuketimim 9-15litre/100km idi. dikkat edenler bilir arada sirada foruma yeni guncel yakit tuketimim ile ilgili yeni bir konu acacagim hakkinda hep yaziyorum. bugun depoyu fulledim. degerler ortaya cikinca da yeni konuyu acma zamani geldi diye dusundum.

    yeni degerler yerine yalnizca sehirici tuketimi desem daha dogru olur cunku depoyu en son doldurdugumdan beri hic uzun yola gitmedim. yeni sehirici degeri 12lt/100km. aslinda 12 litreden biraz daha az yakti ancak tamsayi olmasi acisindan 12 litre yaziyorum.

    bu degerin 15ten 12ye dusmesinde tabi yazin gelmesinin cok buyuk etkisi var ne tekim kistan beri degisen bir tek o etken oldu. sehirdisi tuketimim kisin 9 litre idi. eger dogru oranti hesabi yaparsak bu degerin uzunyolda 8 litrenin altina dusecegi ortaya cikiyor.

    arac daha onceden de yazdigim gibi eski tip turbinli 4 atar otomatik vites. araci hantallastirdigini soyleyebilirim.

    simdi soruyorum buraya gelip 4600ccden anca 250bg cikarabilmis yaziiikkkk su forda bi mail atalim da dusuk hacimden yuksek guc nasil cikarilir ogrensinler havalarinda adeta verimliligin tanimini yeniden yazan forum uyeleri sozu gecen aracin otomatik 1600cc arac kadar(2000model otomatik 1600cc borayi ornek verebilirim) yaktigini gorunce ne derler? ayni soru turbocular icin de gecerli.

    sonuc olarak hacim-yakit tuketimi iliskisi dogrusal degildir. gecenlerde foruma yazildigi gibi 1600cc 10 litre yakiyorsa 4600cc mustang 50 litreden fazla yakar, mantigi ile hesaplanamaz.







  • Marka model yılı alabilirmiyiz
  • Güzel paylaşım teşekkürler.
    Hacimlerin düşürülmesindeki amaç ne peki emisyon mu, maliyet mi ya da hangi sebep? Yani madem aynı yakıyorsa neden 1.6 - 2.0 yerine 4.6 üretilmiyor?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Halleluja

    Marka model yılı alabilirmiyiz

    2004 ford crown victoria. tek motor secenegi var zaten.
  • Belki konuyla alakasız olacak ama;

    Önümüzdeki 1-2 yıl içinde gerçekleştirmeyi düşündüğüm bir planım var.

    İkinci araç olarak, sadece haftasonları ya da uzun yolda kullanmak için 2000-2002 arası (W215) CL500 almayı düşünüyorum.

    Biraz araştırdım piyasadaki araçlar 140.000 - 200.000 km arasında değişiyor.

    Motor 5 litre V8, 306 HP, sizin de yazınızda bahsettiğiniz gibi fazla zorlanmamış, 61 HP / litre gibi bir spesifik güce sahip, "başarısız" () bir motor. Ben motorun gırtlağına kadar sıkıştırılmamış olmasından yola çıkarak, böyle bir motorun oldukça uzun ömürlü olacağı kanısına varıyorum, yanılıyor muyum?

    Kısacası bu motor hakkındaki görüşünüz nedir, başıma iş mi alırım? Vergisi ve normal bakımlarını karşılayabilecek mali gücüm var fakat normalin dışında problemler yaratırsa sıkıntıya girebilirim.

    Siz ne dersiniz böyle bir maceraya atılmak konusunda? Hazır V8, büyük hacim falan demişken bilgilenelim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 22 Temmuz 2012; 8:28:44 >




  • gayet güzel yakıt tüketimi elde etmişsiniz. vergisini saymazsak v8 motor kullanma keyfini oldukça ucuza kapatmışsınız...

    fabrika verileri nasıldır merak ediyorum? güle güle kullanın...
  • Arkadaşım şehirler arası veyahut sabit hızlarda çoğu araç az yakar.

    Fakat şehir trafiğinde o 12 litreyi 2 ile çarpmak durumunda kalırsan anlarsın diğer ufak hacim motorları.

    Ferrari 458 italianında yakıt verisi 13 litre civarı.25 litreden aşşağı yaktıramassın normal kullanımda.Anca uzun yolda sabit hızda gideceksin o zaman olur.
  • Benim aracım 2001 model 1.6 otomatik vites. Ben sizinle aynı değerleri yakıyorum. Olayın aslında hacimle hiç ilgisi yok. Keşke vergi sorunu olmasa da ben de öyle bir arabaya binebilsem. Aslında kafamda var da bunu satıp 97-98 model bir tane Grand Cherokee almak. En fazla 2-3 milyar para ekleyeceğim üstüne...

    Bu arada bu değerler benzinle mi yoksa lpg mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LiveForSpeed

    Güzel paylaşım teşekkürler.
    Hacimlerin düşürülmesindeki amaç ne peki emisyon mu, maliyet mi ya da hangi sebep? Yani madem aynı yakıyorsa neden 1.6 - 2.0 yerine 4.6 üretilmiyor?

    bunu daha onceden foruma bikac kere yazmistim. ama gene kisaca degineyim. tek amaci motordaki en buyuk kayip olan isigecisi kayiplarini en aza indirmek. yaktiginiz yakitin %50sinden fazlasi hic kullanilamadan radyator ve egzozdan isi olarak atmosfere atilir. isi gecisi dogrudan toplam yuzey alani ile iliskili oldugundan motor ne kadar kucultulurse bu kayiplar da o oranda azalir anlamina geliyor ornek vermek gerekirse cayi bardak yerine corba tabaginda icmeye kalkarsaniz o cay aninda sogur, nedeni temas yuzeyinin artmasi dolayisiyla isigecisinin artmasi. bu basit ilke stroku kisa olan motorlarin neden dusuk devirde stroku uzun olan ayni hacimdeki motorlara gore dusuk tork verdiginin aciklamasidir aynizmanda.

    zaten dikkat edin kis ile yaz arasinda %20lik bir yakit tuektimi farki olmus. mevsim degisimi bile bu kayiplarin artip azalmasini etkiler.

    gene forumda kisin radyator onunu kapamali miyiz gibi sorular soruluyor. yaniti burda.




  • Hangi şehirde yaşıyorsunuz ? İstanbulsa hele birde köprü trafiği ise muhteşem.
  • Verilen değerler çok minimal,acaba orijinal halde mi bu performans gerçekleşti yoksa bir takım müdahalelerle mi?

    Ben de kısa süre sonra araç alacağım ve 3,5 lt v6 olacak araç.Nissan 350Z.

    Gerçi şu an yaklaşık 3 lt hacimli araç kullandığım için Nissan'ın pek sorun olacağını düşünmüyorum ama 5 lt civarı için müthiş değerler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faho -- 20 Temmuz 2012; 16:35:07 >
  • daturkishulan abimiz forumdaki kaliteli bilgili ender insanlardan.. kendisi her konuda yardımcı oluyor bana kendisine buradanda teşekkürlerimi sunuyorum.. onun bu konudaki bilgilerinden yararlanalım derim..
  • 2004 ford crown victoria

    şehir içi 17mpg

    2002 745i 18 mpg

    745i nin fabrika verisi 13 litre ama 19 litre civarı yakıyor. Daha kötü fabrika verisi olan crown victoria nasıl 12 yakıyormuş çok merak ettim. Fabrika verisi bile 14 litre. Şehir içi diyip 60 km ortalama hızla geziyorsunuz heralde. Yoksa tek kelimeyle imkansız.
  • olay sadace yakıt tükeyiminde olsa sizin değerleri gören bir çok arkadaş 2 litrenin üstü araçalara biner. ancak işin vergi kısmı var ya o işte çok can sıkıcı bence. gerçi ben hiç bir türlü 1.6 nın bile üstüne çıkmam ancak. özellikle yeni araçlar için 2 bin lira civarı mtv vermek bir çok kişiyi bayağı zorluyor.
  • Az yakıyor o hacim ve ürettiği güce göre bence.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Exxcrea

    2004 ford crown victoria

    şehir içi 17mpg

    2002 745i 18 mpg

    745i nin fabrika verisi 13 litre ama 19 litre civarı yakıyor. Daha kötü fabrika verisi olan crown victoria nasıl 12 yakıyormuş çok merak ettim. Fabrika verisi bile 14 litre. Şehir içi diyip 60 km ortalama hızla geziyorsunuz heralde. Yoksa tek kelimeyle imkansız.

    Amerika'dakiler EPA verisi. Dikkatli kullanımla bu verilerin altına inmek çok kolay. Hatta 2005'den sonra şehrdışı hesaplamaları da sabit hızla yapılmıyor, 60-140 arası bir dögüye göre yapılıyor. Şehir içi de tam sıcak motorla yapılmıyor yine. Gerçi şehir içi kısmı sanıyorum ECE normlarında da benzer şekilde test ediliyor.

    EPA'da farklı olarak saha testlerinden sonra bir de mühendislik doğrulama isteniyor. Yani testte 14mpg alındı ise nasıl alındığı bir de ispatlanmak zorunda. Dolayısıyla bu sayede geriye dönük iterasyon da yapabiliyorlar. Mesela 2005'de kurallar değiştiğinde 80'lerden beri yaptıkları tüm ölçümlerin yeni kurallarla ne olacağını tahmin edebildiler. Çünkü ellerinde her motor için tüketim modelleri vardı.

    Hiç bir aşamada üretici yok, bağımsız test kuruluşlarına yaptırııyor. manipülasyonu engellemek için EPA'nın finansmanı da senatoya bağlı değil, direkt başkanlığa bağlı. EPA'nın her alandaki verlerini akademiler referans olarak kabul ediyor. Keşke alternatifi olsa ama daha iyisi veya yakını yok.

    7-45'e gfel,irsek peformans odaklı bir otomobil. Daha kısa şanzıman oranları varsa sapmlar olumsuz ymönde ve daha çok olacaktır. Tecrübeme göre belirli bir hacimin üzerinde (~3lt diyelim) son dişli oranı tüketimi herşeyden daha çok etkiliyor. Yani motorun 4 veya 6 litre olması don dişli oranının 2.70:1 veya 3.50:1 olmasının yanında daha önemsiz kalır.

    Son dişli oranı 90'larda opsiyon olmaktan çıkınca unutuldu. Son zamanlarda da büyük motorlara geeçen insanlar bunu gözardı etmek hatasına düşüyorlar bence. Birisi 1.6 otm gibi yakıyor derken, diğeri de 20 litreden aşağıya düşmüyorum diyor. Sanıyorum bu diferansiyel oranından.

    Bir de yüksek devirli motorlar için her bakımdan daha hassas olacakları anlayışı var. Pistonlar arası ağırlık dağılımı hassas doğru ama toleranslar yüksek devirli motorlarda daha açıktır. Bu da soğukken ve dur kalk trafiğinde tüketim olarak kendini belli eder. Yani geleneksel Amerikan mekaniğinde hem tolerans düşük hem de motor kullanım süresince zorlanmamış oluyor, belki 4500 devri görmeden 200'ü görüyor, motoru nasıl zorlayacaksıınız. Yani büyük resimde, 15 20 yıl değerlendirilince karlı çıkılabilir.

    ABD'de devletin teknik politikası kullanım ömrü boyunca tüketim ve toksik emisyon olmuş. Bunu standartların ince tanımlarına bakınca görebiliyoruz.




  •  4600cc V8 yakit tuketimi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rstknksl

    Belki konuyla alakasız olacak ama;

    Önümüzdeki 1-2 yıl içinde gerçekleştirmeyi düşündüğüm bir planım var.

    İkinci araç olarak, sadece haftasonları ya da uzun yolda kullanmak için 2000-2002 arası (W215) CL500 almayı düşünüyorum.

    Biraz araştırdım piyasadaki araçlar 140.000 - 200.000 km arasında değişiyor.

    Motor 5 litre V8, 306 HP, sizin de yazınızda bahsettiğiniz gibi fazla zorlanmamış, 61 HP / litre gibi bir spesifik güce sahip, "başarısız" () bir motor. Ben motorun gırtlağına kadar sıkıştırılmamış olmasından yola çıkarak, böyle bir motorun oldukça uzun ömürlü olacağı kanısına varıyorum, yanıyor muyum?

    Kısacası bu motor hakkındaki görüşünüz nedir, başıma iş mi alırım? Vergisi ve normal bakımlarını karşılayabilecek mali gücüm var fakat normalin dışında problemler yaratırsa sıkıntıya girebilirim.

    Siz ne dersiniz böyle bir maceraya atılmak konusunda? Hazır V8, büyük hacim falan demişken bilgilenelim

    nedendir bilemiyorum ama almanlar amerikalilar kadar buyuk hacimde az yakit tuketen motor yapmiyorlar ya da yapamiyorlar. fueleconomy.gov sitesinde cl500un yakit tuketimi sehirdisi 11lt/100km. ayni sey bmw icin de gecerli hatta karsilastirma amacli m3 x camaro adli bir baslik acmistim. camaro m3 e gore 1.5kati daha buyuk hacimli motora sahip olmasina karsin %20 daha az yakit tuketiyordu.

    suana kadar da V8 almanlarla 10litrenin altinda yakit tuketen birini duymadim gene foruma da boyle bir baslik acilmadi. varsa ben de merak ediyorum. o tur arac kullananlar deneyimlerini burada paylasirsa guzel olur.

    ben motorun uzun omurlu olmasini ikinci plana atarim cunku gunumuzde en pahali olan sey yakit. isterse 200binde bitsin dert degil ama 100kmde sinifinin en az yakani olsun. benim icin onemli olan o.

    almanlar hakkinda ne desem yalan olur sizi yanlis yonlendirmis olurum. ben mercedesin kolay kolay sorun cikaracagini sanmiyorum. eger kayginiz aracin ariza verip vermeyecegi ise. tabi benimki yalnizca bir tahmin.




  • Arkadasimin 2003 s320 long araci sehir ici 14lt yakiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: beyaz-siyah

    gayet güzel yakıt tüketimi elde etmişsiniz. vergisini saymazsak v8 motor kullanma keyfini oldukça ucuza kapatmışsınız...

    fabrika verileri nasıldır merak ediyorum? güle güle kullanın...

    bu araci ben turkiyede kullanmiyorum. vergilendirmenin hacim uzerinden yapildigi(abnin basimiza doladigi bir yontem) bir ulkede bu araca yillik 16bin lira vergi veriyorsun. neden? cunku luks sayiliyor ama aslinda bir hb arac parasina satiliyor.

    ben ne kadar vergi veriyorum sorusunun yaniti hic vermiyorum cunku burada zaten satin alirken vergisini verdigin aracin her 6ayda bir bi daha vergisini vermek zorunda degilsin.
    abnin ve ab yalakasi tc burokratlarinin anlamadigi arabanin luks degil bir temel ihtiyac oldugu. o yuzden araclardan mtv adi altinda aybasi vergi alinmamali.




  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.