Şimdi Ara

4870 sıcak diyenler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • alın size çözüm masaüstünde 10 dereceye yakın bir ısı düşüsü sagladım ayrıntılar aşagıda detay isteyenler daha sonra

    160/225 ve 1068v da %30 fan bu öglen sıcagında 47 derece

    http://forums.techpowerup.com/showthread.php?t=67928

     4870 sıcak diyenler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seventyseven -- 28 Ağustos 2008; 19:47:07 >







  • bios edit le 2D voltajını düşürmemizi öneriyor die anladım!!!
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Confusion

    bios edit le 2D voltajını düşürmemizi öneriyor die anladım!!!


    aynen öyle yanlız ben bios edit yapmadım önce amd gpu clock ile hız düşürdüm çünkü att o hızlara düşürmüyor daha sonra att ile voltaj düşürüp aynı hızda bir profil aldım
    belki daha düşük voltajlarda ve mhz lerde daha iyi sonuç alınabilir ama denemek lazım .. bu arada gpuz voltajı hala 1.26 gösteriyor
  • bios edit ile voltaj artmiyor ben denedim.dusuyor mu diye denemedim ama ATT'nin voltaj uzerinde bir etkisi yok.Hizlari o kadar dusurdukten sonra oglen sicagini filan bilmem yalniz benimki de bu sekilde sabahtan beri acik.kart uzerinde 80mm fan var ve macununu sivi metal ile degistirmistim.


     4870 sıcak diyenler



    ek:adam basliginda o kadar anlatmis su program lazim sunu yapin bunu yapin ikametgah cikarin filan ama ne hikmetse arkadasin fani benim fandan hizli.

     4870 sıcak diyenler


    mevzu ne ki diyeceksiniz.ben soyluyorum kartin uzerinde 80mm fan var diye.xilence marka yavas donen bir fan da olsa kartin fanini kapattiginizda asagida goruldugu gibi kartin fani 80mm fan etkisiyle donmeye devam ediyor.

     4870 sıcak diyenler


    yani adam o kadar anlatmis 50 tane program islem ama kartin uzerinde fan var dememis ki kesin var.hizlari rezil etmis kendini de rezil etmis ugrasmaya degmez.ram hizini dusurun masaustunde olsun bitsin hic ugrasmayin.sicakligin buyuk bolumu bence ramler yuzunden oluyor 4870'lerde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 28 Ağustos 2008; 17:40:45 >




  • ama ne hikmetse arkadasin fani benim fandan hizli. şimdi .45 acp hızlı dedigin 60 rpm mı şaka yapıyor olmasın bunu tartışmaya bile gerek yok ben birçok ss de aynı % dede farklı gösteren rpm degerleri gördüm şimdi ne şiddet bu celal anlamadım

    ayrıca ne sıvı metal var nede fan ki o kişidede niye olsun senin demek istedin aslında ne onu anlat rahatla ? hizlari rezil etmis kendini de rezil etmis bu ne şimdi yorummu??
  • hocam sen niye cevap veriyorsun ben techpowerupdaki vatandastan bahsediyorum fan takmis soylememis diyorum ugrasmayin diyorum okudun mu sen konuyu?cevir gel hala savunuyorsan bu arkadasi.soyluyorum vaktinizi bosa harcamayin voltaj dusurecez bios editleyecez diye.


    This thread is created to poll people together who have modified/altered their bios to reduce:
    -Memory clock rate
    -GPU voltage, lower then 1.263 in low 2D mode




    Purpose

    The purpose of this thread is to formulate, create and obtain information and bios/bios tweaks to create a single bios for everyone. Let me repeat this, one stable, trouble free bios for all 4870 users. A bios that is proven to reduce GPU voltage and memory clock rate. Some bioses do not allow for lower GPU voltage even though they read lower then 1.263. Therefore, a multimeter would be needed to verify that the voltage is lower then 1.263 (aka the voltage you set it at).




    Ideas

    -confirmed gpu voltage lower then 1.263 in 2d mode
    -leave the second 2d mode AKA UVD mode alone unless absolutely sure that a lower voltage doesn't affect movie playback, etc
    -a gpu clock lower then 500MHz isn't IMO necessary. Lowering the actual gpu voltage should be a priority
    -lower the memory clock rate in 2D mode then to it's native clock in 3D mode as this does not exist in the 4870 as it does for teh 2900 and 3870 and earlier cards
    -make sure that using other Cat drivers doesn't adversely effect your card when you using standard or overclock settings to play your games
    -no wired artifacts or anomalies are tolerated




    Software you may need

    Radeon Bios Editor v1.12
    Gpu-Z v0.2.6
    ATIFlash 3.60
    AMD GPU Clock Tool v0.9.8 This program has a tendency to lower fan speed.
    You may need to create a CCC profile with just the fan information (no gpu or memory information) to bring the fan back up to speed.

    Kill-A-Watt
    AND/OR
    Multimeter Look here for VDDC Measure.

    Disclaimer:
    Once a bios is created and confirmed by several users to work as purposed (or any other bios and or method to measure voltage, etc) then you use it at your own risk. There is still no guarantee that it will work properly with your video card. As with any bios update there is a level of risk involved and you will assume this risk if you venture in replacing your bios. As a precaution, make a backup copy of your bios and keep a PCI video card handy as a backup as they are cheap.




  • görünüşe göre haklı olabilirsin keza voltaj bende farketmiyor hayır farkettigini anlmak için voltajın düştügünü anlamamız lazım ama onu bile göremiyoruz gpuz de degerler kayboluyor eski 2900 de ufak bir voltaj düşürmesiyle 5 6 derece fark oluyordu ama frekans ı düşürdügümde o kadar fark etmiyordu belkide burada voltaj düşüşünü kartın kendisi yapıyor yani frekans a göre voltajı kendisi düşürüyor olabilir, netice itibariyle işlemci ve ram hızlarını bu seviyelere düşürdügümüzde sıvı metal ve fansız aynı dereceleri yakalıyoruz
  • quote:

    itibariyle işlemci ve ram hızlarını bu seviyelere düşürdügümüzde sıvı metal ve fansız aynı dereceleri yakalıyoruz


    bunu baska bir arkadas daha soylemisti.olabilir ortam farki kullanim farki hem ben sivi metal bosta etki ediyor diye bir sey soylemedim ama yukte biraz etki ediyor.fan takmak, macun degistirmek, bios degistirmek ben yaptim gerek yok ugrasmayin.4870'lerin sogutucusu kotu degil kasa ici sogutmaniz ortaminiz iyiyse ugrastiginiza degmez takin kullanin.
  • Kartı söküp zaten ramlere basmayan padleri de söktüm her türlü macunu da sildim. Hiçbir hız ve voltaja da dokunmadım. %30 daki sesle %38 deki ses arasında ahım şahım bir farkda yok.

    Isılar şekilde gördüğünüz gibi şu anda.

     4870 sıcak diyenler


    Edit: Yazmayı unutmuşum tamamen 4870 in kendi donanımı var extra fan falan da eklemedim karta.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zommby -- 28 Ağustos 2008; 20:46:58 >




  • peki ikiniz de buradayken bir deger de ben gostereyim bununla da ayni cikarsa sokup as5 filan surecem 28 derece ortam.

     4870 sıcak diyenler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 28 Ağustos 2008; 21:10:46 >
  • Furmark ve 4870 yaz bakalım googleda neler göreceksin. Bu program 4870 katili olarak tanınıyor ve voltaj regülatorlerinin anasını ağlatıyor. Heleki OC lu hayatta denemem.
  • peki.arka arkaya yapmistim bunda oc yok ve fan %40 ortam yine 28.

     4870 sıcak diyenler
  • Lost planet oyun esnasındaki ısılar bir fikir versin diye ölesine açtım.

     4870 sıcak diyenler
  • ATT var o isi oyun icinde yapan.lost planet yok ama bende.

    http://forum.donanimhaber.com/m_25692754/mpage_1/key_/tm.htm
  •  4870 sıcak diyenler
  • .45 ACP iyi güzelde oradaki %30 fan hagi fan biz çözemedik[ben] şimdi senin taktıgın harici fanmı yoksa kendi fanımı sen şu kartın bir ss sini koysana nasıl bişey görelim verdi isen tkrr rica edebilirmiyim , test i sonra yapacagım şuan musait degilim
  • kartin uzerindeki fan kacla donuyor bilmiyorum 4 pine bagladim ama xilence'nin sesli devirli bir fan degil.

     4870 sıcak diyenler

     4870 sıcak diyenler




  • fanın üstüne fan takınca kartın orjinal fanını bozabilirsiniz belki. kendi fanının tersine gelen hava fanın zorlanmasına yol açabilir.
  • quote:

    fanın üstüne fan takınca kartın orjinal fanını bozabilirsiniz belki. kendi fanının tersine gelen hava fanın zorlanmasına yol açabilir.


    fanlari durdurup baktim da hakkaten ters donuyor ikisi ama harici fan bir sey zorlayacak gucte degil hem boyle yapinca toz tutmaz diye biliyorum feel kasalarin onunde fan zannedilen sey bosta donen bir pervane aslinda.fani durdurup deneyeyim yarin.ters olacagi hic aklima gelmemisti belki faydasi degil zarari oluyordur dedigin gibi, denemek lazim.
  • Bende masa ustunde isi 76-78 arasi geziniyor. Crysis'te en yuksek 85 oldu ... !!!

    Birde fan hizi %25 ...

    Bu degerler iyimi sizce ??



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TrMhMt -- 29 Ağustos 2008; 6:42:15 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.