Şimdi Ara

4G destekli ve sadece 12 dolarlık telefon satışa çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 4G destekli ve sadece 12 dolarlık telefon satışa çıktı
    Dünya 5G ve hatta 6G'de süper yüksek internet hızlarına geçiyor olabilir, ancak Hindistan'ın kırsal kesimindeki kitleler hala 2G çağında sıkışıp kalmış durumda. Tüm bunlar bu hafta Reliance Jio'nun 12 dolarlık yeni telefonuyla değişmeye başlıyor.



    Hintli holding Reliance Industries'in telekomünikasyon kolu 4G mobil ağına sahip yeni internet özellikli telefonunu piyasaya sürerek daha fazla insanın internete erişiminin önünü açtı. Geçmişten gelmiş gibi görünen telefon, tuş takımına ve dokunmatik olmayan küçük bir ekran sahip. “Akıllı olmayan” bu telefon, hem akıllı telefon kullanmayanlara hem de hızlı internete erişimi olmayanlara ucuz bir alternatif sunuyor.



    12 dolara 4G telefon



    4G destekli ve sadece 12 dolarlık telefon satışa çıktı
    Jio Platforms'un Jio Bharat olarak adlandırdığı telefon 4G, UPI ile mobil ödeme ve Jio'nun kendi isteğe bağlı video ve müzik akışı hizmetleri JioCinema ve JioSaavn'a erişim de dahil olmak üzere bir dizi modern özellik sunuyor. Telefonun diğer özellikleri arasında 48 GB bellek, microSD kart ile genişletilebilir depolama desteği, 2 inç ekran ve 0.3 VGA kamera yer alıyor. Şirket, ayrıca telefonları üretmek için Jio Bharat Platformunu benimsemek üzere diğer telefon üreticileriyle ortaklık kuracağını söyledi.



    Ayrıca Bkz.Samsung Galaxy Z Fold 5 ve Z Flip 5’in çıkış tarihi açıklandı



    Reliance, Jio Bharat'ın fiyatının 999 Hint rupisi veya 12,2 dolar olduğunu açıkladı. Firma ayrıca telefonla birlikte aylık sadece 123 Hint rupisi ya da 1,5 dolara mal olan ve aylık 14 GB veri kullanımı ile sınırsız sesli arama sunan yeni bir tarifeyi de tanıttı. Reliance Jio’nun Başkanı Akash Ambani, “Hindistan’da hala 2G çağında sıkışıp kalan ve dünyanın 5G devriminin zirvesinde olduğu bir zamanda internetin temel özelliklerinden yararlanamayan 250 milyon cep telefonu kullanıcısı var” dedi. Jio Bharat ile bu nüfusun büyük bir kesimi hem internete hem de dijital ödeme sistemlerine eklenmesi hedefleniyor.



    Hindistan aynı zamanda 1,17 milyarlık abone tabanıyla dünyanın en büyük ikinci telekom sektörüne sahip. Jio Platforms ise halihazırda 5G’yi bu yıl içinde ülke geneline taşımayı hedefliyor. Hindistan’ın 2026 yılına kadar 5G için büyük bir pazar haline gelmesi bekleniyor.




    Kaynak:https://www.cnbc.com/2023/07/06/reliance-jio-bharat-phone-opens-doors-for-rural-india-to-get-on-internet.html
    Kaynak:https://www.jio.com/jcms/jiobharat/







  • Hintli için süper Türko tarifesi; süper hızlı 5gb hediyesiyle birlikte 990tl den satışa çıkardı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Eğer gelirse gümrük vergisi 350 dolardan hesaplanıp 9130 lira vergi saplanır. Başına bi 9 daha koy yani o fiyatın :D

  • İşletim sistemi KaiOS mu acaba ? KaiOS ise alınır. KaiOS eskinin S40 işletim sistemli Java Nokialar gibi. Whatsapp, YouTube vs kurulabiliyor. Wifi özelliği sayesinden internete girilebiliyor. Şarj süresi bayağı uzun. Akıllı telefonda yaptığınız tüm sosyal medya işlerini yapabiliyorsunuz. Ülkemize bir dönem KaiOS telefonları farklı markalar getirdi fakat vergi yüzünden akıllı telefon fiyatına yakın olunca satılmadı. Firmalarda o yüzden artık getirmiyor.



    4G destekli ve sadece 12 dolarlık telefon satışa çıktıTeknoSeyiryoutube
    Bu videomuzda dünyada feature phone olarak anılan telefonlara ve onlara bir bakıma akıl kazandıran KaiOS işletim sistemine bakıyoruz. Videoda kullanılan test ürünü IPRO Smart 2.4S Ayrıcalıklardan yararlanmak için bu kanala katılın: https://www.youtube.com/channel/UCFIHrIGT0MBMRHzQtmzOWlQ/join Teknolojiye dair son haberleri kaçırmamak için ABONE olun ► https://goo.gl/z4MuvY Web Sitemiz: http://teknoseyir.com/ TeknoSeyir Ailesi Kanalları: Otomobil Kanalımız: Otoseyir ► https://goo.gl/ZXgxLT Sosyal Medya Hesaplarımız: Twitter ► https://twitter.com/teknoseyir Facebook ► https://www.facebook.com/TeknoSeyir Instagram ► https://www.instagram.com/teknoseyir/ iTunes ► Haftalık Gündem Değerlendirmesi http://teknoseyir.com/podcast_hgd iTunes ► Teknoloji ve Bilim notları https://teknoseyir.com/podcast_tbn TeknoSeyir kanalı, Türkiye’nin yeni nesil teknoloji platformu TeknoSeyir.com’un YouTube hesabıdır. En güncel ürün incelemelerine ve teknolojiyle ilgili son gelişmelere bu kanaldan ulaşabilirsiniz.
    https://www.youtube.com/watch?v=V0dTlkGlnGw
  • Bu ekonomi ile gelecekte bu cihazları kullanabileceğiz. Bankaların uygulama geliştirmesi lazım Kaios falan. Başkanlık sistemi ile tuşlu uzun şarjlı cihazlar gelecek. Ama insansız togg ve yerli uçak vs olacak tamam.

  • pulbiberli olsa barii.

  • Güzel espri :)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Şunu hatırlattı:

    4 dolarlık Android telefon

    https://www.youtube.com/watch?v=utRww8-QuBw&feature=youtu.be

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 48 gb bellek iyiymiş.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.