Şimdi Ara

4gb Ram Herşeye Yetiyor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bilgisayarda özel programlar vs kullanan biri değilim sadece oyun oynayan,müzik dinleyen. nette gezen biriyim. 12 GB ram var ( 6GB kitX2 ) bu kitlerin birini elden çıkarmayı düşünüyorum gerek olmadığını söyleyen çok olduğu için. Herksin söylediği 4 GB ram herşeye yeter. O zaman nasıl oluyorda sadece 1 oyun ve firefox açıkken 4GBa yaklaşıyorum. hatta World of warcraft server kalabalık olduğunda firefoxla beraber 4GBı geçiyor 5e yaklaşıyor kullanımı. O zaman 4 GB yeterli değil benim için değil mi? Yanlışım varsa biri düzeltsin lütfen

     4gb Ram Herşeye Yetiyor mu?







  • Windows bellek kullanımı, sistemin bellek miktarına göre değişir. Kitlerden birini söküp aynı uygulamaları açtığınızda daha az yer kapladığını görürsünüz. 4 Gb bellek her türlü oyun ve internet uygulamasına yeter. O kadar fazla bellekle aynı dosyayı ikinci (üçüncü+) kez kopyalamak çok hızlı oluyordur, Virtual Machine vb program kullanmıyorsanız fark göremezsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hedevilcate

    Windows bellek kullanımı, sistemin bellek miktarına göre değişir. Kitlerden birini söküp aynı uygulamaları açtığınızda daha az yer kapladığını görürsünüz. 4 Gb bellek her türlü oyun ve internet uygulamasına yeter. O kadar fazla bellekle aynı dosyayı ikinci (üçüncü+) kez kopyalamak çok hızlı oluyordur, Virtual Machine vb program kullanmıyorsanız fark göremezsiniz.



    Yani tahmin ettiğim gibi Ram miktarım yüksek diye programlar yayılıyormu demek istiyorsunuz sistem çalışırken? 12GB ram varken yaklaşık 4GB ram kullanımı , aslında 4gb ram olsaydı 2gbı civarımı kullanılıyor olcaktı aceba aynı programlar açıkken? Sistemin hangi türlü çalışması daha rahattır yada iyidir diyelim? 4 veya 6 GB ramle de sorunsuz oyun+firefox açabilirmiyim takılmadan kasmadan.




  • En iyisi deneyip görmek.
  • ram miktarı arttıkça sistem hdd üzerinde oluşturup kullandığı sanal belleği ram üzerine taşıyor diye biliyorum.
    bunun performansa katkısı bazı programlar ve c/p işlemlerinde çok belli olur
    yerinizde olsam hiç satmam ramlari.
  • Eger varsa dursun zarari yok performansa etkisi olurmu bilmem ama az bi etki yapar ama yeni alirken gereksizdir
  • naptın sen arkadaşım yaa 12 gb ram nedemek servermi kurdun bilgisayarına

    3gb ram bile yeter
  • Harddisk'in kaşe görevi gördüğü aktarımları bellek üstlenerek gecikmeyi azaltır, swap(takas) dosyasını belleğe yerleştirebilirsin 12 gb belleğe yaptıracak iş bulamıyorsan. Tom'un Donanım sitesinde bir incelemede gördüm.
  • e çıkar bir kiti öyle dene, bak değerlere
    memnunsan satarsın yoksa devam
    ama 4 gb yeter yani 6 gb sana kesin yeter oyun icin
  • Sorun aslında 12 GB ramı hep beraber çalıştırabilmek... bunun iiçin Dram voltajı normal değernin +3V ayarlamam gerekiyor 6 slotta dolu olduğu için. ve Qpi voltajı 1.38-1.40V olmadan 12 gb ram kullanamıyorum. yani sisteme gereksiz ısı mı yayıyorum diye düşünüyorum kullanmadığım fazlalık ram yüzünden
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.