Şimdi Ara

4K film izlemek için sistem toplama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • amerikan malı packard bell easynote LS44 CORE İ5 2430M-2.4GHZ-6gb DDR3-500GB-17"-DVDRW-2048MB HD6650-CAM-BT-W7BAS
    17 inçlik bir laptopum var hala tıkır tıkır çalışıyor. direkt LED TVye bağlı ve ekran olarak TV yi kullanıyorum. Ne varki laptopum gelişen ihtiyaçlara artık cevap veremiyor. Misalen 4K filmleri hatta yüksek Bitrateli Full HD filmleri dahi akıcı b ir şekilde oynatamıyor. Benim için tek eksiği bu ... oyun falan oynanmıyor sadece 4K yüksek çözünürlüklu videoları akıcı biçimde oynatabilicek duruma getirmem lazım.

    mantıklımı bilmem ama bir çözüm ürettim. 4k film izlemeye yetecek şık bir kasa toplamaya karar verdim. tv ünitesininde bir bölmeye koyarım onuda. fakat hangi işlemciyi hangi kasayı hangi ekran kartını almam gerektiği konusunda yardımınızı istiyorum. bütçe sorunum yok. amaca hizmet edecek ve ilerde upgrade etme imkanı olabilecek bir sistem tavsiyesi verebilirseniz müsait zamanınızda çok sevinirim

    Saygılar







  • Merhaba.
    Televizyondan 4K film izlemek, Netflix, Youtube, İPTV gibi işler için kullanacaksan o kadar para vermene gerek yok.
    Apple tv yada Xiaomi box S tv box gibi cihazlar var. Tv ye bağlıyorsun usb girişi ile klavye mause veya flash bellek bağlarsın
    Gerekirse mini pc olarakta kullanabilirsin. Bu cihazlara tv box diyorlar. Genellikle Android sistem var içerisinde. Dikkat etmen gereken şey 4k video oynatabilecek güçlü bir cihaz seçmek. Bu işte Apple Tv iyidir ama fiyatı 1400tl civarı. Xiaomi box ( 3 , 4k veya S modeli ) yine 4k oynatma işini çok iyi yapar. Ayrıca youtube ve Netflix te 4k yayın izleyebilirsin.
    İPTV linkleri bulursan cihaza tanımlayıp TV yayınlarını da izleyebilirsin.

    Xiaomi fiyatları 350-550tl arası birşey.

    Android Tv box diye araştır. Kolay gelsin
  • Eğer amaç sadece TVde medya tüketmekse mi box'ın son sürümünü alın derim. PC toplamak oldukça maliyetli ve windows bu iş için oldukça başarısız.
    4k medya oynatmada sorun yaşıyorum demişsiniz ama media player classic (K lite codec pack kurun) ile oynatmada sorun yaşamamanız gerek. Hatta varsa donanımsal hızlandırma aktifleştirilerek her türlü medyayı oynatabilirsiniz. Bitrate olarak çok yüksek filmler tercih ediyorsanız Tv box almak işinizi çözmeyecektir aklınızda olsun.

    Ha illa kasa toplayacağım derseniz ryzen bir sistem toplarız ama maliyetli olacaktır ne kadar ucuza kaçsak da.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.