Şimdi Ara

4K OLED ekranlı telefon | Sony Xperia 1 ön inceleme (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
1.172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bunun compact modeli yalan mı oldu????

  • keşke bu telefon türkiye ye gelse!
  • Neden bu kadar eleştirilmiş onu anlamadım bence çok şık ve güzel bir cihaz olmuş. Çentik gibi tasarımı mahfeden bir unsuru kullanmamışlar. Ayrıca video da S10 Plus ile yan yana koyunca aralarında çok da bi uzunluk farkı yok. Çerçeveler desen zaten incelmiş. Sırf eleştirmek için eleştirmeyin.

  • picasso16 kullanıcısına yanıt
    1080 den 2k tamamda 2 dan 4k ya soruyorum. pikseller farkedilecek boyutta değil gibi. Ufacık ekranda.
  • Lahmacun küreği

  • Herşey iyide bugün en çok kullanılan format 16.9 ve 18.9 dur. Tamam 21.9 ekranda filmlerde siyah bant yok da 16.9 izleyince ne olacak? Bu seferde yanlarda 2cm boşluk olacak hoşgeldin Z serisi. Youtube, instagram herşey 16.9 üstüne kurulu. 18.9 yine kurtarıyor, arada bir değer. 16.9 ve 21.9 u da çok kayıp yaşamadan izlettiriyor. Ama 16.9 da 21.9 ne kadar kötü deneyim veriyorsa, 21.9 da 16.9 da aynı deneyimi verecek. Telefonun kendisi bile 16.9 video çekiyor ??. Şuraya yazıyorum sosyal medyacılar aldıklarının ikinci günü elden çıkaracak.



    Eksilerine gelirsek ekran haricinde batarya ve 24fps 4k çekimi bence ne kadar hdr de olsa. Sony kamera üretiyor ama ne hikmetse kullanamıyor. Nokia bile yaptı yapacağını, kamera severlerin ilgisini kazandı. Sony de sinema severlerin ilgisini kazanmak istiyor ama zor. 4k hdr film izlense sanmam ki günü çıkarabilsin.

  • https://www.youtube.com/watch?v=Ip4I4AQ69j4


    eğer bu gerçek ise vay diğer telefonların haline:)
  • ekran oranı bi garip
  • gently weeps G kullanıcısına yanıt
    iki telefon da birbirine yakın sonuçlar vermiş denilebilir ayrıca farkı ortaya çıkarmak için gece çekimi yapılması gerek başka türlü gündüz çekimlerinde fark çok kolay anlaşılamaz
  • 1ses1 kullanıcısına yanıt
    Hocam 120 cm ekranda bile FHD yeterliyken zaten.
    Resmen kullanıcılar pil kamera dedikçe üreticiler kulaklarını tıkıp ekran performans ikilisine yöneliyor.
  • Ben oldukça beğendim. Ekranı çok güzel duruyor. Diğer özellikleri de oldukça cezbedici. Ekranı bölen, çentik, delik gibi hiçbir şey olmaması ise hala benim açımdan cezbedici. Gördüğüm tek eksik 3.5mm kulaklık jakı olmayışı. Sony gibi Walkman kültüründen gelen bir firmanın bunu yapmaması gerek.

    Ancak cihaz aşırı derecede pahalı, yaklaşık 1100 dolar gibi bir fiyatı görünüyor. Bu fiyat bu özelliklere çok demiyorum, piyasa buna döndü ancak Sony'yi oyunda tutacak derecede rekabetçi değil bu da bir gerçek. Sony şu anda öncelikli olarak iyi konfigürasyonu iyi fiyata vermek zorunda ki yarışta kalsın. Özelliğine göre 600-750 dolar bandında, snapdragon 855'li, qhd güzel bir ekranlı çözüm sunmadığı takdirde yarışta kalamaz. LG için de aynısı geçerli. Ne kadar güzel de olsa malesef bu böyle.
  • Teşekkürler, Sony Xperia ile başlangıç yapmak istiyor ama daha çok çalışması lazım.
  • Sony nin 1 li kacinci modeli bu? Rakipleri ustune koya koya 8. 9. nesile gelmis. Sony daha yaptigi telefonlara guvenip ust modeli olarak isimlendirmemis.

  • Ekran güzel, ama hani 48 megapixel kamera? Bende Xperia Z var. İlk çıktığı gün 5- Nisan-2013 tarihinde almıştım, hala da kullanıyorum. İlk 12 megapixel Sony modeli oydu. Aradan 6 yıl geçmiş olacak piyasaya çıktığında bu model ve hala 12 megapixel! Ben bu işi anlamıyorum. Ellerinde çok fazla mı 12 megapixel ccd var aceba?

    Triple lens camera system: 12MP + 12MP + 12MP
    Super wide-angle, 2x optical zoom

    16mm + 26mm + 52mm lensler ile135 derece ila 45 derece arasında resim çekebiliyor. Ama biz Radyo TV Sinema bölümü mezunları 52mm'lik lense pek telefoto demeyiz. Telefoto ancak 70mm'den başlar.

    Seneye (yada siddin sene sonra) süper telefoto olur da 100mm olursa, işte o zaman tadından yenmez....

  • Megapixel demis cogu kisi de kimin 48mp ne isine yarayacak bilmiyorum. Bana 10mp de yeter. Yeter ki dusuk isikta flashsiz cektigim fotograf lekesiz, kumlanma yani noise olmadan ciksin. Bunlari sunamiyorsa zaten 48mp kotu, kalitesiz 15mblik fotograf fazladan yer kaplamaktan baska bir ise yaramaz. Cikti hayatimda sadece 2 kere aldim. Onlar da A4 kagittan bile kucuk ciktilardi.

    Zaten sosyal medyada bu tur deneyler yapan cok adam var. Marques Browlee cikan tum telefonlarla fotograf cekip marka vermeden sosyal paylasim sitelerinde paylasti. Takipcileri de cektigi fotograflari puanladi. Sonuclar cok ilgincti ucuz telefonlar en cok puani toplayanlar oldu. Yani sizdeki makina 48 de olsa 108 de olsa fotografi upload ettiginiz sosyal medya platformu fotoyu isleyerek 2-3mp arasi birseye ceviriyor. Yani soyleme calistigim cihazlar arasindaki fark hem kisiden kisiye goreceli hem de dxomark gibi detaya indiginizde gozuken farkliliklar.

    Bu Sony Xperia 1`de ise bence en zayif nokta pil. Iste o goreceli degil, eline alip oyun oynamaya baslayinca anliyorsun pilin yada sogutma sisteminin onemini. Yoksa hepsi ayni pantolunun ustunden.





  • Samsung gibi ekranı kenarlardan yamuk değil, apple gibi ekranın kenarına .ıçmış değil bunada çentik demişler ben .ıçmık diyorum.. gayet de güzel bir telefon olmuş sony kalitenin markasıdır her zaman

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Pil ram ve kulaklık girişi meseleleri telefonu bitirdi. koy 4400mah ve 8gb ram koy kulaklık girişini bak bakalım nasıl satiyor 680 - 750 euro fiyat etiketi ile.

  • Tasarıma laf edeni Allah çarpar.

  • Bir de bu halinde 650 700 euro fiyat koysalar anca satarlar.

  • Ekran 4K ama her uygulamada sürekli 4K çalışacağını sanmam. Bu durumda pil yeterli olacaktır daha önceki modelindeki telefon gibi ekran işleme sistemi olacaktır.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.