Şimdi Ara

4K REMUX HDR Filmleri SDR Televizyonda İzlemek (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
3
Favori
5.202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • @sriderya Hocam öncelikle 4k arşiv yapıyorum. 1366x768 de izlememin nedeni 4k televizyonumun olmaması yakın zamanda almayı düşünüyorum. Diğer konuya gelirsek HDR destekli olmayan panellerde elbette HDR olarak izleyemiyorsun lakin HDR olmasa da çok kaliteli bir görüntü sunduğundan bahsediyorum bende. 1080p remux ile 4k x265 HDR 10 film arasında bile fark var. Piyasa da 4K deyip 6000 bitrate'li filmlerde var. Sakın indirip denemeyin bile.



    Torrent sitesinden indirilebiliyoruz onda da ülkemizde internet berbat ötesi ve seeder yoksa zaten geçmiş olsun. Donanım alacak (monitör, 4K TV vs..) birçok kişide para da yok. Teknolojiden her türlü geride kalıyoruz ülkece.

  • Aynı televizyondan bendede var güzel tv :)

  • Dolby Vision 68 milyar renk için 12 bit renk derinliğine kadar çıkıyor (yalnızca 16,7 milyon olası rengi işleyen eski Rec. 709 8 bit renk derinliğine kıyasla). Parlaklık tarafında, Dolby Vision 4.000 nit veya daha fazlasına ulaşan seviyelere izin verir.Karşılaştırıldığında, HDR10 sabit bir meta veri seti kullanarak, örneğin belirli bir filmdeki farklı sahnelerin nasıl işleneceği konusunda TV’lere daha az esneklik sağlar. HDR10 ayrıca 1.07 milyara kadar olası renk için 10 bitlik bir renk derinliği şart koşar. Parlaklık seviyeleri için, HDR10 ekranlar 1.000 nit veya daha fazlasını hedefler.


    Eskiden 1080p encode yaparlarken filtreler ile daha kaliteli bir hale getirirlerdi.. Ama bu HDR Teknolojisi öyle bir sistem ki TV nin modeline bağlıdır.. Ben yaklaşık 4k bluray filmi usb ye atıp mediamarkt LG mağazası vb yaklaşık 25 tane tv de denedim.. Aldığım en iyi sonuç LG OLED G3 modeli kuşkusuz.. G3e param yetmemişti gitmiştim Kampanyadan C3 modelini aldım.. Arasında bir fark yok ufak bir parlaklık farkı var.. Kalite aynı kalite.. Yani televizyonun ne kadar renk gamı milyar milyon binler destekliyorsa film ona göre şekilleniyor her tv de farklı kalite alırsın o TV ye bağlı çünkü bu sistem öyle bir sistem yani 2028 de bir tv çıktı renk gamı 150 milyar sen bu tvde 4k film izledinmi offf diyeceksin çünkü elinde ham renklendirilmeyi bekleyen bir film var.. O yüzden soluk gözüküyor çünkü HDR desteği yok sistem diyor ben bunu nasıl renklendircem.. Madvr mediaplayer classic ne kadar devreye girsede sana normal bir renklendirme yapıcak ve film sana 1080p den daha kötü bir seyir keyfi sunacak.. O yüzden hiç zamanını bunları harcama arşivle ilerde güzel bir model alırsan o zaman izle derim.. Ben öyle yaptım 2023 de aldım 30 tb arşivim var tüm arşivimi dolby vision olarak yaptım çünkü Dolby vision hdr den 100 kat daha kaliteli





  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.