Şimdi Ara

4K tv alırken dikkat edilecek konular

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Mevzuyu 4k olayina yeni başlayanları bilgilendirmek için başlatıyorum.

    . hevc265 olmalı. Yoksa trt 4k ve yeni nesil 4k kanallari izleyemezsiniz.
    . usb 3.0 girişi olmalı. Yoksa harici bellekten 4k video izleyemezsiniz.
    . 49 inç veya daha büyük olmalı. Imkan varsa ve oda büyükse 65 inc olmali.Yoksa o harika görüntülerin ayirdina varamazsiniz.
    . bence curved olmamali. Ozellikle yandan izlemek zorunda kalanlar için düz ekran kesinlikle daha iyi. Sinama odadi yapicam bir hanim bir ben demiyorsaniz düzü tercih edin.
    . çocuklar gelir carpar kırar korkusu olan muhakkak ips ekranli tv alsin. Böyle bir derdi olmayanlar ise mutlaka va ekrani tercih etsin. Renkler va ekranda cok daha canli ve parlak.
    . cin malindan kaçının. Buna çinlilere geçen markalar da dahil. Samsung lg sony üçlüsü kalite vestel ise ekonomi ve f/p anlaminda daha akilli tercih olur.

    Devam edecek



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasengin -- 2 Ekim 2016; 0:12:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • . Tv gercek 100 hz olmali. epey.com sitesinden gercek hz oranlari arastirilmali.
    . tv'de TM yani truemotion özelliği mutlaka bulunmali.bu ekranda hareketli goruntulerde titremeyi önler. Bu baglamda Lg'nin sonu 7 ile biten serilerinden kacinilmali. Sonu v ile biten serilerine yönelinmeli.
    . ince veya super ince cerceve olmasi onemli bir husus. Tercihen tvnin kendisi de ince olsa iyi olur.
    . eski model oled tvlerde logonun ve ekran yazilarinin görüntüye yapismasi kronik bir sorun ve servis kapsami disindadir. Oled alacaklar2016 modele yonelsin. Oled tartismasiz en iyi siyahi ve büyüleyici goruntuyu verir ama yine de riskli buluyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 inci maddedeki usb3 yazısını anlamayan arkadaşlar için usb 3.0 destekli diye düzeltmeniz sanki daha iyi olur.

    Kırılma korkusunda ıps va ayırımında bir mantık göremedim zira böyle bir ayırım söz konusu değil düzeltirseniz daha iyi olur.

    Çin malından kaçının tavsiyenize kimsenin uyabilmesi mümkün değil zira chipler hep Çin de yapılıyor, Çin bağlantısı olmayan üretici firma yoktur.

    Logo yapışması konusu 2016 modellerde de risk olarak devam etmektedir.

    Marka model belirterek ''Almayın'' yaklaşımlarına forumda izin verilmediğini hatırlatmak isterim.

    vs vs
  • 3d geçici bir heves. Tvnin uzun ömürlü olması isteniyorsa 3d.den kaçının. Hatta dahili alicisi olmasa daha da uzun ömürlü olur ama 4k alici cok pahali olduğundan 4k için dahili alici olması şart. 3dli olacaksa mutlaka ama mutlaka pasif gözlüklü olsun. Hem gerceklik algisi yaratmasi hem de sağlığınız açısından çok önemli. Bu konuda lg rakiplerinin çok önündedir.
    . servisi değiştirme konusunda güven vermeli diyeceğim ama vestel haric bu konuda hepsi birbirinden kötüdür.
    . gerektiğine değiştirebilmek için tvyi mağaza yerine internetten alin. 14 gun içinde memnun kalmadım deyip gonderebilirsiniz.
    . tvlerin kronik sorunlarini cok dert etmeyin. Ghosting bluring filan zamanla pek artmaz hatta genelde azalir. Tvnin de bir makina oldugunu, zamanla bilesenlerinin birbirine uyum saglayacagini hatirlayin.
    . tvyi almadan once yaninizda altyazili normal bir tv videosu goturup deneyerek test edin magazada. Alacaksaniz tvnin yerli ve yabanci forumlardaki test sonuclarini ve yorumlarini mutlaka okuyun ve alacaksaniz internetten siparis edin.
    . internet hizi ve uygulama cesitliligi bakimindan lg digerlerinden iyidir. Oled haric en canli parlak goruntu samsungdadir. En uzun ve sorunsuz aletler sonydedir. Ne istediginizi bilin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Youtube.da va ve ips ekran karsilastirma test videolarini izlemenizi tavsiye ederim.

    Marka ismi silindi. Çin mallarinda cok ve cesitli sorunlar cikiyor. Ornegin baglanti yuvalari, panel, isletim sistemi... Konu sadece cçip degil yani.

    Gorus ve duzeltmelerinizden faydalandim. Tesekkur ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben uzun araştırmalar sonucu lg 58uf830v tvyi tercih wttim ve 6 aydir sorunsuz kullanıyorum çok memnunum. Fakat trt 4kyi seyredemedim. Merkezi sistem digiturk kullanmak zorunda oldugumdan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yasengin

    Youtube.da va ve ips ekran karsilastirma test videolarini izlemenizi tavsiye ederim.

    Marka ismi silindi. Çin mallarinda cok ve cesitli sorunlar cikiyor. Ornegin baglanti yuvalari, panel, isletim sistemi... Konu sadece cçip degil yani.

    Gorus ve duzeltmelerinizden faydalandim. Tesekkur ederim.

    testleri yapanlardan olarak, çoluk çocuk kaynaklı kırılmalarda ıps / va / tn ayırımı olmadığını tekrar edeyim.

    Panel üretiminin kalbi ÇİN dir, üretimler hep bu lokasyonlara kaydırılmıştır, chip bir örnekti ama neyse uzatmayacağım, 1000 lerce kere yazıp çizdiğimiz mevzuları tekrar etmeyeceğim.

    Kolay gelsin size.




  • İnce, daha da ince panel yaptılar ama fald panelden edge ledlere geçtiler. Tek paneller kalın kalsaydı da edge led, bottom led gibi iğrenç paneller dolaşmasaydı ortada.
    Benim gözlemim, led tvlerde panel ne kadar inceyse, görüntü kusurları o kadar fazla. Dolayısıyla o ifadenize katılmıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.