Şimdi Ara

4K UHD Vs OLED TV

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
8.775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Yakın zamanda evleneceğimden ötürü evime yeni bir TV almak istiyorum genelde çok tv izlemeyen genelde usb üzerinden film izleyen biri olarak filmdeki görüntü performansı açısından 2 teknoloji arasında kararsız kaldım. LG 'nin 4K UHD 55UB950 modeli ile Full HD Curved Oled paneli 55 EA970V arasında kaldım. 2007 de burda panel alırken bir çok arkadaşa yardımcı olmuştum ama tv teknolijelerini takip etmeyeli çok oldu şimdiden bu işi bilen araştıran ve deneyen arkadaşların görüşlerini alabilirsem çok memnun olurum. 1. öncelik film 2. öncelik digitürk yayın izleneceği için onun performansı. Bütçem 5000-6000 civarında ama daha yukarı çıkmayı düşünmüyorum ayrıca farklı bir tv tavsiyesi varsa bu iki modelden daha iyi bahsetmişolduğum konularda o fikirleride değerlendirebilirim. Şimdiden yardımı olan arkadaşlara teşekkür ederim.



  • realpassion kullanıcısına yanıt
    Konuyu baltalamak istemem ama gerçekten bir tv ye o okadar para veilmez. Sonuçta yeni yeni hd ye geçmeye başladık
  • Bu konu hakkında görüş bildirecek arkadaşlar tavsiyelerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum.
  • 4k nın farkı 60 inç den sonra fark edilmeye başlar. 55 inç için Fhd yeterli

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • realpassion kullanıcısına yanıt
    OLED almak daha iyi bence çünkü daha yeni teknoloji.4K sadece çözünürlük, kısa vadede 4K'nın pek önemi olmayacak içerik kısıtlı olmasından dolayı.Oled'de renk kalitesi daha üstün diye biliyorum.

    Verdiğin OLED tv Curved, yani kavisli.Kavisli ekranlarda sadece belirli noktalarda ideal izleme açısında oluyorsun.Bana kalırsa kavisli ekran güzel ama çok kişi izlerken özellikle yandan izleyenler için daha kötü.Tabi doğru yerden izleyen için çok daha keyifli.

    Benim TV almak için yüksek bir bütçem olsaydı sıralamam şu şekilde olurdu:
    1. Tercihim:4K OLED TV
    2. Tercihim:FHD OLED TV
    3. Tercihim:4K LED TV
  • realpassion kullanıcısına yanıt
    9 sene kullandığım plazma TV bozulduğundan ve 55inch teşhir dışı plazma bulamadığımdan ben de aynı ikileme düştüm. Samsung 4K UHD, LG 4K UHD ve LG OLED arasında gidip geldim. Siyah performansı ve motin blur benim için önemli faktörlerdi. LCD'lerin siyahlarında epey iyileşme olmasına rağmen OLED teknolojisi gereği bu alanda mükemmel. Siyah doygunluğu da renkleri daha satüre gösteriyor. Sonunda duvara asamayacağımı bilmeme rağmen sonunda EA970V'yi aldım. BUgün kuruldu ayarları ile oynuyorum. Renkler mükemmel ancak motion blur problem. Bu TV'ler hala LCD'ler gibi sample-and-hold teknolojisi kullanıyorlar dolayısı ile bu konuda plazmanın avantajı devam ediyor.

    Teknik detaya girmek isterseniz şu sitede review'ler var:
    http://www.hdtvtest.co.uk/news/55ea980w-201312083487.htm
    http://www.hdtvtest.co.uk/news/result-201406013793.htm

    55EA970V'de karar kılarsanız ayarlar konusunda konuşabiliriz.




  • mpakkan

    Bana geçenler de siz eMail den ulaşmışmıydınız acaba??

    Panelin hayırlı olsun ve sen sanırım Pany Z/V düşünüyordun diye hatırlıyorum(bunları seçseydin daha iyi olurdu!)

    LGE nin Oled i sadece "yeni" bir teknoloji olması sebebiyle ok dir ancak hala sorunları vardır!

    HDTVTest genel de "tarafsız" yayın yapar!!

    Motion için panelin sonu şu;

    >>Motion resolution 600 with [TruMotion] engaged; 300 otherwise

    yaw bu çok kötü bir değer bana göre ise berbat bir değer!

    2014 yılındayız,OLED de çok çok iyi v.s ama nedense hep bir yere yöneliniyor! "Blacks" iyi de bir panel de "HIZ" en önemli tek faktördür!
    Panel hem hızlı değil! hem de Motion olarak kötü bunun bir PDP gibi 1080 olması gerekiyordu(veya min.900/1000 gibi)
    300 satır işleme de neyin nesi,Soap-opera ile de 600satır!

    Benim Tosh SV de bu değer 600/650 satır "Motion off" da iken ve ON da ise 950/1000 satır ve onun için bir PDP panel kadar müthiş keyifli FILM izlettiriyor!

    LGE deki Oled ve kısmen Samy de ki Oled genel olarak yine de LCD lerden çok daha iyi(ama bu herkes için mutlak iyidir de değildir kesinlikle,örneğin benim için değildir en aızndna bugün için)

    Sonuç şudur;Panelin Modül tekniği kısmen hala "eski" PDY yakın gibi ama pek değil yine de,Burn-in/Retention riski hala ciddi yüksek! bunu da çözemediler!

    Ama en önemlisi ENGINE sistemi "ESKİ" ana sıkıntı işte buradan kaynaklanıyor! işin Engine kısmı da en zor yeri!daha çalışmaları gerekiyor,panelk PDP mantığnda ve tekniğinde
    ama onun teknik olarak epeyi gerisinde! hele hele hala bir Pio PDP den yine epeyi geri,aslında tekniğin her yeri doğru ve güzel ama işin içine "maliyet"(HW mzliyeti) girince işler
    değişiyor

    ++
    Not ayarları ile oynamayın!! Film(Cinema)modları aynen kalsın,panel PDP gibi olduğu için rodaj zamanı gerekiyor,Default sett.değerleri dursun
    "Colour" bir kaç tık düşürün!!




  • Kavisli olması benim için önemli değil ama düz bir OLED TV benim bütçe aralığımda göremedim varsa bildiğiniz marka model paylaşırsanız sevnirim. 4K Oled ler zaten piyasada yok gelsede benim bütçemin yanından geçeceğini sanmam.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: realpassion

    Kavisli olması benim için önemli değil ama düz bir OLED TV benim bütçe aralığımda göremedim varsa bildiğiniz marka model paylaşırsanız sevnirim. 4K Oled ler zaten piyasada yok gelsede benim bütçemin yanından geçeceğini sanmam.

    Evet şu anda Türkiye'de 4K OLED yok, olsa da dediğiniz gibi fiyatları yüksek olur.Ben hertürlü OLED tercih ederim, ama çok uzman değilim panel konusunda.Her ince detayı bilmem.Yukarda albani hocam bahsetmiş detaylardan.
  • albani kullanıcısına yanıt
    Ben geçen gün mail atmıştım size.Tavsiye istemiştim ama şu anda 32''lik alındı.LG 32LB652V aldım.100HZ olması almam için etken oldu.Diğer 32''ler hep 50HZ'di.Doğru seçim mi sizce?

    Bir de 40-50'' arası TV alınacak onunla ilgili tavsiyelerinizi bekliyorum.Eğer maili okumadıysanız ayrıntılı yazayım.
  • albani kullanıcısına yanıt
    Sayın Albani

    Hayır size emailden ulaşmadım.

    Evet daha önce Panasonic VT/ZT'ye ve Samsung 8500 plazmaya baktım ancak salonum 55inch'e uygun olduğundan ve oda fazla aydınlık olduğundan LCD'de karar kıldım. (Önceki plazmam çok yansıyordu.) OLED alternatifini görünce de onu değerlendirdim. 55inch VT veya GT serisi bulsaydım alacaktım ama olmadı.

    Kullanılan modülün eskiliği konusunda haklısınız. Ancak modül ve engine tarafının daha hızlı ve çabuk gelişeceğini düşünüyorum. LG bu noktada bence OLED'e bu kadar yatırım yaparak çok avantajlı olacak. Samsung şu anda LCD TV'lerinin düşen kar marjı konusunda kafa patlatıyor.

    Son noktada şu an itibari ile bu TV ile 55inch 4K UHD TV'ler arasında 1000TL fark var ve bence 55inch'te 4K çok kritik olmadığından eğer farkı verebiliyorsanız değer.

    TV ile tecrübelerimi ayrıca paylaşacağım.




  • Merhaba realpassion
    Hocam Tv aldınız mı?Ben de sizinle aynı ikileme düştüm.4K tv ile 55EA970V arasında kaldım.Sizce hangisini almalıyım?Eğer 55EA970V almışsanız,memnun musunuz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yyamak -- 27 Ekim 2014; 13:45:20 >
  • Ea970 kullanicilari deneyimlerini yazabilirmi acaba hu7500 elden çıkardım sayilir 4k oled mi beklesem gelmesini yoksa bu ea970 modelini alsam mi karar veremedim tv de ağırlık dsmart hd kanallar ve bluray film izleyeceğim oyun yada mkv filan smart cart curt 3d alakam olmaz...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben 4K bir tv yi tercih ettim, Oledlerin inceliği ve bir kaç adet kırılıdığını showroomlarda öğrendikten sonra 4K dan yana kullandım hakkımı kavis olayıda orta kısımda ortamadığımızda bendeki oturma düzenine göre çok hoşuma giden bri görüntü olmamasıda etken oldu ayrıca.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.