Şimdi Ara

4mbits olan upload hızı birden neden 0.7mbit'e düşer?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
951
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Normalde Max 6Mbit, mevcut 4Mbits olan upload hızım yakın zamanda 0.7Mbit'e düştü. Download hızım aynı kaldı, zaten 50-54 arasıydı. Turktelekom'a 2 kez arıza açtım, az önce 2. sefer kapattılar arızayı cevaplandı diye hala aynı. Ayrıca sokağa çıkma yasağı varken nasıl oluyorda hattı kontrol ediyorlar? Sadece uzaktan bir kontrol mu yapıyorlar. Download aynı kalıp upload neden düşer bilen var mı?

    4mbits olan upload hızı birden neden 0.7mbit'e düşer?







  • bunun iki cevabı var. birincisi hat profilini yanlışlıkla alt değerlerle değiştirilmiş olabilir. diger bir durumda herkese yüksek uploadlar veririken alt yapının yetersiz kalıp darbogaz yaşanması.
  • Modem bozulmuştur, deneme imkanin varsa yeni modem dene. Çevreye yıldırım atmasi sonucu bende de aynısı olmuştu, yeni modemle duzelttim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bigdede

    bunun iki cevabı var. birincisi hat profilini yanlışlıkla alt değerlerle değiştirilmiş olabilir. diger bir durumda herkese yüksek uploadlar veririken alt yapının yetersiz kalıp darbogaz yaşanması.
    Cevap için herkese teşekkürler,
    Komşumun değerlerine baktık, o alması gereken upload hızını alıyor. Onun evi benimkinden daha yakın saha dolabına ama onda zaten verseler 20mbit e kadar upload alabiliyor görünüyor yani kapasite sorunu olduğunu sanmıyorum.
    Hat değerlerim kötüleşti desem, download'da sorun yok, 52mbit. Zaten eskiden de öyleydi. Hat profile dediğin şeyi bilmiyorum. Diğer arkadaşın dediği gibi başka bir modemi deneyeceğim bulabilirsem. Sabahtan beri araştırıyorum bulduğum bilgileri sizinle de paylaşayım.
    - Bağlandı profili, 17a olarak görünüyor. 17a olunca cabinet's kadar fiber oradan da bakır kablo ile dağıtılan VSDL2 bağlantısı demek oluyormuş.
    - U0, U1, U2 bunlar upload için kullanılan frekans bantlarıymış. D1, D2, D3'de downstream için kullanılan bantlarmış. Frekans olarak da U0, D1, U1, D2, U2, D3, U3 olarak gidiyormuş. U0 en düşük frekans, sonra artarak gidiyor.
    - Hat kötü olduğu zaman önce yüksek frekanslar bozuluyormuş.
    - Benim bağlantımda U0 N/A görünüyor, U3 hiç görünmüyor. Komşumun bağlantısında hem U0 var U3 de var ama N/A.
    Telekom'a 3. kez hata açtım. 2 seferdir SMS geliyor sorununuz çözüldü diye hep aynı, upload kötü. Bu adamlar sokağa çıkma yasağı varken nasıl gidip kontrol edip benim hata raporumu cevapladılar o da ayrı bir soru işareti kafamda.




  • 2010490035 kullanıcısına yanıt
    Sende yıldırım sonucu upload veya donwload'dan bir tanesi mi bozulmuştu, yoksa ikisi beraber mi bozulmuştu? Yıldırım sonucu sadece upload'un bozulması pek olası gelmiyor bana. Sanki bir yerlerde bir ayarı yanlış yapıyorlar diye düşünüyorum.
  • denizoguz D kullanıcısına yanıt
    hocam telekomun online merkezinden çağrı kaydı oluştur durumunu özetle ordan çok daha hızlı sonuç alabilrisin. birde şikayettimvar.com a da konuyu belirt açmış olduğun çağru numarası üzerinden mesaj bırak. sorununun hızlı bir şekilde çözerler.
  • denizoguz D kullanıcısına yanıt
    sadece upload bozuldu, download 100, upload 1.5 ti.
    bina ankastraden yeni modemle denedim sıkıntının modemde olduğunu gördüm.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: denizoguz

    Sende yıldırım sonucu upload veya donwload'dan bir tanesi mi bozulmuştu, yoksa ikisi beraber mi bozulmuştu? Yıldırım sonucu sadece upload'un bozulması pek olası gelmiyor bana. Sanki bir yerlerde bir ayarı yanlış yapıyorlar diye düşünüyorum.
    4mbits olan upload hızı birden neden 0.7mbit'e düşer?

    bu şekildeydi daha önce, denemekten zarar gelmez.




  • 2010490035 kullanıcısına yanıt
    Tekrar merhaba,
    Modem'i değiştirdim. ASUS DSL-n16 aldım. Maalesef upload hızında pek bir şey değişmedi. 3 kez hata kaydı açtım üçünde de cevap aynı, kontrol ettik bizim tarafımızda sorun yok dediler. Teknik olarak download hızı yüksek olup upload hızı nasıl düşük olabilir açıklayabilecek birisi var mı?

    4mbits olan upload hızı birden neden 0.7mbit'e düşer?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denizoguz -- 23 Nisan 2020; 0:20:46 >




  • denizoguz D kullanıcısına yanıt
    Garip bir durum hocam, ara kabloda sıkıntı olmaması lazım. Ya modemde sıkıntı olur ya da santraldeki cihazda.
    Kablo da sıkıntı olsa hem up hem de down sıkıntılı olur. Ama sen yine de kısa telefon kablosu bulup binadaki ankastre kutusundan deneme yapabilirsin. Arıza kaydı açarkende bu durumları belirtirsin.
  • Hat değerleri ile aynı duruyor ama upload 2881 kbps'a çıkmış durumda. Hala yavaş ama en azından Zoom'da derse girebiliyor çocuklar. Demekki bağlantı hızını belirleyen hat değerleri dışında başka parametreler de var. Hat değerleri değişmeden bağlantı hızı neden ve nasıl değişir?

    4mbits olan upload hızı birden neden 0.7mbit'e düşer?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denizoguz -- 24 Nisan 2020; 11:57:34 >
  • Tamamen aynı sorunu yaşıyorum. Ulaşılabilen max upload değerim kısa süre öncesine kadar 20mb civarındayken aniden max 4mb oldu. Sadece upload hat zayıflaması yükseldi ve sadece upload snr değeri kötü hale geldi. Bir kac gün önce 6mb upload sorunsuz kullanılıyorken şimdi max 4mb alabiliyorum. TTNeti aramak fayda etmiyor, yoğunluk var deyip kapatıyorlar. Yoğunluk varsa bile ulaşılabilen max değer neden düşsün ki? Nasıl hallolacak bilmiyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ipodlover

    Tamamen aynı sorunu yaşıyorum. Ulaşılabilen max upload değerim kısa süre öncesine kadar 20mb civarındayken aniden max 4mb oldu. Sadece upload hat zayıflaması yükseldi ve sadece upload snr değeri kötü hale geldi. Bir kac gün önce 6mb upload sorunsuz kullanılıyorken şimdi max 4mb alabiliyorum. TTNeti aramak fayda etmiyor, yoğunluk var deyip kapatıyorlar. Yoğunluk varsa bile ulaşılabilen max değer neden düşsün ki? Nasıl hallolacak bilmiyorum.
    Araştırmalarımda şöyle bir bilgiye ulaştım. VDSL'de "upstream power backoff" diye bir parametre var. Bu parametrenin enabled/on olması lazım. Bu parametre'yi bazı modemler değiştirmeye izin vermiyor ama bazı modemler izin veriyor. Evi dağıtım kutusuna yakın olan birisi bu parametreyi off/disable yaparsa o kişi ile kablosu yakın yerlerden geçen ama santrale daha uzak olan abonelerin upload'larında gürültüden dolayı sorun oluyormuş. Bazı yerde ADSL'i bozuyor diyorlar bazı yerlerde de genel olarak upload'u bozuyor diyor. Bu belki apartmanda çok farketmez ama ben bir sitede oturuyorum ve bazı dairler santrale benden 10 kat daha yakın. Arada mesafeler çok fazla. Ben evi yakın olan birinin bu parametreyi disable/off yaptığını düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denizoguz -- 25 Nisan 2020; 19:37:14 >




  • Saha dolabı binanın hemen altında. Hat zayıflaması önceden 3db’ydi şimdi 12db. Upload snr değeri önceden 25db civarındayken şimdi 7db. İlginçtir, download değerlerinde hiçbir değişme yok. Upbo ayarını aktif yaptım, eskiden beri hep kapalıydı aslında ama deneyeyim dedim, bir değişme olmadı. Eğer başka birinin yaptığı ayardan olduysa değiştirme imkanımız hiç yok demektir. Komşuların değerlerine bakmak gerek. Bir de, TTNet arıza kaydı oluşturmuyor malesef. Kontrole ekip gelse belki çözülecek.
  • 4mbits olan upload hızı birden neden 0.7mbit'e düşer?

    ben de aynı sorunu yaşıyorum

    Bu görüntüyü 1 ay önce almıştım, şimdi 0.7mbpsye kadar düşmüş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi board728 -- 25 Nisan 2020; 21:29:5 >
  • Ben 3 defa arıza kaydı açtım. Gelip hat değerlerini ölçüyorlar ve bir şey yok diyorlar. Bir başka aklıma gelen teori de kasıtlı olarak türk Telekom'un upload değerini düşürdüğü. Muhtemelen belli alanda belli upload kapasiteleri var. Şu sıralar da bir çok öğrenci evde Zoom'ile derslere bağlanıyor, upload kullanımı arttı. Bizde Upload kullanımı uzun bir süredir fazla, çünkü 4 kişinin fotoğraflar hem iCloud'a hem de One Drive'a yükleniyor. iCloud backup'lar açık. Hatdaki yükü azaltmak için bizim hızımızı düşürmüşlerdir diye düşünüyorum. İki çocuk var zoom kullanan sabahları, 0.7 iken sorun oluyordu, şimdi kendi kendine 2.8'e çıktı idare eder. O yüzden fazla kurcalamıyorum. Aslında olması gereken 6mbit, 100mbit Internet kullanıyorum.
  • denizoguz D kullanıcısına yanıt
    Uzun bir aradan sonra upload hızım kendi kendine düzeldi. Telekom arıza kaydımı en son bizim tarafımızda bir sorun yok, hattınız kötü kontrol ettirin diye kapatmıştı. Hiçbir şey yapmadım çünkü kendi kendine zaten 0.6mbits den 2.8mbits e çıkmıştı ve idare ediyordum. Şimdi de kendi kendine 8mbits'e yükseldi.
    4mbits olan upload hızı birden neden 0.7mbit'e düşer?




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.