Şimdi Ara

4Story (Online MMORPG)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.041
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 4Story başlıktada dediğim gibi online MMORPG oyunudur. Tamamen türkçe seslendirmeli ve free 2 playdir.

    Kimin tarafında olmak istediğine karar verip nefes kesen muharebelerde başka oyuncularla stratejik açıdan önemli kaleler fethedebileceksin. Ülkenin tarihini öğrenmek için arkadaşlarınla birlikte fantastik bir maceraya atılarak birçok görev ve heyecanlı zaman yolculukları yapabileceksiniz. Hem esrarengiz zindanlar keşfedeceksin hem korkunç canavarlar halledip efsanevi hazineler bulacaksın. Iberia'nın kaderi senin elinde!

    4Story, Zemi Interactive Entertainment tarafından geliştirilmiştir.

    Oyunun resmi sitesi:http://www.4story.web.tr/

    İndirme yeri:http://www.4story.web.tr/game/download


    Oyun öncesi ana sayfa üzerinden bir 4Story hesabı açmanız lazım. Üst sağda Hesap oluştur butonuna tıklayıp e-posta adresini girdikten sonra şifreyi içeren bir onaylama maili alacaksınız.

    Hesap Yönetimi bölümünde şifreni ve e-posta adresini değiştirebilirsin, Ay Taşı(gerçek para) yükleyebilirsin ve Forum'da Avatar olarak kullanabileceğin bir karakter seçebilirsin.
    Oyun

    Yükleme işlemi başarıyla tamamlanır tamamlanmaz, kurulum dosyasına çift tıklayarak oyunun kurulumunu başlatabilirsin.

    Kalydo eklentisi sayesinde de buradan tarayıcı üzerinden oyun oynayabilirsin.
    İstemci Kurulumu

    Program otomatik olarak başlayacak ve adım adım kurulum aşamasından geçeceksin.

    Pencere açılmazsa, ister (Windows Vista, Windows 7) Bilgisayar'a ister (Windows XP) Bilgisayarım'a tıklayarak sürücünü seçebilirsin. Kurulum dosyasını kullanarak ekrandaki talimatlara uy.

    Oyunu başlatmak için Patcher'de Connect'e tıkla. E-posta ve şifreni lütfen Giriş yazılı olan alana gir ve Başlat'a tıklayarak oyuna giriş yapın.

    Sunucu seçimi bölümünde sunucunun ne kadar yoğun olduğunu ve hangi sunucuda kaç karakterin olduğunu görebilirsin.

    Arkadaşlarınla birlikte 4Story'de keşfe çıkmak istediğinde, nerede oynadıklarını öğren ve sunucuyu ona göre seç. Bir kere karar verdikten sonra, seçtiğin karakterle sunucu değiştiremeyeceksin.

    Sunucu içerisinde istediğin kanallara rahatça geçebileceksin. Seçimini yapar yapmaz Başlat'a tıkla. Herhangi bir kanal belirtmeyince, oyun içerisinde senin için otomatik olarak bir kanal seçilecektir.

    Sunucu seçtikten sonra karakter seçimi bölümüne geçeceksin. Sunucuda henüz herhangi bir karakterin yoksa, Oluştur'a tıkla.

    Şimdi cinsiyet, saç modeli, saç rengi, ırk ve sınıf seçimi yapabilirsin.

    PvP yönteminde yalnız veya grup halinde diğer oyunculara karşı Iberia'da egemenlik için savaşılır.

    Düellolar

    Düellolarda krallığındaki diğer oyuncularla kozlarını paylaşabilirsin. Bunu yapmak istiyorsan sağ fare tuşuyla istediğin rakibin portresine tıklayıp Düello tuşuna tıklamalısın.

    Diğer oyuncunun düellonu kabul etmesiyle düellonun başlamasına çok az bir süre kalır. Rakibinden çok fazla uzaklaşan oyuncu, düelloyu otomatik olarak kaybeder.

    Düelloda karakterine ne şeref puanı ne başarı puanı verilir ancak kaybetme durumunda da ölmez.

    Açık PvP

    Açık PvP'de düello daveti yapılması gerekmeden düşman oyuncular tarafından her an saldırıya uğrayabilirsin. Birini mağlup ettiğinde şeref ve başarı puanı kazanırsın.

    Fetih Savaşları

    Her gün düzenlenen PvP etkinlikleri, Derion ile Valorian krallıklarına, stratejik yönden önemli olan bölgeleri fethetme imkanları sunulur.

    Bölge fetheden her lonca, puan elde eder. Haftanın sonunda puan durumuna bakılarak loncanın kale fethine katılıp katılamayacağına karar verilir.

    Kale Fetihleri

    PvP savaşlarının en etkileyici yanı haftalık kale fetihleridir. İki lonca karşı karşıya gelir ve dört kalenin biri için savaşır. Sonunda kazanan taraf izleyen haftada kaleyi lonca evi olarak kullanabilir.

    Görev Haritaları


    Ayrı olan bu özel bölgelerde canavar avlayarak normalden daha fazla tecrübe puanı kazanırsın.

    Her iki krallık bu bölgelerde verilen görevleri yerine getirmeye çalışır. Haritanın görevini ilk yerine getiren senin krallığın olursa, oyuncu arkadaşlarının kazandığı tecrübe puanlarının üstüne ekstra bonus verilir.

    Aylık Turnuva

    Ayda bir kere düzenlenen büyük turnuvada en iyi oyuncular kozlarını paylaşır ve güçlü silahlar kazanır.

    Kayıt saatlerini krallığının başkentindeki turnuva sorumlusundan öğrenebilirsin. Katılımcı sayısının sınırlı olduğunu unutmamalısın.

    Turnuvayı seyirci olarak tribünlerden izlersen, ekranın alt tarafında beliren pencerede favorin için bahse girebilirsin.


    3vs3 und 7vs7 Arenası

    Tebekut'ta (Gor) iki savaş arenası vardır: biri, üçe üç, diğeri, yediye yedi. Bir gruba meydan okumak için arena sorumlusuyla konuşmalısın.

    Sınıflar

    Okçu

    Tanrıçaları Lapiris'in gülüşü okçulara güç ve kesinlik verir.

    Uzak mesafe savaşçısı, Çevik ve atik bir hasarcı
    Silahlar: Yay, Arbalet, Hançer, Tek el kılıç ve Çift el kılıçlar
    Zırhlar: Deri zırh ve Sert deri zırhlar

    Yay ve oku ustaca kullanan çevik uzun mesafe savaşçılardır. Sakin elleri sayesinde tehlikeli durumlarda bile soğukkanlı olmayı başarırlar. Düşman saldırılarını ustaca savuşturabildiklerinden dolayı hafife alınmayacak yakın dövüş savaşçılarıdır.

    Teçhizat: Çevikliği korumak için sert deri zırhlar ve zincirli zırhlar giyerler. Yay ve ok dışında arbalet, tek el kılıcı, çift el kılıcı ve hançer kullanırlar.

    Savaşçı

    Güçlü savaşçılar, ateş tanrısı Rumapark'ın bahşettiği gücün etkisiyle her muharebede zafere ulaşır.

    Yakın dövüş savaşçısı, Dayanıklı bir blokçu ve hasarcı
    Rakipleri dövüşemeyecek hale getirir
    Silahlar: Tek el kılıç ile Çift el kılıçlar, Balta, Arbalet, Yay
    Zırhlar: Zincirli zırh, Plaka zırh ve Kalkan

    Becerikli ve atik savaşçılardır. Düzenledikleri korkunç saldırılarda düşmanlarını muazzam yakın dövüş ataklarıyla dize getirirler. Ağır darbelere karşı dayanıklı oldukları gibi mükemmel savunma teknikleri sayesinde rakiplerinin en şiddetli saldırılarında bile hayatta kalmayı başarırlar.

    Defansif savaşçılar, rakipleri kendilerine bağlar, plaka zırh ve kalkanları sayesinde bedensel hasara karşı dayanıklıdır. Ofansif savaşçılar ise çift el kılıçlarıyla büyük hasara uğratır.

    Teçhizat: savaşçılar, tek el ile çift el kılıçlar, baltalar, arbaletler ve yaylardan oluşan geniş bir silah mühimmatına sahiptir. Zincirli zırh, plaka zırh ve her çeşit kalkan kullanmasını bilirler.

    Büyücü (Benim favorim )

    Büyücüler, hem büyü ustası hem elementlerin hakimidir.

    Uzak mesafe dövüşçüsü, Yaralanabilir hasarcı
    Ateş-Buz-Yıldırım Büyüsü
    Rakiplerini etkisiz hale getirebilir
    Silahlar: Değnek, Sihirli asa ve Gantha
    Zırhlar: Kumaş zırh ve Hafif zırhlar

    Yıldırım tanrısı Pauldron, onlara imkansızı imkanlı kılmayı ve büyü enerjisini güçlü büyülere dönüştürmeyi öğretmiştir. Büyücüler, uzun süre yaralı olmaya neden olan patlayıcı saldırı büyüleri, korkunç alan hasarları ve büyüler yapar.

    Zayıf olan zırhları ve düşük performansları nedeniyle saldırılarda çabuk yaralanabilirler. Bu yüzden dikkatli oynamaları gerekir. Yeteneklerini en iyi grup halinde ve başka oyunculara karşı sergilerler; özellikle başka büyücülerle omuz omuza oldukları zaman.

    Teçhizat: Büyücüler uzak mesafeden dövüşür ve kumaş zırh veya hafif zırh giyer. Değnek, sihirli asa ve ganthalardan ekstra güç elde ederler.


    Rahip


    Rahipler yoldaşlarını Su Tanrıçası Rekamies gibi asil ve nazik bir edayla tüm tehlikelerden korur.

    Uzak mesafe savaşçısı, İyileştirici ve Destekçi
    Maharetini grup oyunlarında sergiler
    Silahlar: Değnek, Sihirli asa ve Gantha
    Zırhlar: Kumaş zırhlar ve Hafif zırhlar

    Rekamies, uzun zaman önce rahiplere müttefikleri koruma ve iyileştirme yeteneğini bahşetmiştir. Zor durumlarda savaşçıların yardımına koşan rahipler, gerektiğinde düşmanlarına karşı koyabilecek ve onlara büyük zarar verebilecek tahrip edici bir büyü gücene sahiptir. Bu yetenekler onları hem koruyucu melek hem ölüm meleği haline getirir.

    Karanlığın rahipleri, saldıran kişilerin sayılarını azaltmak için rakiplerin gözlerini kamaştırır veya zararsız sincaplara dönüştürür. Kurban etme ve kehanet özelliği sayesinde yoldaşlarını güçlendirip iyileştirirler, öldüklerinde de diriltirler.

    Teçhizat: Değnek, sihirli asa ve ganthalar sayesinde ekstra güç elde ederler. Kendilerini koruma amaçlı kumaş zırh veya hafifi zırh giyerler.


    Düzenbaz

    Atik, keskin zekalı ve tehlikeli olan düzenbazlar, düşmanları karanlıkta pusuya düşürme peşindedir.

    Yakın mesafe savaşçısı, Güçlü hasarcı
    Gizlenip rakipleri etkisiz hale getirirler
    Silahlar: Yay, Arbalet, Çakram, Hançer ve Tek el kılıçlar
    Zırhlar: Deri zırh ve Sert deri zırhlar

    Daima serinkanlı, sinsi ve hızlıca hareket ettikleri için karanlığın tanrısı olan Pendatron'dan geri kalmazlar. Düşman bölgeye dalmaktan çekinmezler ve kurbanlarının ruhları bile duymadan saldırıp karanlıklar arasında kaybolurlar.

    Yakalanma durumunda veya rakibe çok uzak bir yerde bulunduklarında, yeteneklerin etkisi kaybolur.

    Teçhizat: Deri ve sert deri zırhlar giydikleri için savaşçı kadar emniyette değiller. Çakram ve hançer dışında, tek el kılıçlar, yaylar ve arbaletler düzenbazların kullandığı silahlar arasında yer alır.

    Çağırıcı(Buda favorim)

    Esrarengiz ve kara çağırıcılar, karanlığın yaratıklarına hükmeder.{10

    Uzak mesafe savaşçısı, Hasarcı
    Yaratıklar çağırıp onlarla birlikte saldırı düzenler
    Silahlar: Değnek, Sihirli asa ve Gantha
    Zırhlar: Deri zırh ve Sert deri zırhlar

    Yer tanrısı Endendros'un öğrencileri olan çağırıcılar, diğer boyutlara kapı açarak, dövüş esnasında saldırı ve iyileştirme amaçlı kullanabilecekleri güçlü yaratıklar çağırma yeteneğine sahip olan yegâne kimselerdir. Çağırıcılar, bu yaratıklar sayesinde tehlikeli birer rakiptir. Bunların dışında, ekiplerini destekleme amacıyla kristal ve zayıf düşürme büyüleri kullanarak rakipleri yavaşlatırlar.

    Teçhizat: Değnek, Sihirli asa, Gantha kullanırlar, Deri zırh ile Sert deri zırh kuşanırlar.

    Benim anlatıcaklarım bu kadar takıldığınız bir yer olursa bana mesaj atabilirsiniz veyahttp://board.4story.web.tr/index.php?page=Portal burdan sorununuzun çözümünü bulabilirsiniz...







  • İçerik olarak resim, video eklesen daha hoş olurdu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Şizofrenik Sancılar

    İçerik olarak resim, video eklesen daha hoş olurdu.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.