Şimdi Ara

5-40 yağ ile ilgili bir sorum olacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • selamlar arkadaşlar geçen gün sanayide aracımın yağını değiştirdim normalde bu tip bakımları ankaradaki turna opelde yaptırıyordum bu seferlik görev yaptığım yerde yaptırmak durumunda kaldım tavsiye üzerine bi ustaya gittim ustada 'abi bu arabaya 5-40 yağ koyalım göreceksin bak araba çiçek gibi olacak dedi' neyse yağı koyduk hakkaten araba sesi fılan kesti sanırım 5-40 yağ 10-40 a göre biraz daha ince ve kışın daha kolay yağlama yapıyor malum havalar baya soğuk aracın çalışması son derece düzeldi bu durum beni gayet memnun etti fakat kafamı karıştıran nokta bu olaı bi arkadaşa söylediğimde 'o yağ çok ince contalardan sızma yapabilir sen gene o yağı boşalttır gene eski yağı 10-40 koydurt fabrika çıkışı 10-40tır ' dedi sizce ne yapmalıyım?



  • 15000 bakımında serviste konulan yağ GM nin kendi yağı, GM 5W-30 dexos2 dizel.
  • Arabanın motoru ne ? Kullanım kılavuzuna bakabilirsin böyle bilgiler için. Önerilen aralıktaki yağları yazar. En doğru bilgi odur.

    Yağa gelecek olursak, 5-40 daha ince bir yağ olduğu için soğuk halinde daha akışkan olacak ve daha iyi bir yağlama yapacaktır. Sesin azalması normal. Ama arkadaşınn dediği gibi eksiltme yapma gibi bir dezavantajı olabilir. Eğer eksilme olursa belirli aralıklarla takip edip tamamlarsan bir sorun olmaz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.