Şimdi Ara

50-60 BİN LİRAYA ARABA SATIN ALMAK-OPEL INSIGNIA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
3.422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle herkese merhaba.

    Opel Insignia almadan önce bana tercih aşamasında yardımcı olan detaylı bir yazı bulamadım ve almak isteyen, +/- yönlerini merak eden arkadaşlara bilgi vermek amacıyla bu konuyu açtım.

    Insignia ile tanışıklığım henüz öğrenci olduğum 2009 yılında çokça okuduğum otomobil dergileriyle, internet siteleri ve bayi kataloglarıyla başlamıştır. Ve tasarımını hep çok beğenmişimdir.

    Almak isteyen arkadaşların muhtemelen ilk karşılaşacağı tepkiler "Opel alınmaz, sanayiden çıkamazsın, parçası pahalı, Golf al çok güzel, Fluence al az yakar" gibi dayanaksız/asılsız tepkiler olacaktır. Hatta daha ileri gidip "kafayı mı yedin, elektronik sıkıntısı var, hiçbir yeri düzen tutmaz, elinde kalır satamazsın" diyenler dahi olacaktır belki. Zira ben araştırma yapayım derken birçok sitede bu tarz yorumlarla karşılaştım.

    Toplam 3 ayrı Opel İnsignia'm oldu. Tesadüf veya tevafuk diyeyim üçü de 1.6 Turbo Cosmo+Navi paketti. Birini 90bin km'de aldım. Biri 180 bin km. Diğerini de 141 Bin km'de aldım ve halen kullanıyorum.





    Öncelikle araç D segmentte sportifliğiyle diğer rakiplerinden ayrılıyor. Yani genç kitleyi görüntü olarak kaldırabiliyor. Dönemindeki rakiplerinden Honda Accord, Mazda 6 gibi Japon modeller de inkar edilmeyecek sportif bir duruşa sahipler fakat motor hacmi(yüksek vergi) ve performans yönünden tercih edilme ihtimalleri azalıyor kanımca...
    Performansın yanı sıra zamanındaki modellerle kıyaslandığında donanım olarak da birçok üst sınıf aracı kıskandıracak nitelikte bir araçtır.


    -Cosmo pakette standart gelen "AFL" farlar gerçekten çok iyi bir aydınlatma sağlayacağının mesajını, daha siz araca binmeden yanıp sağa-sola/yukarı-aşağı yaparak veriyor. Gece sürüşlerinde otomatik yanıp sönen uzun farlar beklentimden daha iyi çalışıyor. Şimdiye kadar sadece bir kez Station Toros'u görmezden geldi, onun da stoplarını ben bile göremiyordum zaten :) Uzun farların hüzmesi ve aydınlatma gücü sürücüye güven veriyor.

    -AFL farlar her direksiyon hareketinde dönüyor ve size güzel bir his veriyor. Sürekli döner o bozulur diye düşünmeyin, iyi çalışılmış; maşallah bozulmuyor

    -Üretildiği yıllarda pek araçta olmamasına rağmen park asistanı ve park yeri bulma özelliği mevcut fakat sadece bazen park yeri bulmayı kullanıyorum. Park asistanı dedikleri sizi gösterge panelindeki ekrandan yönlendirerek oraya park etmenizi sağlıyor, direksiyona müdahale etmiyor. Bu da baya yavaş gerçekleşiyor.

    -Ses yalıtımı olarak segment standartlarını yerine getiren başarılı bir araçtır. Gaza yüklendiğinizde turbo ve çift çıkış egzozun tatlı bir sesi var içeridekilere "aha gidiyoruz" dedirtiyor.

    -Süspansiyonu tatlı serttir, çok bozuk zeminlerde biraz konforsuz hissettiriyor. Derin çukurlarda çalışma aralığı biraz yetersiz kalıyor. Ancak otoyolda yüksek süratlerdeki başarılı ve güvenli gidişini tecrübe ettiyseniz pek gözünüze batmıyor.

    -Motoru sorunsuz ve uzun ömürlü bir motordur. 180 bin km'deki aracımın performansı halen aynıydı. Kullanım sürecimde 3 aracımda da motor veya turbo ile ilgili en ufak sorun yaşamadım. Sadece ilk aracımda ateşleme bobini arızası yaşayıp onu değiştirmiştim, o da klasikmiş 50-60 bin km'de bir. 220 TL tutmuştu.

    -Bahsedilen sensör arızası vs hiç yaşamadım. 2. aracım nadiren AFL arızası servis uyarısı veriyordu fakat kontağı kapatıp açtığımda normale dönüyordu. Muhtemelen toz veya kirden kaynaklıdır diye düşünüyorum.

    -İç plastik kalitesi Passat'a nazaran biraz zayıftır. Konsol ve kapı üstleri yumuşak plastik, altlar sert plastiktir. Uzun ömürlülük yönünden bir problem yok fakat vitesin olduğu konsol biraz çıtırtı yapıyor.

    -Yürüyen aksam, motor, kapılar, teknik noktalar oldukça sağlamdır. Hatta bazen kaldırıma vurup 2 lastik alırsınız ama rot kolu bile bozulmamıştır, şaşırtır

    -Almak isteyen arkadaşlara fabrika çıkışlı navigasyon paketi tavsiyemdir. Navigasyonu hiç kullanışlı değil fakat ekran başarılı; müzik sistemi, araç ayarları vs gayet kolay kontrol edilebiliyor ekrandan. Ayrıca bu paketle beraber gelen orta konsoldaki joystik aracın keyfini bir tık daha artırıyor; oldukça kullanışlı ve gece hoş görünüyor.

    -Yakıt tüketimi en büyük soru işareti, kimisi için yüksek kimisi için normal olabilir. Fabrika veriler tutuyor; normal kullanımda Ankara şehir içi 10,4-10,5 standart pek değişmiyor. Performanslı kullandığınızda ortalamanız 11,5-12 litre arasında seyrediyor. Eski 308 1.6 E-HDİ aracım benim kullanımımda 7,2 litre yakıyordu. Aracın boyutlarını ve size verdiği performansı düşünürseniz "helal hoş olsun" diyebilirsiniz :) Ayrıca sübap hariç LPG ile uyumlu bir motor. Çok nokta enjeksiyonludur; sıralı sistem takılabilir.

    Kısacası ben genel olarak gayet memnunum, kullanıcısını kolay kolay üzmeyecek bir araçtır. Türkiye'de asılsız söylentiler yüzünden ikinci el piyasası makul olan, verdiğiniz paradan daha fazlasını size hissettiren araçtır.

    Yalan yanlış yorumlara, asılsız bilgilere, mahalledeki amcalara çok kulak asmadan temiz bir araç bulup gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.

    Umarım almayı düşünen arkadaşlara biraz faydam dokunur. Merak ettiklerinizi sorabilirsiniz, vakit buldukça cevaplayabilirim. Herkese kazasız sürüşler.


    50-60 BİN LİRAYA ARABA SATIN ALMAK-OPEL INSIGNIA



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ventto -- 30 Ekim 2017; 19:53:49 >







  • Konuya katkılarınız için ben teşekkür ederim.

    Aracımı sevdiğim gayet açık diye düşünüyorum; fakat kimseyi yanlış yönlendirmekten keyif almam. Üçüncü kez aynı aracı almam zaten memnuniyetimdendir.

    Görünüş tamamen görecelidir es geçiyorum. 60 bin km'de bir ateşleme bobini arızası motorun ömründen çalmaz, ayrıca bunun problem olup olmadığına kullanıcı karar versin diye fiyatını da belirterek yazdım. Bahsettiğiniz aracınıza muhakkak senede bir buji bakımı yaptırmışsınızdır. İnsignia'da bujiler 2 veya 3 senede bir değişir. Mesela bundan da bahsetmedim.

    Masrafsızca aracınıza 140.000 km binmiş olmanıza sevindim. Fakat o 11 senelik B segment aracınızda muhtemelen turbo, turbo basınç sensörü, hava akışmetresi vs hiçbir sistem de yoktu diye tahmin ediyorum. Bunca teknolojinin yanında 3 aracımda da sorun yaşamamak tesadüften biraz fazlası gibi geldi bana. Ben de tecrübemi paylaştım.

    Aracın aklıma gelen yönlerine değindim, arka koltuklarla çok fazla işim olmadığı için dikkatimden kaçmış kusura bakmayın. Sorsaydınız; uzun boylular için baş ve diz mesafesinin arkada yeterli olmadığını, koltukların sert dolgulu olduğunu zaten söylerdim. Tabi sizin "mezar, tabut, hint fakiri" tabirlerinizi muhtemelen akıl edemezdim. "mahalledeki amcalar"dan kastım buydu.

    Yakıt konusuna soru işareti (?) dedim çünkü bana göre normal olan size göre fazla olabilir. 112 HP dizel araç 7,2 litre yakıyorken 180 HP benzinli aracın 11-12 litre yakması şahsım adına normal geliyor. Bundan bahsetmek istedim.

    Sormak istediğiniz başka bir şey varsa elimden geldiğince cevaplayabilirim.
  • Teşekkürler hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu araç için alınır diyebilen nadir insanlardansınız gördüğüm kadarıyla.LPG uyumu konusunda tereddütlü olan çok kişi duymuştum.

    Baktığım araçlar arasına ekliyorum an itibarı ile
  • Hocam tek solukta okudum çok güzel yazmışsınız dediğiniz herşeye katılıyorum.



    Yalnız 1.6 turbo modeli için lpg hakkında biraz daha bilgi verir misiniz her yerde uyumlu olmadığı 1.4t subap değişimiyle sorunsuz olduğu yazılıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tam da araç alma arefesinde yazının iyi denk geldi. Muhtemelen 2.insigniamı alacağım ben de. ilki mecburen ev almak için sattığım 1.4t ed.eleganttı. Şimdi ise 1.6t cosmolara bakıyorum. Hayırlısı diyelim, teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Imgod

    Hocam tek solukta okudum çok güzel yazmışsınız dediğiniz herşeye katılıyorum.



    Yalnız 1.6 turbo modeli için lpg hakkında biraz daha bilgi verir misiniz her yerde uyumlu olmadığı 1.4t subap değişimiyle sorunsuz olduğu yazılıyor.

    Tabii ki bildiklerimi aktarayım.

    Aracın çok yaktığı şikayetleri üzerine Opel yetkilileri 2012 yılında 1.4T motoru İnsignia'da kullanmaya başladı ve serviste garantili olarak Landirenzo lpg kiti uygulamasına gittiler. Zannedersem o sırada 1.6T motoru da geliştirme ihtiyacı duydular ve zaten 2013 yılında 170 HP olan yeni motor geldi. 1.4T motora serviste lpg sistemi uygulanması sanırım insanları böyle bir yanılgıya düşürdü.

    1.6T de en az 1.4T kadar LPG'ye uyumludur; çünkü ikisi de çok nokta enjeksiyonludur ve çalışma prensipleri aynıdır.

    Kendi tecrübemi aktaracak olursam:

    -İlk aracımı benzinli kullandım.

    -İkinci aracımı benzinli alıp uzun araştırmalar sonunda Vialle LiquidSİ denen sıvı LPG sistemi taktırdım. Bu sistemde manifold deliniyor ve yine sıralı sistemde olduğu gibi LPG enjektörleri monte ediliyor. Fakat sıralı sistemden farklı olarak yakıt yüksek basınç pompası aracılığıyla sıvı fazda iletiliyor. Açıkçası ben ufak bir kayıp bekliyordum ancak aracın performansında hiçbir düşüş olmadı. Motor sesinde veya rölantisinde bir değişiklik olmadı. Yakıt tüketimim şehir içi sakin kullanımda 28-30 kuruş civarında seyretti (Litre fiyatı ~2,7 TL iken).

    Sistemin eksisine gelirsek bagajda çalışan yüksek basınç pompasının sesi biraz rahatsız ediyor. İnce hafif düdük sesi gibi bir ses çıkıyor sürekli olarak. Sorun yaratmıyor fakat yine müzik kapalıyken biraz hissediliyor. Vialle LiquidSİ montaj fiyatı şu an 4000 TL civarında.

    -Şu anki aracım benzinli fakat 1-2 ay içerisinde buna da lpg taktırmayı planlıyorum. Vialle'nin pompa sesi ve biraz da maddi sebeplerden ötürü bu kez sıralı sistem taktırmayı düşünüyorum. İyi bir işçilikle yapılırsa yine sorun olmayacaktır. Güçlü bir motor olduğu için kullanılan enjektörlerin hızı, çapı ve regülatörün kapasitesi önem arz ediyor Yaptırdıktan sonra tekrar tecbübelerimi sizlerle paylaşırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ventto -- 31 Ekim 2017; 4:41:22 >




  • Sizin aşktan gözünüz kör olmuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Formdas

    Sizin aşktan gözünüz kör olmuş.

    Yanlışınız var sadece kullanım tecrübelerimi aktarıyorum yardımcı olması açısından. Çünkü biraz bilgi kirliliği mevcut.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ventto V kullanıcısına yanıt
    çok aydınlatıcı bir metin yazmışsınız çok teşekkür ederim tecrübelerinizi bizimle paylaştığınız için hocam :)

    Ayrıca öylesine güçlü bir motor için 30 kuruş çok hoş bir rakam atmosferik lpgli araçlarda bu civarda yakıyor zaten.
    Bende bütçemi oluşturduğum zaman cosmo+navi bir insignia almayı düşünüyorum bu yüzden gelecekteki sıralı sistem lpg uygulamanızı da burada paylaşırsanız çok güzel olur :)
  • İfademi açayım öyleyse. Anlatım diliniz güzel. Konu detaylı. Emek sarfetmişsiniz tşkr ederim.

    Fakat uzun yazmanız tamamen objektif oldugunuzu göstermez. Aracın zayıf taraflarını yumuşak geçişlerle ifade etmişsiniz. Bazı kötü noktalara hiç değinmemişsiniz bile.

    Örnek: Sportif görünüşünden avantaj gibi bahsetmişsiniz fakat orneklediginiz accord ve mazda 6 gibi ayarı kaçan bir sportiflik var ve bu segment agırbaşlılığı daha çok sever.

    Sorunsuz motor var deyip 50-60 bin km.de ateşleme bobini kronik demeniz tutarsızlık. Ben 11 yıl 140.000 km. forumun dandik ötesi diye tabir ettiği B sınıfı bir aracı hiç sorunsuz kullandım. Bir kere bile tık demedi.

    Yakıt tüketimine soru işareti, oldukça sert süspansiyonlarına tatlı sert diye geçiştirmişsiniz.

    Ayrıca mezarlık duygusu yaratan arka oturma alanı, hint fakirlerini mutlu edecek sertlikteki koltuklarından hiç bahsetmemişsiniz.

    Neyse bende sizin gibi uzun uzun anlatmayacağım. Çünkü konu çok su götürür.

    Sonuç olarak zevkler ve renkler tartışılmaz ama ben sizin araca olan bağınızın gözünüze perde indirdigini düşünüyorum. Zira 3 kez aynı aracı tercih etmişsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Formdas

    İfademi açayım öyleyse. Anlatım diliniz güzel. Konu detaylı. Emek sarfetmişsiniz tşkr ederim.

    Fakat uzun yazmanız tamamen objektif oldugunuzu göstermez. Aracın zayıf taraflarını yumuşak geçişlerle ifade etmişsiniz. Bazı kötü noktalara hiç değinmemişsiniz bile.

    Örnek: Sportif görünüşünden avantaj gibi bahsetmişsiniz fakat orneklediginiz accord ve mazda 6 gibi ayarı kaçan bir sportiflik var ve bu segment agırbaşlılığı daha çok sever.

    Sorunsuz motor var deyip 50-60 bin km.de ateşleme bobini kronik demeniz tutarsızlık. Ben 11 yıl 140.000 km. forumun dandik ötesi diye tabir ettiği B sınıfı bir aracı hiç sorunsuz kullandım. Bir kere bile tık demedi.

    Yakıt tüketimine soru işareti, oldukça sert süspansiyonlarına tatlı sert diye geçiştirmişsiniz.

    Ayrıca mezarlık duygusu yaratan arka oturma alanı, hint fakirlerini mutlu edecek sertlikteki koltuklarından hiç bahsetmemişsiniz.

    Neyse bende sizin gibi uzun uzun anlatmayacağım. Çünkü konu çok su götürür.

    Sonuç olarak zevkler ve renkler tartışılmaz ama ben sizin araca olan bağınızın gözünüze perde indirdigini düşünüyorum. Zira 3 kez aynı aracı tercih etmişsiniz.

    Konuya katkılarınız için ben teşekkür ederim.

    Aracımı sevdiğim gayet açık diye düşünüyorum; fakat kimseyi yanlış yönlendirmekten keyif almam. Üçüncü kez aynı aracı almam zaten memnuniyetimdendir.

    Görünüş tamamen görecelidir es geçiyorum. 60 bin km'de bir ateşleme bobini arızası motorun ömründen çalmaz, ayrıca bunun problem olup olmadığına kullanıcı karar versin diye fiyatını da belirterek yazdım. Bahsettiğiniz aracınıza muhakkak senede bir buji bakımı yaptırmışsınızdır. İnsignia'da bujiler 2 veya 3 senede bir değişir. Mesela bundan da bahsetmedim.

    Masrafsızca aracınıza 140.000 km binmiş olmanıza sevindim. Fakat o 11 senelik B segment aracınızda muhtemelen turbo, turbo basınç sensörü, hava akışmetresi vs hiçbir sistem de yoktu diye tahmin ediyorum. Bunca teknolojinin yanında 3 aracımda da sorun yaşamamak tesadüften biraz fazlası gibi geldi bana. Ben de tecrübemi paylaştım.

    Aracın aklıma gelen yönlerine değindim, arka koltuklarla çok fazla işim olmadığı için dikkatimden kaçmış kusura bakmayın. Sorsaydınız; uzun boylular için baş ve diz mesafesinin arkada yeterli olmadığını, koltukların sert dolgulu olduğunu zaten söylerdim. Tabi sizin "mezar, tabut, hint fakiri" tabirlerinizi muhtemelen akıl edemezdim. "mahalledeki amcalar"dan kastım buydu.

    Yakıt konusuna soru işareti (?) dedim çünkü bana göre normal olan size göre fazla olabilir. 112 HP dizel araç 7,2 litre yakıyorken 180 HP benzinli aracın 11-12 litre yakması şahsım adına normal geliyor. Bundan bahsetmek istedim.

    Sormak istediğiniz başka bir şey varsa elimden geldiğince cevaplayabilirim.




  • Imgod I kullanıcısına yanıt
    Rica ederim yardımcı olduysa ne mutlu. Uygulamadan sonra tecrübelerimi tekrar sizlerle paylaşırım elbette.
  • Ventto V kullanıcısına yanıt
    Bujilerin değişim km'si kaç hocam? Çok yol yapmıyorsanız 2-3 senede bir değiştirmek bana fazla gibi geldi de.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 1 Kasım 2017; 13:52:56 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nacker

    Bujilerin değişim km'si kaç hocam? Çok yol yapmıyorsanız 2-3 senede bir değiştirmek bana fazla gibi geldi de.

    Ben senelik yapılan yolu 30 bin km bazında düşünerek hesapladım. Genelde normal bujiler 30-40 bin'de bir değişir, 1.6 Turbo'daki bujiler farklı, yaklaşık 70-80 bin km ömrü vardır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar. Ben de 2010 1.6 turbo Insignia sahibiyim. Aracım 101000 de. Baskı balata değişimi yapmayı düşünüyorum. Siz hiç değiştirdiniz mı ve degistiyse balatayla birlikte volan da degisti mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ventto V kullanıcısına yanıt
    Anladım. Çünkü benim arabamda 48 bin km'de bir değiştirin diyor, ben senede 10 bin km anca yaparım, bu da 4-5 seneye tekabül ediyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: boşnak17

    Merhabalar. Ben de 2010 1.6 turbo Insignia sahibiyim. Aracım 101000 de. Baskı balata değişimi yapmayı düşünüyorum. Siz hiç değiştirdiniz mı ve degistiyse balatayla birlikte volan da degisti mı?

    Merhabalar. Daha önce hiç değişmediyse değişmesi gerekir. Yoksa baskı balatadan tam randıman alınmaz. Orjinali SACHS markadır, güncel fiyatı 1400 TL volantın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nacker

    Anladım. Çünkü benim arabamda 48 bin km'de bir değiştirin diyor, ben senede 10 bin km anca yaparım, bu da 4-5 seneye tekabül ediyor.

    Evet az kullanıyorsanız bu süre uzayabilir. Kusura bakmayın ben yıl bazında yazdım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ventto V kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar bende 2012-2013 model 2.0 dizel cosmo düşünüyorum dizelleri nasıldır bi fikriniz var mı acaba ?
    2014 corolla dizeli satıp üzerine 3-5 ekleyip almayı düşünüyorum yılda 15-20 bin km rahat yapıyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.