Şimdi Ara

50 CC Motosiklet Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, b ehliyetim var. Evden dershaneye git gel yapmak icin (uzaklık ortalama 3-4 km) 50 CC motor almayı dusunuyorum. 1 yıl kullandıktan sonra satacagım. Bütçem 25 bin TL oldugundan dolayı 2. el bakıyorum. Bundan 3-4 gun oncesine kadar motorlar hakkında sürebilmekten baska hiçbir bilgim yoktu. Her gün internette 2-3 saat bakınmam sonucu 3 model arasında kaldım. Bunlardan farklı olarak önermek istediginiz model varsa yazabilirsiniz. Benim tek önceligim kullanım surem boyunca ( 1 yıl ) arıza yasamak istemiyorum. Parçalar hakkında hiçbir bilgim olmadıgından dolayı hem ufak arızalarda surekli tamire götür getir olsun istemiyorum. Hem de tamire götürdügüm yer isi doğru mu yapıyor dogru parca mı takıyor anlayamayacagımdan dolayı kazıklanmak istemiyorum. 76 kiloyum motoru genel olarak tek kullanacagım, haftada belki 1-2 gun 2 kisi binerim. dolasacagım yerlerde neredeyse hic yokus yok, 1 tane yaklasık 100 metre iyi bir yokus var onuda ayda 3-4 kere ya cıkarım ya cıkmam.


    1- Mondial Tab, videolarda forumlarda fazlasıyla öneriliyor. Kasası vs de hoşuma gitti.

    2- Küba Space, kasası benim cok hosuma gitti. İnternette yine birkac videosunu yapan tanıtan, öneren var almayın diyeni göremedim.

    3- Motolux Rossi Rs50, internette yazılana göre motor blogu 50 lik degil 125 lik diyorlar ve bundan dolayı 80 e yukseltilmiş olanların cok performanslı oldugunu söyluyorlar.


    Bunlar dısında da Yuki Enzo, Arora Cappuccino, gibi modeller de gözüme carptı. Ama dedigim gibi Mondial Tab fazla önerildiginden, Küba Space de hosuma gittiginden, rs50 de performansıyla öne cıktıgından dolayı üçü arasında kaldım. Digerlerinin pek bir ekstrasını göremedim açıkçası. Ayrıca modeller dısında 3 sorum daha olacak.


    İlk olarak 1-2 videoda elemanlar 50'den 80'e cevirilmis motorların ömrü kısa olur, 50'ye göre uretildigi icin sorun yaşamanız daha olası olur demisler bu ne kadar dogru? Benim 80'e cevirmeye ihtiyacım yok ama 2. el ilanlardada fazlaca 80'e cevirilmiş motor var. Normalini mi alayım cevirilmişini mi? 2. sorum yagmurlu havalarda çalışmama, stop etme olayı her motor icin geçerli mi? Arora markasında bu durum sanırım daha sık yaşanıyormus, bunun yaşanmaması icin özellikle önerilen bir motor var mı? Son olarak da 2. elde kac km ye kadar almamı önerirsiniz? bazıları motor sıfırdan yapıldı vs yazmıs onlardan uzakmı durmalıyım? İlanlar arasında km düsük olması icin 3-4 bin TL daha fazla vermeli miyim? Yardımlarınızı bekliyorum. Simdiden teşekkür ederim.









  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.