Şimdi Ara

50 cc öneri tavsiye yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
5.959
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ÖNCELİKLE AYNI KONU VARSA KUSURA BAKMAYIN ARADIĞIMI BULAMADIM HİÇ BİR YERDE


    Merhabalar, bende 1 haftadır araştırma içerisindeyim. b sınıfı ehliyetim var 50 cc almayı düşünüyorum bütçem 5500 civarı reiz 50 modelini gördüm ilk kez motor sürecem. Üniversite öğrencisiyim evle okulum arası 2 km gidip gelmeyi düşünüyorum gezmeyi seven birisiyim zaman zaman 80-90 km yol yapacam fakat geze geze. Bu sebepten dolayı scooter tarzı pek içime sinmedi.Sizinde bu bütçeyle önerdiğiniz model var mı tecrübeli olanlar illaki vardır. Tekrardan söylüyorum bu konuyla ilgili düzgün bir sonuç bulamadım o yüzden açtım yeni konu ,varsa kusura bakmayın.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • Hocam selamlar,

    7 ay kadar 50 cc kullandim bu ay içinde sattım ve 125 cc ye geçtim.

    2 km mesafe için alabilirsin, 40-50 km hızla gidip gelirsin.

    80-90 km kullanımı pek keyifli olmayacaktır. Durmadan o kadar gidersen ne olur bilemem bu motorlar Çin malı, çok kolay dağıtıyorlar kendilerini (parçaları da ucuz çok ucuza toplaniyorlar)

    Yakıt tüketimin 20 TL ye 100 km olacak bu seni kısa mesafe kullandikca hiç rahatsız etmez sanıyorum.

    Çin malı motorlarin hepsinde aynı motor var , markalari a gore kasalari ve diğer aksamlari kalite ve görüntüsü farklı...

    Birde bu 50 cc motorlar piston sekman değişimi ile 80 cc ye çıkartılıyor o zaman hızları artıyor 70-90 km hızları kadranlarinda gösteriyor AMA kendim tecrübe ettim ve youtube da birçok test yapanı görebilirsin bu motorlarin tamamında hız kadrini yanlış ölçüyor %20 daha yavaş gidiyorsun kadranlarinda 70 km gösterdiğinde hızın 55 km aslında:)

    Bu nedenle bu motorlarla uzun yol yapman ve akıcı yollarda kullanman çok tehlikeli ve yetersiz oluyor...

    Alırken kısa mesafe kullanmayı ve tek kişi kullanmayı başarabilirsen keyifle kullanabilirsin.

    Tavsiyem yazdıklarımı iki kere okuyup beğendiğin bir markanın sahibinden de 2. El sata n birine git motoru incele bin bir türlü at. Satan kişinin söylediklerini değil kendi izlenimlerini dikkate al.

    Hayırlısı olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam ben motolüks Afrika king aldım 50 cc ,125 kit taktım 90/100 gidiyor çok memnunum.ama sıfırı yok,ikinci el bulabilirsen düşünmeden al.depilse motolüks rossi 108 al vitezsis ona çok iyi diyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • volkan_efe kullanıcısına yanıt
    Öncelikle cevabınız için teşekkür ediyorum çok güzel açıklamışsınız 50 cc almamın sebebi b sınıfı ehliyetimin olması. Benim için hız çok da önemli değil fakat bazı forumlarda okudum ve mantıklıda akıcı trafikte tehlikeli oluyor hızı yetmediği için yinede dikkatli oldukca çok da bir şey olmaz allahın izniyle.
    Yanlış hatırlamıyorsam bi dayı vardı 50 cc scooterla dünya turu yapmıştı ordulu:) bizde herhalde yeri gelir kısa mesafede 80-90 km yol yaparız amacım gezip görmek zaten kamp yapmayı seven birisiyim işimi göreceğini düşünüyorum güzel fikirleriniz için teşekkür ederim.
    Aslında internette 50 cc ile ilgili düzgün bir sayfada yok olurda alırsam burdan bu konuyu devam ettirmeyi düşünüyorum belki başkalarınada faydalı oluruz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hercul3367 H kullanıcısına yanıt
    Hocam ikinci el almak istemiyorum, rossi 108 içinde bütçem yetersiz 6500 civarı fiyatları galiba

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Cheerfullnesssss C kullanıcısına yanıt
    yukarıda da yazdığım gibi çin malı özellikle 2. el bir ürün alıyorsan ne desem boş :) Al ama çok zorlama motoru çünkü 50 cc bir motor alıyorsun...

    ben 2-3 sefer 30 km yol gidip geldim 4. sünde yolda kaldım krank mili kırılmış, motoru arabaya atıp servise getirdim, 500 tl masraf edip piston ve diğer parçalarını değiştirmek zorunda kaldım.80 cc lik hale getirdim, yine 50-60 la gidiyordum ama motor daha az bağırıyordu...

    bu arada Arıza yapması da gayet mantıklı, şöyle düşün motorun maksimum hızı 60 diyelim 50-60 km hızla giderken motor maksimum devirle çalışıyor, sen bu maksimum güç ile 20 -30 km gitmek zorundasın, çünkü E5 de tarfik 60-70 km hızla akıyor mecburen gitmelisin... gitmezsen de 40 km hızla gittin diyelim 30 km yolu 45 dk da gideceksin böyle olunca hem motor maksimum performansda çalışıyor, hem yakıt tüketimin normalden fazla oluyor, hemde parçaların kalitesi kötü olduğundan daha hızlı arızalanıyor... (arabanın kadranında devir saatinin 6.000 de olduğu ve arabanın sürekli o devirde bağıra bağıra 30 km yol gittiğini düşün aynı şey)

    100 km hıza çıkıyorum diyenler 75 km hızla gidiyorlar, internette youtube girip bakın bir çok test videosu var gps ile hız ölçünce aslında kadranların yüksek ölçtüğünü görüyor herkes... bende baktım, kadran hızı hatalı gösteriyor...




  • volkan_efe kullanıcısına yanıt
    hocam ağzına sağlık yok 2. el almam zaten ilk motorum gidip 0 alayım bayiden :) ilk motoru olan biri arızayla uğraşmak istemez en baştan diye düşünüyorum büyük ihtimalle 80 cc yaparım zaten zamanla önce bi acemiliği atmak lazım.
  • Yaklaşık 2 ay önce Yuki Enzo modelini aldım. Yetkili serviste 80cc yaptırdım ve Şile yolunda 70-80 arası en sağ şeritten gidiyorum. Oldukça keyif veriyor motor ve çok konforlu, büyük bir scooter. İki kişi bindiğimde düz yolda 60'larda gidebiliyoruz. Önerim rahat edebileceğin, keyif alabileceğin bir motor alman. Sonuçta 50cc başlangıç motorun olacak ve kısa zamanda daha güçlü motor almak isteyeceksin. Ben Yuki Enzo'dan aldığım keyif sayesinde ehliyet kursuna yazıldım ve bu ay içerisinde 250cc'lik motor alacağım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • HBKocabiyik kullanıcısına yanıt
    Selamlar,

    Bende yuki Enzo kullandım ve 2 hafta oldu sattım.

    Gayet geniş kasası olan bir motor du . Ön taraftaki cepler gayet kullanisliydi.

    Ben uzun yolda cep telefonuna indirdiğim gps hız ölçer ile birkaç defa kontrol ettim kadranlarinda fazla hızlı gösteriyor... yani 80 km gösterdiğinde benim gps hız ölçer 66-67 km hız la gittiğimi gösteriyordu.

    Sen de müsait olduğunda bir bakabilirmisin.

    Bu konuda youtube da birçok deneme yapan videosu var, bir tanesinde kadran 90 gösteriyor gps 70 km hız gösteriyor du.

    Genel olarak Çin motorlarınin hepsinde bu hata var diyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.