Şimdi Ara

SUPERONLİNE 500-1000Mbps için (FTTB'den FTTH'ye) altyapı dönüşüm takip, yardım. [ANA KONU] (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
153
Cevap
8
Favori
10.387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Benim altyapım vdsl.Fttb kullanıp gbit hız kullanmak isteyenlere tavsiyem 100 lük swice zarar verin ne bileyim hani ankestreye tt yi ilgilendiren sıkıntılar filan çıkartın gelen ekibede artık tatlımı ikram ediyorsunuz dondurmamı ısmarlıyorsunuz nasıl kafalarsınız bilemem gelen ekibede gbit swic taktırın.Bunu neden söylüyorum internetkutusu isimli firmayı ilk kullandığımda sıfırdan başvuru yaptım tt ekipleri ankestreye gelip port tanımlaması yapmıştılar ama ev için kuruluma 10 gün kadar bekledim gelen giden olmadı.Yolda bir tt saha elemanını gördüm durumdan bahsettim dediki bizim bağladığmız kablolar ile uğraş kabloyu porta çakılı olduğu yerden azck çıkar filan sorun tt lik olsun daha sonra internetkutusuna kayıt aç biz kaydı sistemden görüp gelelim o bahaneylese senin bağlantıyı kurarız.Demek istediğim tabki kurulumdan tt sorumlu değil ama böyle kafa dengi anlayışlı saha elemanlarıda olabiliyor..Kayıt açmakla sağa sola yazmakla olmuyor.Bulunduğum binaya 75 metre uzaklıka fiber kablo geçiyor yeni bir apartman yapıldı ona çektiler.Aradım tt yi dedimki 75 metre uzaklıkta fiber kablo geçiyor bizim binayada çekebilirmisiniz Sadece yeni binalara çekiyoruz diyip kapadılar.Bir şekil bulunduğum yerde sahada tt altyapı mühendisliği yapan adamla iletişime geçtim dedimki eve 75 metre uzaklıkta fiber kablo vs vs adam sistemden baktı dedi doğru 75 metre uzağında var ama sizin bina yatırım planımızda değil.Düşünebiliyormusunuz 75 metre uzağımda fiber var ama ben vdsl kullanıyorum.Memnunum tt altyapısında sol kullanıyorum gayette iyi ama demem oki sağa sola başvuru şikayet vs vs neleri denedim gram iş yapmıyor.

    Not:
    Fiber kullanmak istiyorsanız ya arap olup sıfır daire yaptıracaksınız ya yine arap olup fiber kurulu elit ilçelerde oturacaksınız yada tt nin sizin eve fiber kutu kurmasını bekleyeceksiniz.75 metre uzağımdan benim eve fiber çekmeyen tt eminim antalyada istanbulda izmirde ankarada zengin arapların yaşadığı sokaklara gece nöbetçi bile koyurdur bağlantısı kopmasın adamaların diye.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rameowerr -- 10 Ağustos 2023; 17:53:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Aynı sorunu dün yaşadım. Beylikdüzü adnan kahveci mahallesi superonline fiber altyapı var, taahhüt bitmek üzereydi 200 mbit'e geçmek istedim "200 mbit veremiyoruz adresinize" dediler. 15 yıla yakın oldu fiber altyapıyı geliştirmez mi bir firma nasıl 200 veremiyorsun. Dünyayı geçtim Türkiye'de bile insanlar gigabit kullanmaya başladı fiber altyapıda 200 verememek rezalet.


    Mecburen 1 yıl daha 100 uzattım ama yine de mümkünse cimer'den vs.. şikayet kaydı açmak istiyorum. 15 sene boyunca altyapıyı geliştirmeden oturduğun yerde sayamassın bu devirde 200 veremiyorum diyemessin.

  • ekostros kullanıcısına yanıt

    geçen sene (taahhüt yenilemeden önce) büyük savaş verdim. Twitter, btk, cimer, sikayetvar kısaca neresi varsa yazdım. hatta bölgeye bakan bayiye bile gittim. Verdikleri cevaplar konunun ilk sayfalarında mevcut. araya gereksiz konular girse de benim mesajlarımı okursanız görürsünüz hocam. özellikle superonline beylikdüzünde tekel konumunda olduğu için kıllarını kıpırdatmıyorlar. binamda FTTB bile olsa tek "fiber" alternatif superonline. başka bir şey bağlatmak istesem VDSL2'ye kalıyorum o da zaten 75-100Mbps arası veriyor gözüküyor.


    şu bir gerçek. eski altyapıya sahip kullanıcılar olarak sesimiz çok az çıkıyor. vaktiniz varsa her koldan şikayet iletin. kaç senedir para kazandıkları müşterilere bu yapılan terbiyesizlikten başka bir şey değil. yakuplu, esenyurt taraflarına deli gibi yoğunlaşıyorlar. bu bölgelere Gpon/Ftth kuruluyor sürekli. hali hazırda altyapı olan yerleri güncellemekten çok yeni müşteri kazanma derdindeler.


    canları isterse güncelleyecekler. her zaman söylüyorum. beylikdüzü bölgesinde superonline dışında FTTH/Gpon altyapıyı kim getirirse ona geçeceğim hemen. ama kimsenin yeni altyapı getirip, reklam yapıp, hali hazırda superonline ya da vdsl kullanan aboneleri çekme derdi yok. herkes hiç fiber girmemiş bölgelere girme derdinde. o yüzden işimiz zor.





  • Valla sıkıştık kaldık. Dediğiniz gibi burada tekel durumdalar ve ülkedeki genel başı boşluk durumları, kanunsuzluk, gelişmezlik gibi birçok faktörden de faydalanıyorlar. Ben Pazartesi günü itibari ile haftada 1 gün arayıp darlayacağım bunları baya kafam attı. Cimer’den ben de şikayet edicem olmadı bir avukat tanıdığım var arayıp bir konuşayım ne yapılabilir bu konuda.

    Bizim burası adnan kahveci Türkiye’nin en kalabalık nüfusuna sahip mahallesi. Her yerden önce burayı geliştirmeleri lazım. Bu kadar insanın internet ihtiyacını sağlıklı karşılamak adına 15 senede yaptıkları hiçbir iyileştirme geliştirme yok. Taaa 2013-14’lerde bile 100 mbit kullanıyorduk aradan 10 sene geçti yerimizde sayıyoruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ekostros kullanıcısına yanıt

    Türkiye'de iş yaptırmak için sadece haklı olmak yetmiyor. bir de güç, nüfus sahibi olacaksın ne yazık ki.


    yakın sayılırız, bende ada çiftliği caddesindeyim. yaşadığınız gelişmeleri paylaşırsanız sevinirim. yapabileceğim bir şey olursa haberim olsun.

  • Eski altyapı olup, müşteri hizmetlerinden max 200mb verebiliriz diyene denk gelen var mı? Varsa şu an bu hızı alabilen var mı? M.H aradığımda böyle bilgi verildi. Oltalama gibi göründü.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elektrotek -- 12 Ağustos 2023; 21:6:56 >
  • Bu da vf sorgusu. bu konuyu nasıl netleştirebilirm. 2 firmada net bilgi veremedi.

    SUPERONLİNE 500-1000Mbps için (FTTB'den FTTH'ye) altyapı dönüşüm takip, yardım. [ANA KONU]
  • Alyapı eski ve 100 mbps olarak bağlı görünüyor. 1000mbps olduğunu görsem zaten sorun yok hemen başvurup geçiş yapardım.


    sol mh kesin bilgi vermedi alamazsanız servis yönledirilir dedi. Ayrıca bu hızla ilgili, belirtilen hızı alamadığını belirten çok şikayet gördüm.


    Aynı şekilde vf de sitesinde 200 göstermesine rağmen, M.H. max 100 alabilirsiniz olarak belirtiyor.


    Gerçekten desteklediğini netleştirebilirsem; ya kablo ilk kurulumda hatalı yapıldı ya da switch desteği duruma göre aktif ediliyor sonucu çıkıyor. Ama net bir bilgi 2 firmadan da verilmediğnden başvuru yapamıyorum.


    SUPERONLİNE 500-1000Mbps için (FTTB'den FTTH'ye) altyapı dönüşüm takip, yardım. [ANA KONU]

    (neden peş peş mesaj yasıyorsun diyen olursa bir kişi verilen bilgi doğrudur yazmıştı oltalama olduğuna nasıl karar verdiniz vb. yazmıştı ona cevaben yazılmıştı mesajını silmiş.)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elektrotek -- 22 Ağustos 2023; 14:39:15 >




  • Benim oturduğum bina (ve genel olarak mahalle) SuperOnline hatta eski QuikNet tarafından ilk FTTB fiber getirilen yerlerden biri. Bu yüzden kullanılan switch 100 Mbps portlara sahip. Ben nerede ise 15 yıldır SuperOnline kullanıcısıyım. O günlerden bu yana kendi PPPoE username/password ile hep kendi router'larımı kullandım. Her zaman paket hızım neyse onu aldım. 2019'da 100 Mbps'e geçtim. O günden bu yana bırakın 1000 veya 500, 200'e bile geçemedim. Sırf sığnaktaki switch'ten dolayı. Bir şekilde o lanet switch'i değiştirtmem lazım. Daha bayi veya müşteri hizmetleri ile konuşmadım.

    Şimdilik şöyle bir plan çizdim. https://forum.donanimhaber.com/superonline-ipv6-tanimlatma-taktigi--155491153 Bu konuda IPv6 hakkında bilgi var. Ben müşteri hizmetlerini arayıp WiFi 6 için bu yeni ZTE H3600 modemini istediğimi söyleyeceğim. Servis gelmeden önce kendi router'ımı çıkarıp rafta toz toplayan eski onların verdiği ZTE modemi takacağım. H3600 kurulumu yapılırken çay kahve ile yalvaracağım herhalde "lütfen aşağıda 15 yıllık switch var bir iyilik yapın değiştirin bizde bina müşterileri olarak yüksek paketlere geçelim Turkcell de sizde para kazanın" diyeceğim. Kabul ederlerse iyi güzel. Hem 1000 Mbps geçmiş olurum hem de IPv6 tanımlanmış olur. Etmezler ise en azından hesabıma IPv6 tanımlanmış olacak ve onlar gittikten sonra gene kendi router'ımı takıp 100 Mbps devam.





  • Alphonsus kullanıcısına yanıt

    Yeni modem taktıklarında , şifren değişirse kendi modemini kullanamassın. Dikkat et .


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu ana kadar dört kez modem değişti, öyle bir şey olmadı. Ne gelen teknik ekibin ne de SuperOnline merkezin o kadar uğraşacağını düşünmüyorum. Zaten ekip gelmeden eski ZTE modemi takacağım. Olur da değiştirirlerse gene bir şekilde şifreyi buluruz, sorun değil. 13 yıldır aynı şifre.

  • Doğrudur , benim şifre belli aralıklarda değişiyorda ondan dedim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aşağıdaki switch 100 Mbps portlara sahip olmasına rağmen artık hem SuperOnline hem de Vodafone online altyapı sorgulama sayfaları 200 Mbps paketlerin uygun olduğunu gösteriyor. Eminim yarın SuperOnline'ı aradığımda bir yanlışlık var falan diyecekler çünkü o mantıkla 200 Mbps destekleyen yerin 500 Mbps ve 1000 Mbps de desteklemesi lazım. Ama içimde az da olsa bir umut var. Veya 200 fiyatına 100 verecekler çakallar. Portlar 100 olmasına rağmen 200'e geçirirler ise direkt dolandırıcılık zaten. Yarın tekrar yazarım buraya.


    En kötü IPv6 geçişimi tamamlamayı düşünüyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alphonsus -- 31 Ağustos 2023; 21:55:14 >
  • janis kullanıcısına yanıt

    şifre rotasyonu falan mı başladı?

  • @Elektrotek Yukarıdaki mesajımı ek olarak ben de az önce SuperOnline müşteri hizmetlerini aradım ve 200 Mbps websitesinde gözükmesine rağmen FTTB olduğu için en fazla 100 Mbps dediler. Ben de bu yüzden sadece modem değişikliği talebinde bulundum. Bakalım bayiden kuruluma geldiklerinde switch değişimi için ikna olacaklar mı.


    Bölgemde IPv6 yoksa boşuna 254 TL vermiş olacağım o da ayrı konu.

  • Alphonsus kullanıcısına yanıt

    Umarım olur. Bana 3 MH 200mb verebiliriz demişti. En son aradığım 4. MH ise en fazla 100m alabilirsiniz demişti.


    Sol mh ve Vodafone sitesinde de 200m seçeneği görünce switch mod değişkliği vb gibi bir olasılık ile ilk kablolamada hata olabilir düşüncesi oluşmuştu.


    Bilgisizliklerinden dolayı detaylara hakim olmayanları o pakete geçirmiş ve hâlâ 100m hizmet veriyor olabilirler.

  • bu da kendi sitesindeki sorgu.


    SUPERONLİNE 500-1000Mbps için (FTTB'den FTTH'ye) altyapı dönüşüm takip, yardım. [ANA KONU]
  • Elektrotek kullanıcısına yanıt

    Benim teorim şu. Muhtemelen FTTB olup 1000 Mbps switch sahibi olanlara 200 Mbps limit koyacaklar. GPON dışında 200 üstü vermeyecekler yükü azaltmak için. Ama sistem muhtemelen yeni olduğu için 100 Mbps switchli FTTB'lerde de 200 Mbps gözüküyor.


    Umarım böyle bir planları yoktur ama cevabı almanın tek yolu beklemek ve görmek.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alphonsus -- 1 Eylül 2023; 23:7:55 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.