Şimdi Ara

500 lirayla askere gitme yeter mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.127
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Tecrübesi olanlar yzarsa mutku olurum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Ben 300 lirayla gitmiştim.Bana yetti.Acemiliği atlatırsın.Har vurup harman savurmazsan yeter.Bir de orada bozuk para götür mutlaka.Çok işine yarar.
  • askerde para usta birligi için konuşuyorum, çarşı izninde daha çok lazım olur. çarşı iznide sabah kalvaltı 5-6 lira öglen yemegi 10-13 lira ve internet genelde askere pahalıdır 15 lira gidiyordu. kısaca 35-40 lira bir günde bunlara gidiyor ben askerde çamaşır yıkamazdım çorap atlet falan alıp atardım yani 50 lira bir çarşı izninde yiyordum. askerde ortalama 1500 lira para yedim.

    not: sigaram derdim yoktu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: postence

    askerde para usta birligi için konuşuyorum, çarşı izninde daha çok lazım olur. çarşı iznide sabah kalvaltı 5-6 lira öglen yemegi 10-13 lira ve internet genelde askere pahalıdır 15 lira gidiyordu. kısaca 35-40 lira bir günde bunlara gidiyor ben askerde çamaşır yıkamazdım çorap atlet falan alıp atardım yani 50 lira bir çarşı izninde yiyordum. askerde ortalama 1500 lira para yedim.

    not: sigaram derdim yoktu

    carşı izni dediğiniz şey zorunlu mu?
    o gün yemek çıkmıyor mu?
    bir de çamaşır yıkatma ne kadar?
    biliyorsunuz bir atlet kilot 5 6 lira olmuş.
  • Uzun dönemsen yetmez. Kısa dönemsen yeter. Üstteki arkadaşın yazdıkları biraz abartı olmuş. Yada kendi o kadar harcıyordur bilemeyiz. Çarşı izni zorunlu değil. Şimdi sen diyosundur izne çıkmam ben, birşey olmaz. Ama oraya gidince işler değişiyor. O kadar çok bunaldığın zamanlar oluyor ki 1 gün bile çıksam şuradan uzaklaşsam diye can atıyorsun. Çarşı günleri yemek çıkıyor. ÇArşıya çıkmadan önce kahvaltı yapar çıkarsın gelincede akşam yemeğini kışlada yersin. İlle kahvaltıyı çarşıda yapacaksın diye birşey yok. Çarşıya çıkmak istemiyorsan öğlen yemeğinide kışlada yersin. Çamaşır yıkatma bedava. Askerlik boyunca atlet kilotunu yıkatmayıp yeni giyenler ya en mahrumiyet bölgesindedir yada maddi durumu iyidir. Açıkçası ben bunu israf olarak görüyorum. Usta birliğinde çamaşır yıkatabileceğin yer çok, sıkıntı yapma. Ama sigara kullanıyorsan o para ilk 3 ayı bile çıkarmaz.
    Benim kendi harcamam şöyleydi:
    Sabah kahvaltıyı yemekhanede yapardım, nadiren dışarıda yapardım oda 5 lira gibi birşey tutardı. Öğlen yemeğinide öğrenci işi olan yerlerde tabildot hesabı yerdik. Oda 6-7 lira tutardı. İnternete de 3 lira verirdik. 1 lirada ulaşım ücreti. Zaten istesende her hafta çarşıya çıkamıyorsun. Zırt pırt çarşı kitleyip duruyorlar. Kısacası kısa dönemsen o para rahat rahat yeter.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burokko -- 20 Ocak 2015; 12:41:20 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.