Şimdi Ara

500 ytl bütçeyle 5.1 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
1.761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • logitech sinema sistemi anlamında güzele yakın bir sistemdir.Ancak logitech markasının multimedia ürünleri üretip pazarladığını unutmamamk gerekir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Orgeneral_

    Yahu tutturmuşsun Bose ile Z*5500'ü kıyaslamışsın diye. Tabi kıyaslayacağım. Bir de sen düşün müzik kalitesi isteyen birisi için hangisi önemli. Hangisi üstün? Sen müzük kalitesi isteyen birine z-5500 tavsiye etmişsin. Ben de dedimki müzik için Z-5500 alma Companion 2 al.

    Onunla kıyaslama bununla kıyaslama, neyi neyle kıyaslayacağım peki. Tutturuyorsun Bose kaç lira diye konuyu başka başka yerlere çekiyorsun. Bose companion 2 Türkiye fiyatı 300 ytl. ABD fiyatı 100$. z-5500 Türkiye fiyatı 600 ytl. ABD fiyatı 220$ Hangisi hakediyor diye sorarsan sizin için müzik önemliyse Bose film önemliyse Logitech cevabını veririm.

    Burada daha önceki yorumlarınızı da okudum. Az çok bu konulardaki fikirlerinizi biliyorum. Açıkçası konu logitech ve Z-5500 olduğu zaman tarafsız yorum yapmadığınızı düşünüyorum. O sebepten sizinle tartışmaya da devam etmeyeceğim. Benim tecrübelerim bunlardır. Apaçık yazdım. Umarım konuyu açan arkadaşa ve ihtiyaçları doğrultusunda seçim yapmak isteyen arkadaşlara ufacık da olsa bir fikir verebilmişimdir. Gerisi benim için önemli değil zaten.

    Yok kardeş yok, sendeki bu önyargılı tutum sende varken ben ne tavsiye etsem boş..
    Bana 5.1 müzik sistemi isteyen topiği açan bu arkadaşımıza nerde ve hangi yorumumda z5500 önermişim, göster bakayım önce..
    Önderdiğin 2 tane uyduya 300 küsür lira verilecek, oysa ki arkadaş 5.1 set önerisi istemiş.
    Şimdi burda kim daha çok yardımcı olmuş veya konuyu amacından saptırmış, ben anlamadım..
    Ben z5500 önermedim ama önersem de konunun açılış amacına göre bu hata değil..
    Sen 5.1 önerisi isteyen birine 2 tane hoparlör önerirken ben belki başka bir 5.1 set önerecem, bunda yanlış nerde?
    İstersen sen daha bu konuda başka bişey yazma dediğin gibi arkadaş..
    saygılar..




  • quote:

    Mesela sadece z5500ün decoderine mahsus bir özellik olan stereox2 seçeneği ile stereo 2 kanalda dinlenen bir müziği aynen 4 kanalda dinleme gibi bir özellik sunulmuştur. Bu özellikle 4 uydunun ortasında bulunarak dinlenen müziğin sadece 2 kanalla sınırlı dinlenen müzikten daha çok keyif vereceği ortadadır.


    Duyduğum en saçma söz bu. Hayatında hiç ciddi bir stereo sistem dinlemediğin belli oluyor. Mesele hoparlör sayısı değil hoparlörlerin ve amfinin yapısı. Gerçek bir hifi sistemde 2 hoparlör tamamen yeterlidir, çünkü hoparlörler oyuncak değil gerçek hoparlördür.

    Ufacık bir plastik kutu müzik performansı veremez istersen değil 4 6 tanesinden hatta 10 tane tak ortasına otur dinle farketmez. Kayıp frekanslar gene kayıptır ve sonuçta senin dinlediğinse düpedüz çamur gibi bir müzik performansıdır. Yanına koy düzgün bir stereo sistem kıyasla aradaki fark geceyle gündüz gibi bellidir. Z5500 ün müzikteki cırtlak tizlerini ve uğultu şeklindeki bassını savunuyorsun burda sonrada başkalarına insanları yanlış yönlendirme diyorsun. Z5500 ün amacı pc ortamında film ve oyundur, efekt üretmektir bu konudada gayet başarılıdır ama siz bi malı aldınız diye herşeyin kralı o oluyor geçin artık bu zihniyeti kendinize karşı dürüst olun biraz. Takım tutar gibi marka tutmayın.

    Ben müzikte dinlerim bana yeter diyebilirsin senin zevkin kimse karışamaz ama z5500 ün müzik performansı iyidir diyerek insanları yanıltıp sonrada doğruları konuşan başkalarına yanlış yönlendirme diyemezsin. Kendi yazdıklarınla bir tek mesajının içinde bile kendinle çelişiyorsun ne yazdığın belli değil daha.




  • @Jakx, bugüne kadar bizzat hiç stereo sistem evime kurmadım ama kurulu yerinde dinledim, öyle bir iki tane de değil o nedenle stereo dinlemediğin belli oluyor sözünü aynen iade ediyorum sana, bilmeden insanlara böyle söz söylemek çok yanlış..
    Bana yazdıklarından benim bir multimedya set ile stereo seti kıyasladığım gibi bir inanca kapılmışsın, ama bu zaten senin beni anlamadığını gösteriyor, yani kusura bakma ama sen lafı işine geldiği gibi anlıyorsun.
    Ben stereo setlerle z5500 kıyasında değilim bunu yapacak kadar cahil birileri varsa onlara laf edin önce siz, topiği açan arkadaşa sizin yaptığınız öneriler ne kadar doğruysa benim yazdıklarım da o kadar doğru.
    Ayrıca ufacık bir plastik kutu müzik performansı veremez lafını bana değil de bunu üstte şiddetle savunan başka bir arkadaş var, ona söyle istersen, çünkü ben hiçbir zaman hiçbir yerde bir multimedya setin en iyi müzik performansı verdiğini yazmadım yazmam da.. sinema ve oyun için aldığımı yazdım üstte ama sen ısrarla anlamamaya gayret ediyorsan bu senin problemin.. tekrar edeyim, ben multimedya setlerin, sinema setlerinin sinema ve oyun için kullanılması gerektiğini savunuyorum, el verdiği ölçüde de müzik dinlersin, gereken ayarı yaparsın.. elindekinle yetinirsin..
    Amaç müzik dinlemekse çok seçenek var ve harcanan paraya göre de alınacak kalite değişecektir.
    Neyse, beni yanlış anlamaya devam edeceksen bu son mesajım olacak..




  • quote:

    Orjinalden alıntı: JakX
    . Z5500 ün müzikteki cırtlak tizlerini ve uğultu şeklindeki bassını savunuyorsun burda sonrada başkalarına insanları yanlış yönlendirme diyorsun. Z5500 ün amacı pc ortamında film ve oyundur, efekt üretmektir bu konudada gayet başarılıdır ama siz bi malı aldınız diye herşeyin kralı o oluyor geçin artık bu zihniyeti kendinize karşı dürüst olun biraz. Takım tutar gibi marka tutmayın.




    İşte bu sebepten boşver kardeş. Kime neyi anlatacaksın. Değerli zamanını harcama.
  • Ufacık bir kutu müzik performansı veremez diyen bir arkadaşımız..
    bose comp.2 alıp tüm uyduları erittim diyen bir arkadaşımız..
    bu arkadaşlar birbiriyle çelişir ama iyi anlaşırlar, yakında kanka da olurlar..
    ama ne ilginçtir ki bende şu an z5500 değil de mesela megaworks veya altec bir set olsa da bu sözleri söylesem benimle böyle konuşmazdınız..
    yani niyetiniz belli.. sizin gibi çok gördüm, 5 yıl oldu burda..
    neyse, size iyi forumlar arkadaşlar..
  • Arkadaşlar tartışmalarınıza karışmak istemem ama stereo sistemlerle veya 2.1 ile 5.1 i kıyaslamak ve tartışmak kadar tuhaf bir durum olmaz kanımca.Ben de yıllardır Z-5500 kullanıyorum ve film için almıştım.Bir dönem bilgisayara da bağlı kullandım analog bağlantıyla.Sonuçta zaten film için aldığım bir setten müzik performansı beklemek gibi durum sözkonusu değildi benim için.Ancak müzik performansı da bazı kişilere gayet yeterli gelebilir.Bu durum neden bazı insanları rahatsız eder anlamış değilim.Örneğin ben 4.1 de müzik dinlerken arka uydulardan ses gelmesine bayılırım ama şu anda müziği 2.0 da dinliyorum o ayrı konu.Sonuçta film için aldığım bir seti müzik dinlemek için kullanmayacağım diye bir kaide yok.İsteyen kullanır,en iyi ayarları yapar ve tatmin olur,istemeyen parayı basar stereo sistem kurar.Saygılar...
  • Ben seni elbette yanlış anlarım sebebini merak ediyorsan bana attığın konudaki ilk mesaja bakman yeterli olacaktır. Bir konuda tartışmasız doğru olan şeyleri yazıpta karşılında insanları yanlış yönlendirme diye bir cevap alırsam bu tepkiyi veririm.

    Neyse sonuçta anlaştık uzatmanın anlamı yok, zaten konu başlığı bile son derece saçma.. PC de müzik için en yüksek performansı zaten iyi bir kulaklıkla alırsın kasmaya gerek yok hiç aslında.
  • Arkadaşlar niye tartışıyosunuz her sistemin kendine özgü özellikleri vardır hiçbir sistem nerdeyse 4 4 lük değildir bose dünyaca ünlü bir sistemdir çok net temiz ses çıkardığını biliyoruz logitech z5500 ile kıyaslanmaz ayrı kulvarların sistemleridir illa karşılaştırsalarda bose sistemlere oranla yada ters orantıda bass seslerde oldukça iyi olan bir sistemdir ama aynı oranla mid v tizz seslerde başarısız bir sistemdir buna beyanen creative gigaworks s750 7.1 ise basslardan daha çok titanium tweeter teknolojisi ve kaliteli sayılabilecek çok tatminkar mid seslerle ve 7.1 avantajıyla önümüzdedir verdiğim örneklere takılmayın gelişine örnekler vermeye çalıştım işin özü aslında insanların kulak ve müzik zevklerine göre sistemler farklılık gösterebilir kimi onu kimi bunu beyenir bence önemli olan başak noktada kalitedir bosede kaliteden ödün vermeyen dünyaca ünlü bir firmadır saygılar




  • Müzik STEREO mu dinlenir, yoksa 5.1 'mi?
    Tavuk mu yumurtadan çıkar, yumurta mı tavuktan gibi sonu gelmez, cevapsız ve anlamsız bi olay oldu artık ???
    Tavuk yumurtadan çıkar diyenler, karşıda da yumurta tavuktan çıkar diyenler...
    Ben orta takımdayım...En iyisi DOLBY MONO SET
  • Öncelikle verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim.Benim anladığım müzik 5.1de dinlenmez demişsiniz, o tamam ama @Wolverine bahsettiği gibi dts ya da yanına alacagım pcmcı creative 7.1 ses kartının yazılımını kullanarak 5.1 olarak dinlemeyi düsünüyordum.(yazılımla sesi 5.1'e yaydıgını duymustum ama emin degilim) Neyse D&R'da Bose Companion 5 dinleme fırsatım da oldu, sesine hayran kaldım ama ucuk fiyatı yuzunden hemen uzaklastım

    Simdi film için ayrı müzik için ayrı ses sistemi öneren dostlar olmus ama malum ekonomim yetmez, o yüzden müzik üzerine beni mutlu edebilecek olan 2.1 ses sistemi almaya karar verdim, simdi ilk mesajımda bahsettiğim gibi sesteki ayrıntıyı bozmadan bana ulastırabilecek 500-600 ytl civarında bir ses sistemi tavsiyesi istesem ne dersiniz dostlar ???

    Son olarak, yurtdısından arkadas aracılıgıyla getirtme imkanı bulsam hangi sistemi önerirsiniz acep ???



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tauron -- 5 Mayıs 2008; 20:04:12 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: JakX

    Müzik öncelikli 5.1 diye birşey yok 5.1 ler film içindir efekt üretirler müzikte berbattır.


    mesajınızın başınada BENCE demeyi unuttunuz galiba !!!
  • eax bildiğim kadarıyla oyunlarla ilgili bir kavram.(oyunlarda çevresel ses desteği.)...müzik gerçek anlamda 2.0 ile dinenir.ama bugün dts müzik 5.1 ile dinleniyor ve onun havası bambaşka..o yüzden kesin bir ifade si yok bence. (2.0 veya 5.1 demek için) ... ama misal hem çevresel ses sistemlerinin nimetlerinden faydalanmak hem de müzikte kaliteyi yaşamak istiyorum diyorsanız bence bose markasına bakın derim... bir de ister laptota ister masaüstünde kullanın ,iyi bir ses kartı mutlaka alın derim.laptop için x-fi ext. audio express ses kartını öneririm...usb olanlardan almayın sakın, iyi performans alamazsınız.masaüstü için bir şey diyemem,, uzun zamandır takip etmiyorum ama asus (xonar) markasını inceleyin diyebilirim... gerçi 2 sisteme ses kartı almak bir de yanına bose almak tuzlu olabilir , oyüzden bence öncelikle ses sistemini alın ,ardından da masasütü için iyi bir ses kartı alın.




  • @Jakx, bana dvd-audio, dts-music, dts 24/96 müzik, dolby digital 5.1 ve prologic II müzik uygulamalarının nasıl 2 kanal sistemlerle dinlenebileceğini yazar mısın?
    En basitinden elimdeki metallica dts 5.1 black album ü ben salak mıyım ki gidip 5.1 dinlemek varken 2 kanalla sınırlandırayım? Dts müzik bu ya, nasıl yabana atalım?
    Ayrıca elimde Şebnem Ferah konser dvd si var, prologic II music formatında, ben onu 5.1 dinlemeyip, izlemeyip başka türlü o konser ortamını evimde 2 kanalla nasıl yaşayayım?
    Bak en basit örneklerini verdim.. hoparlörden hoparlöre fark var dersen tamam ama 5.1 müzik uygulamalarını hiçe saymak bana biraz cahillik gibi geliyor..
    yani don kişot gibi yel değirmenlerine saldırıyorsun sanki..
    bir de şu mesaj yazma üslubun ağır, insanlara sataşmadan yazacaksan yaz, onları azarlayarak yazma hakkın yok, sonrasını da düşünmek lazım..




  • g500'den uzak durun müzik performansı berbat 2.el megaworks THX550 bulabilirsen daha iyi olur.2.el düşünmüyorum dersen Z5400 yada Z5500 fiyat aralığına göre
  • Bencede 5+1 de müzik dinlenmez demek çok mantıklı değil. Ben 2+1 kullanıyordum 5+1 e geçtim her ne kadar aldığım sistemler çok iyi olmasa da 5+1 de daha çok zevk alıyorum. Bir kere surround olayı güzel (galiba 5+1 olması gerekiyor bunun için byanlışsam cahilliğime verin). Megaworks te felan dinlemek apayrı olur belkide. Ayrıca 5 kanal olmasada ses kaynağı sonuçta 5 hoparlörden ses geliyor. Orjinalliği bozduğu söylenebilit ama ses dolgun oluyor. Param çok olsa bile müzik için 2+1 almam hayatta.
  • iste senin gibi kullanıcıları tek bi firma tek bi urunle sevindirmis oda altec lansing fx5051 usbden aldıgı sesi gercek 5.1 olarak ve ses kartı gerektirmeden kullandırmaya imkan veriyor tek kabinde cift wooferıyla tam istedigin berrak basları, altec lansing uzmanlıgıylada istedigin en uc berraklıktaki sesi veriyor watt degerleri diger sistemler gibi ucuk degil ama 89 watt ın 89 wattındanda zevk almak istiyorsan bu sistem tam senin icin!!!
  • G500 o bütçeye çok iyi bir seçim hemde ses kalitesi güzel ayrıntılı tizler ezilmiyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: John PHILIPS

    G500 o bütçeye çok iyi bir seçim hemde ses kalitesi güzel ayrıntılı tizler ezilmiyor.



    Evet,sizin tavsiyenizle G500 aldım ve gerçekten son kuruşuna kadar hakkını veriyor.Midler çok ayrıntılı,ben beğendim.Baslarda apartman ortamı için fazlasıyla yeterli.
  • güle güle kullan dostum. iyi bir seçim yapmışsın. sisteminde ses kartı göremiyorum. on board ses kartını kullanıyorsun galiba. eğer ses kartın dolby dts gibi kodları çözebiliyorsa dts ile kodlanmış şarkıları indirmeni tavsiye ediyorum. yaklaşık saniyede 600kbit lik bir rate i var ve kalitesi muhteşem. müzik sadece stereo dinlendir diyenlere güzel bir cevap olur bu.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.