Şimdi Ara

500GB IDE Harddisk aldım.Hata veriyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar emektar bilgisayarıma duyduğum saygıdan :) (cidden çok emektar binlerce dolar kazandırdı arkadaşlık etti.neler neler...) olabilecek en üst seviyeye upgrade edip o şekilde emekliye ayırmak istedim.Anakartım : Intel D850MVL;
    buna istinaden işlemciyi 2.4ghz ye yükselttim.4x256 rd ram taktım.Ekran kartını yeniledim.Sonunda 2 tane 500GBlik Western Digital IDE Harddisk aldım hesapta bu bilgisayarda sadece logo tasarım ve emule cyroptload tarzı işlemler yapıp kendi haline bırakacağım bi bilgisayar yaratmaktı.Gelelim sadete...Arkadaşlar harddisklerin ikiside formatı yiyor.xp yüklemek için gerekli dosyaları hdd ye kopyalıyor.tam winxp yükleme ekranı gelmesi için atacağı reset esnasında "Disk Okuma Hatası" diyip reset istemesi.Reset at at hep aynı yere gelip kalıyor açıkcası moralim çok bozuldu.80'lik ide kablom var.eski model değil yani.eski sistemde 1x20gb,1x40gb,1x80gb hddler vardı.şimdi onları geri taktığımda daekran kartı denetlendikten sonra, 3 adet hdd ve klavye bulduğuna dair bi siyah ekran geliyor ve "F1 to resume" diyor F1'liyorum.bazen hemen xpyi açıyor bazen 2-3 kere reset isteyebiliyor.Sıkıntım bu şimdi ricam.Bu konu başına gelen var mı? gelen arakdaş ne yaptı? ayrıca şöyle yparsan çözülür diyebilir misiniz? ne yapayım?tavsiyelerinizi alayım.
    Saygılar...







  • F1 floppy falan filan bir şey yazıyordur eminim.
    1tb disk takmışsın maikna kaldırmıyor olabilir. Onların önbelliğide fazladır.Uyumsuzluk söz konusu.
    vardır eminim bir çözümü araştıtmak lazım. neyse ben kaçtım vizem var geç kalıyorum.akşam bakacam bu konuya
  • anakartın eski. Bios pili hiç değişmediyse muhtemelen bitmiştir. Değiştirip Biosdan Load optimal settings yada default settings dersen f1 hatasını almazsın. windows kurma sırasında ki hata hdd arızasına işaret. Eski disklerin takılı iken windowsun açılıp açılmama olayının ise epey bir nedeni olabilir. Daha detaylı bilgi gerek (Yada bilen birinin başına oturup kurcalaması gerekli)

    Edit: 500gb lık disklerin yeni olduğunu okumamışım. Üstteki arkadaşın dediği gibi diskleri desteklemiyor olabilir. BIOS güncelleme işe yararmı denemek gerekli ??



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi clarion -- 7 Nisan 2009; 15:04:49 >
  • üstad disket sürücü uzun süredir yok sistemde.yani kullanmadığımdan almamıştım zaten.o nedenle onla ilgili bişey yazmıyor.
  • bios güncellemeden bahsetmişsin üstad sende ancak intelin üvey evlat modunda benim anakart bios update sitede yok ne yazıkki.

    MV850.10A.86A.0038.P15 bildiğim kadarıyla en günceli buldum yükledim.Bu işlemi yaptıktan sonra S.M.A.R.T hatası verdi galiba eski hdd'lerimin ecel vakti geliyor...neyse zaten pek bi beklentim yoktu :)

    Yeni hdd'lerle alakalı deneyimi veya bilgisi olan arkadaşları bekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aet330 -- 7 Nisan 2009; 20:56:14 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.