Şimdi Ara

500LÜK BANKNOT NE ZAMAN ÇIKACAK? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
2
Favori
1.785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 01001101 kullanıcısına yanıt

    bazı değil hiç bir atm 10 ve 20 vermiyor

    ayrıca çoğu kez 50 lik vermeyenler bile var.

  • 500LÜK BANKNOT NE ZAMAN ÇIKACAK?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • komplo teorisi nedir biliyo musun hocam? "Reptilyınlar var, Trump aslında bir UFO, bütün devlet başkanları aslında UFO" diyen adam komplo teorisi anlatmaktadır.

    dijital para sana neden inanılmaz geldi bu kadar anlamadım. altı üstü teknolojik bişeyden bahsediyoz. dünyanın geleceğinde yaşanacak krizler ve devlet otoritesinin zayıflaması ile dijital paranın getirilemeyeceğini düşünüyor olabilirsin, bunda anormal bişey yok. ama dijital paraya kahkahayla gülüyosan ben de sana sorarım: "komik olan ne" diye.

    şuanki ekonomik düzen devam ederse dijital parayı getirmeye çalışmamak için hiçbir sebepleri yok. teknolojik olarak herhangi bi engel de yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 20 Nisan 2024; 23:17:25 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • haha düşünsene yakında tüm ATM'ler sadece 200'lük verecek ve bizim devlet hâlâ bekliyo yeni para çıkarmayı. komedi bi ülkeyiz.

    Türkiye'nin yönetimi komedi kitaplarında çocuklara okutulmalı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 01001101 kullanıcısına yanıt

    dijital paraya geçmek için yapılan bir olay değil bu. kendi rezilliklerini ötelemek için yapılmayan bir durum var. dijital paraya geçiş böyle olmaz. bu sadece akpartinin kendini masum göstermek için alttan gazladığı yerel bir komplo hikayesi.


    sonra bir başarı defteri açılır. küreselcilerin dijital para projesine reis darbeyi vurdu ve 500 1000 liralık banknotları bastı. sonra a haberde döner ve reis kahraman ilan edilir.


    hadi bakalım bu da benim komplom hangisi daha komple bir komplo

  • 01001101 kullanıcısına yanıt

    kesinlikle öyle şu 20 sene özeillikle ilkokullarda liselerde okutulmalı.

    bir insanın kendi çıkarlarını gözetmek için ülke ekonomisini nasıl batırdığı akla ve bilimi karşı çıkarak halkını nasıl dünyanın en sefil 10 ülkesi arasına soktuğunu. bunu anlatacak bir sistemimiz olsa, olabilse parlak zihinler ve açık beyinlerle böyle bir şeyi bir daha yaşamamk üzere tarihe gömeriz.


    demek isterdim ama bizde bir şey vardır o da kısır döngü her şeyi tekrar tekrar yaşar ders almayız

  • o kadar haklısın ki. şuanda devletin kurumları kalmadı. kurumların sadece adları var. kanıt mı:

    geçen gün İran İsrail'e saldırırken, ne olursa olsun bizim devletin o geceyi teyakkuz halinde geçirmesi gerekirdi. bize dokunmayacağı %99 olsa bile böyle olması gerekirdi. ama bizim devlet o geceyi uyuyarak geçirdi. neden mi? çünkü RTE yazlık sarayında tatildeydi ve tatilini yarıda bırakmadı. RTE tatilde olunca da, tüm kurumlar uyku modunda oluyo. kurumlar "gerektiğinde" teyazkkuza geçmiyolar artık. RTE ne yaparsa onun aynısını yapıyolar. RTE o sırada uyuyosa, kurumlar da uyuyo.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 01001101 kullanıcısına yanıt

    buna hiç dikkat etmemiştim doğru. işin kötü yanı bu atalet rteden sonra da sürecek muhtemelen de çok uzun süre devam edecek. gelenekleri oturtmak zordur ama yok etmek kolaydır




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2F6E4D667 -- 20 Nisan 2024; 23:31:25 >
  • yok bana sorarsan zaten bence de yeni para çıkmamasının yegane nedeni AKP'nin kendi beceriksizliğini örtbas çabası. bu olay dolaylı yoldan nakit kullanımını zorlaştırdı ve dijitale geçişte aşamalarından birine hizmet etti. yoksa yeni para çıkarmamaktaki asıl motivasyon kesinlikle "enflasyon yok - dükkanlar zam yapıyo" algısını cahil halka yedirmek.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kesinlikle öyle. Cem Toker bunu hep söyler. AKP'nin en büyük zararı kurumları yok etmesidir der.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sana 5 yil once sizi evinize kapatacaklar asisiz sehirler arasi seyahat edemeyeceksiniz deseler inanirmiydin? Ben yillardir inatla 500-1000TL nin basilmadigini goruyorum. Bunun sebebi insanlari biktirip dijital paraya gecisi hizlandirmak ve bu sebeplede yuksek banknotlarin cikmasini artik beklemiyorum. Kartla para cekemeyenlerede bir kolaylik dusunurler kartla. 2030 yilinda zaten tum dunyada dijital paraya gecilmis olacak.

    Olmaz demeyin, son birkac yilda yasadiklarimizi bir dusunun. Hersey olur.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt

    Deseler inanır miydim inanmaz miydim bilmiyorum. Ben 5 sene önce komplolarla yatıp kalkan biriydim. O yüzden fikir yürütemiyorum. Hamza gibi kıl kurtlarına fazla inanma derim yok 2030 yok 2050 bunlar palavra. Kaldı ki günümüzde isteyen istediği gibi Seyehat edebiliyor. Bunlar zavallı insanların kendini üstün görme sanrisi.

    Dürüst olmak gerekirse Türkiye gibi 3. Dünya ülkesinde yaşayan vatandaşlar, birilerinin planlar projeler yapıp bunun için salginlar depremler elektrik kesintileri vs yapacak kadar değerli değiller.


    Ha yine su fanı hayatta biraz din biraz mitoloji biraz bilimle harmanlanmış komplolarla inanıp kendini değerli hissetmeye devam edebilirsin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2F6E4D667 -- 20 Nisan 2024; 23:52:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amerika'nın 200 dolarlık banknotu neler satın alıyor neler, bizde 200 lira banknot anca 740 gram bir Nutella.

  • Şu an bu durum florasan partisi döneminde gerçekleşmiştir. Aksini iddia eden fedoncudur.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Tarafsiz Goz kullanıcısına yanıt

    seni kontrol etmeleri için dijital paraya mı ihtiyacları var ? :D :D :D


    ayrıca para yıllardır dijital zaten

  • hocam bahsedilen şey dijital para, yani bankalıcıkla ilgili bi düzenleme.

    sen şunu yazmışsın:

    "Ha yine su fanı hayatta biraz din biraz mitoloji biraz bilimle harmanlanmış komplolarla inanıp kendini değerli hissetmeye devam edebilirsin."

    bu yazdığına katılmıyorum. bir şeyi mitolojiyle-bilimle harmanlanmaya çalışmak şöyle olur: gerçek olamayacak kadar uçuk bir iddiaya sahipsindir (reptilyınlar gibi mesela) insanları ona inandırmak için mitoloji ve bilimle harmanlarsın.

    bankacılık düzenlemesinin gerçek olamayacak hiçbir yanı yok ki. zaten kademeli şekilde oluyo şuanda gözünün önünde. 70'lik babam bile telefon kullanadığı durumdan şimdi her işi online bankacılıktan yapar hale geldi.

    bence siz dijital parayı fazla ütopikleştiriyosunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 21 Nisan 2024; 0:8:17 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rajeesh kullanıcısına yanıt
    dijital para denen şey o değil. şuanki online işlemler falan dijital para değil. uzun uzun anlatmamyım kendiniz google'dan açıp okuyun dijital paranın ne olduğunu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben isin komplo yonunde degilim. 2030 tum dunya ulkeleri tarafindan kabul edilmis bir tarihtir. Tum Dunya ulkeleri bu tarihle birlikte batmis olan finans sisteminden yepyeni bir sistem ve duzene gececek. Bu gecis yumusak olmayacak onumuzdeki yillardan o tarihe kadar bircok ic karisikliklar yasanacak. Her dogum sancilidir. Yeni duzen icin dunyanin onde gelen tum kurumlari isbirligi icinde calisiyor. Su Karbon emisyonu vergileri kurulacak yeni duzenin parcalarindan biridir. Dunya Bankasi gibi ulkelere kredi saglayan finans kurumlari Dunya Saglik Orgutu hepsi isin icinde. Dunya Bankasinin bize verdigi krediye ve hangi sartlara bagli olduguna bakarsan zaten bircok seyi anlarsin. Turkiye Dijital Paraya gecen ulkelerin basinda gelecek. Gecen yil tum altyapisi zaten kuruldu. E Devlet gibi tum hizmetler zaten dijitalde. Insanlarin bireysellestirilme sebebide bu yeni duzen, her koyunu bacagindan asacaklar, yani her vatandasin belirli bir Karbon ayakizi olup buna gore sosyalkredi sistemi getirilecek.

    Kac secim hecti 200TL uzerinde banknot inatla basilmadi. Bana gore yeni Banknotlar cikmayabilir ben beklemiyorum.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • 01001101 kullanıcısına yanıt

    "Elektronik para (dijital para, dijital döviz veya elektronik döviz), geleneksel kağıt para ya da madeni para gibi değerlilik, kabul edilirlik, ticaret, biriktirme ve borç verme işlerine yarayan ama gene de bazı farkları olan bir sayısal unsur, bir değişim aracı, bir döviz cinsidir."


    şuan bankalarda dönen paranın %90 falan bu tanıma uyuyor. bankada ki paraların nakit karsılığı yok



    ve hayır dijital para blockchain olmak zorunda değil. o sadece moda





  • Rajeesh kullanıcısına yanıt
    ben size: "dijital para blockchain'dir" demedim ki.

    dijital para ile blockchain'in alakası yok. aslında alakası var, şöyle: blockchain'in ZIDDI dijital paradır. ikisi taban tabana zıt şeyler yani.

    blockchain kripto paraların kayıt geçmişini dağıtık olarak tutan sistem. kripto para ile dijital para birbirinin zıddı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.