Şimdi Ara

51.Motorlu Piyade Tugayı Tunceli/Hozat [ANA KONU]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
1
Favori
35.833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar askerliğimi 2013-2014 yıllarında Tunceli/Hozat 51. İç Güvenlik Piyade Tugayında yaptım.Ben askere giderken bu tugay hakkında ve Hozat hakkında fazla bilgi alamadım.Benim gibi bilgisiz gitmeyin diye bu konuyu açtım. Askerliği 51. İç Güvenlik Piyade Tugayına çıkan arkadaşlara elimden geldiği kadar yardımcı olacağım inşallah..Soru cevap şeklinde devam ederiz.
    Şimdiden Allah herkesin yardımcısı olsun.

    Yazı yaz kışı kış bir şehir Tunceli/Hozat..Yazın adamı yakar kavurur ateş gibi eder.Kışı ise adamı öttürür tir tir titretir.

    Merak edenler için bir kaç fotoğraf;

    51.Motorlu Piyade Tugayı Tunceli/Hozat [ANA KONU]

    51.Motorlu Piyade Tugayı Tunceli/Hozat [ANA KONU]

    51.Motorlu Piyade Tugayı Tunceli/Hozat [ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YOURMOVE -- 9 Aralık 2016; 22:24:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Arkadaşım Üsteğmen, tayini oraya çıkmış.
    Kendisiyle görüşemedim.
    Nasıl biryer ki?
    Askerlik açısından sormuyorum.
    Zaten subay.
    İl olarak, çevre olarak, insanlar olarak nasıl?
    Çünkü o benim için kaç kilometre yol gelmişti ben askerdeyken ziyarete.
    Bende onun için gideyim 1-2 günde evinde kalayım diyorum.
    Bu yüzden soruyorum.
    Cevaplayabilirsen sevinirim.
  • Cloud Nine kullanıcısına yanıt
    Kardeşim il olarak,çevre olarak insanları askere pek sıcak değil..Zaten subay olarak gidiyorsa rahat eder.Ama semt olarak sosyal faaliyet sıfırın altında.Çok sıkıcı bir yer.Sende 1-2 Gun değilde o gün içinde dönmeni tavsiye ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nufüs nedir?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cloud Nine

    Nufüs nedir?

    Unuttun.Netten araştırırsan bulursun.Ama Hozat çok küçük bir yer.Dört bir yanı dağ ile çevrili

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aklınıza takılan her türlü soruları cevaplarım beyler..Çok özel ise pm atabilirsiniz..Amacım yardımcı olmak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YOURMOVE -- 3 Eylül 2014; 11:16:41 >
  • kardeşim benim usta birrligi oraya düstü nasıl biryer
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 5453406782

    kardeşim benim usta birrligi oraya düstü nasıl biryer


    Merak ettiğin soruları sorarsan soru cevap şeklinde yardımcı olurum.

    Hangi Tabura düştün? Hangi birlik ? Tank,topçu,piyade,ulaştırma ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kardeşim üstünden zaman geçmiş biraz ama yardımcı olursan sevinirim internette pek bişey bulamadım piyade olarak yapıcam 51 İNCİ MOT.P.TUG. KH. VE KH.BL. / TUNCELİ HOZAT / TUNCELİ
    nasıl yerdir askerlik bakımından zorlu mu geçer cevabını bekliyorum şimdiden teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gokhan00

    kardeşim üstünden zaman geçmiş biraz ama yardımcı olursan sevinirim internette pek bişey bulamadım piyade olarak yapıcam 51 İNCİ MOT.P.TUG. KH. VE KH.BL. / TUNCELİ HOZAT / TUNCELİ
    nasıl yerdir askerlik bakımından zorlu mu geçer cevabını bekliyorum şimdiden teşekkürler

    2. Motorlu Piyade Tugayı mı ? Eğer oraysa bende orada yaptım.2. motorlu piyade tugayı KH. VE KH.BL..Şöför olarak askerliğimi yaptım.

    Çok zor bir yer değil.Ama zorlukları var tabii.Çarşı izni tamamen Tugay komutanına bağlı.O emir verirse 2-3 saat çıkar gelirsiniz.Çarşısı çok kötü zaten.İnsanları çok tuhaf.Çok öneml işin yoksa çarşıya çıkma derim.
    Yemek bakımından çok iyi değil..Mercimek çorbası çıksın diye Dua ediyorduk.Diğer çorbaları çok kötü yapıyorlardı maalesef.Tatlıları güzel oluyor :) Puding filan..Ana yemekler maalesef iyi değil.Sabah kahvaltısında zaten karnın doymayacak..Kantine poğaca,börek filan geliyor.Büyük ihtimalle yersin.
    Kantin olayı güzel.Ne ararsan var.O yüzden yanında fazla bir şey kötürme..Eğitim olayları biz terhis olmadan önce daha çok artıyordu..Şimdi nasıldır bilemem.
    Hava şartlarına gelince, Yazı "Yaz" Kışı "Kış"..Yazın kavurur nar gibi olur.Kışın ise çok soğuk olur..Tedbirini filan al öyle git.

    Şimdilik aklıma bu kadar geliyor kardeş..Sormak istediğin şeyler varsa buyur sor..
    Eğer 2. motorlu piyade tugayına düştüysen bende orada yaptım.Onu bi öğren istersen..




  • kardeşim bilgiler için çok teşekkürler ama yazan şey bu 51 İNCİ MOT.P.TUG. KH. VE KH.BL. / TUNCELİ HOZAT / TUNCELİ onun dışında bir mi iki mi bilmiyorum
    beni şöför yapmazlar herhalde kısa dönem yapıcam çünkü bu konudada bilgi verirsen çok sevinirim he bide karakol mu burası bi aydınlatırsan :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gokhan00

    kardeşim bilgiler için çok teşekkürler ama yazan şey bu 51 İNCİ MOT.P.TUG. KH. VE KH.BL. / TUNCELİ HOZAT / TUNCELİ onun dışında bir mi iki mi bilmiyorum
    beni şöför yapmazlar herhalde kısa dönem yapıcam çünkü bu konudada bilgi verirsen çok sevinirim he bide karakol mu burası bi aydınlatırsan :)

    Kısa dönem yapacaksın 2. Motorlu piyade taburuna düşmessin büyük ihtimalle.Hizmet birliği,Topçu taburu filan.Bu tarz yerlere düşersin..Karakol değil.Ama Tugaydan karakollara çok asker gidiyor.Topçu,piyade,şöför,nişancı falan filan.Ama sen kısa dönem olduğun için karakola gitmezsin..Biraz sabretmen lazım ;)
  • :)anladığım kadarıyla ismi kadar endişe edicek bi askerlik olmicak zaten gidincede görücez çok teşekkürler aklıma başka şeyler gelincede sorarım kasımın 7sine kadar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gokhan00

    :)anladığım kadarıyla ismi kadar endişe edicek bi askerlik olmicak zaten gidincede görücez çok teşekkürler aklıma başka şeyler gelincede sorarım kasımın 7sine kadar

    Eskisi gibi değil(miş) orada bulunan komutanlarla muhabbet ettiğimizde hepsi "eskisi gibi değil dedi" tabii..Buralardayım ben :) Şimdiden hayırlı tezkereler
  • ilgine alakana çok teşekkür ederim çok yardımcı oldun iyi dileklerin için sağol:)
  • selamlar gökhan, bende aynı yere düştüm manisadan sonra ustalığım hozat 51. motorlu piyade de ( piyade er kısa dönemim) orada görüşürüz artık, sen nereden gidiyorsun oraya... YOURMOVE sanada bilgilendirmenden dolayı teşekkürler ama sana sorum şu olacak, izmitten uçakla geçicem elazığa oradan kendimiz mi gidicez yoksa askerler mi götürüyorlar bizi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hkuplay

    selamlar gökhan, bende aynı yere düştüm manisadan sonra ustalığım hozat 51. motorlu piyade de ( piyade er kısa dönemim) orada görüşürüz artık, sen nereden gidiyorsun oraya... YOURMOVE sanada bilgilendirmenden dolayı teşekkürler ama sana sorum şu olacak, izmitten uçakla geçicem elazığa oradan kendimiz mi gidicez yoksa askerler mi götürüyorlar bizi

    elazığ ktm'de kalırsınız ondan sonra askeri konvoyla tunceliye geçersiniz. Kendiniz gitmeyin.
  • he aklıma geldide sormadan edemedim:)bu kısa dönemler için çok rivayetler dönüyo sevilmez vs gibisinden ordaki kısa dönemle ilgili tutum bu yönde mi bide cep telefonu kullanabilme gibi bi şansımız varmıdır acaba?
  • hkuplay benimde acemiliğim manisa merkezde herhalde 6 ay boyunca yan yana olucaz:)ben istanbuldan gidicem kısmetse sen nerden gidiceksin?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gokhan00

    he aklıma geldide sormadan edemedim:)bu kısa dönemler için çok rivayetler dönüyo sevilmez vs gibisinden ordaki kısa dönemle ilgili tutum bu yönde mi bide cep telefonu kullanabilme gibi bi şansımız varmıdır acaba?

    ilk gittiğinizde kendinizi ezdirmeyin uzunlara, illaki birşeyler sırayla yapılacaktır siz sonra geldiğiniz için bi de kısa olduğunuz için angarya işler size devredilir.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.