Şimdi Ara

530i mi? X5 mi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. 400 bin lira civarında bütçem var. Bu iki araç arasında çok kararsız kaldım.

    Bütçeme göre 2 yaşında az km'li m paket Türkiye paketli X5 alabiliyorum. Türkiye paketinden kastım klasik dakota deri döşeme, cam tavan, xenon falan var.

    Yine aynı bütçemle çok çok dolu, 2017 model daha az km'li m paket 530i alabiliyorum. Bu araçta klasik özellikler haricinde navigasyonundan, harman kardonuna, head up'ından 5 bölge kamerasına, adaptif farına kadar çok fazla ekstra özellik var.

    Yılda 50 bin km civarında yol yapıyorum. X5'in dizel olmasına rağmen ağırlığından ve bakım maliyetinden ötürü her ikisinin de yakıt ve bakım masraflarını eşit görüyorum.

    Mantığım X5 diyor lakin özellikle iç tasarım olarak çok eskidiğini düşünüyorum. 5 serisi iç ve dış tasarım olarak çok muazzam. Ama 2 litre benzinli bir araca o parayı vermek de garip geliyor.

    Yorumlarınızı merak ediyorum.







  • Hangi marka hengi model olursa olsun, otomobilinden cep telefonuna, beyaz eşyasından bilgisayarına kadar, ilk çıkan modellerden ben hiç bir zaman satın almam. Bu modellerde her zaman sorun çıkar tecrübeyle sabit.
    Markalar, çıkardıkları bu ürünler ile önce kaymağı toparlarlar, bir iki yıl sonra, makyajlı version, plus version, bilmem ne serisi vs adı altında, o bir iki yılda toparladıkları feedback ler ile hataları sorunları gidererek, birazcık da donanım ekleyerek hemen hemen aynı paralara ürünü satarlar.

    Demem o ki, iPhone da "iPhone Plus" modellerini, otomobilde ise makyajlı modelleri tercih edin. Mutlaka ama mutlaka bir eksik gedik olacaktır ilk versionlarda.. Otomobiller tabiiki testlerden geçerler ancak hiç bir zaman müşterilerden gelen feedback lerin yerini tutmaz.

    Bu mantıkla hareket ederim ben her zaman, ve uzatmayayım, ben sizin yerinizde olsam düşünmem, X5 alırım. Memleket şantiye oldu inşaatlardan.. Şehir içindeki yollar kamyonlar sebepli mahvoldu. "X5 alırsanız eğer, arazi aracını şehir içi görünümlü arazide kullanırsınız aslında", desem hiç de abartmam...




  • ben olsam x5 alırdım.
  • Hocam hiç düşünmeden 530 al niye diye soracak olursan bir abim yeni kasa x5 aldı 2.5d xdrive yeni nesil motorlu arabadan bıktı sürkeli su sistemiyle ilgili bir sıkıntı çekiyor ve araç sabit 10 litre yakıyor seçim sizin...
  • 530i alındı. Teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.