Şimdi Ara

55 KW lik elektrikli motor mu? yoksa 55 KW lik dizel motor mu ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evet arkadaşlar belki konunun burayla pek alakası yok. Ama belki gene içimizden bir kaç uzamanı arkadaş yardımcı olabilir.


    İleride nerede kullanılacağı hakkında'da bilgi verebilirim. Soru şu.

    55 Kw'lik elektirikli motorun çevirdiği bir pervane var. Bu pervane içerideki havayı çekip dışarı atıyor bir kaç filtreden geçirerek.


    Ben bunun yerine 55 KW lik 1.4,1.5 dizel motor koysam. verim alabilirmiyim.


    Soru şu devir meselesi. yani ben dizel motoru koyduğumda üzerinde Şanzımanda koysam normal araç mantığı 1,2,3,4,5 diye pervaneyi hızlandırırsam. elektirikli motordaki çekiş gücünü yakalayabilirmiyim. yani elektirikli motordaki çevirme devrini baya yüksek bunun için şanzıman ihtiyacı duydum.


    Evet arkadaşlar yorumlarınız önemli maaliyet şuan ikinci planda yani bir dizel motor çok rahat şanzıman ile 7-8 Bin TL ye bulabilirim.


    yani bu yoldan verim alabilirmiyim. eksik olan noktalar neresi yardımcı olursanız sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yek_ka -- 19 Ekim 2012; 22:21:06 >







  • elektrikli motor al geç dostum. yakıtlı motorların bakım masrafları ve kayıpları çok olur
  • Elektrik daha ekonomik olacaktır, ayrıca dizel motor kullanılırsa şansımzan tarafından mutlaka bir güç kaybıda olacaktır. Otomobillerde bile elektriğin mobilite kullanımındaki zorluğuna rağmen elektrik motorlu araçlar geliştirmeye bunca çaba sarfedilirken belliki sürekli sabit bir yerde kullanılılacak bir fan için neden dizel motor kullanmak istiyorsunuz açıklarmısınız? Ve diğer bir konuda elektrik motorunda hiç bir bakım yapmanız gerekmez iken dizel motorda belirli periyotlarla yakıt, hava filtresini değiştirmeniz, yağ değiştirmeniz, triger v.b şeyleri değiştirmeniz kısaca zahmetli bakım aşamalarından geçmeniz gerekmektedir.
  • ne tür bi düzenek yapacaksınız merak ettim.merakımızı giderirseniz memnun olurum.pancar motoru almayı düşündünüz mü dizelle çalışıyor sanırım.çiftçiler su çekmek için kullanıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.