Şimdi Ara

5600G Sistem Siyah Ekran Problemi (Black Screen of Death)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • R5 5600G (Stock soğutucu, OC yok)

    MSI B450M-A PRO MAX

    PATRIOT VIPER 2*8GB 3600MHZ RAM (OC YOK, 2666 MHz çalışıyordu, 3200'e çektim)

    240 GB SSD + 1TB HDD

    HIPER 880 WATT PSU (10 YILDIR KULLANIYORUM)

    Samsung 2253BW monitör (buda 10 yıllık)


    İnternette araştırdığım kadarıyla 2020 yılından itibaren siyah ekran (bsod, no signal) sorununu yaşayan kullanıcılar var. Oradaki tavsiyelere uyarak BIOS, CHIPSET, temiz WIN 10 kurulumu, iGPU yazılımlarını güncelledim. Fakat google chrome veya edge'de gezinirken bilgisayar bir anda siyah ekrana düşüyor. Reset tuşu, power tuşu işe yaramıyor.


    Yapmadığım tek şey psu ve monitörü değişmek oldu, bunlar eski olduğu için problem oluşturabiliyormuş. Sıfır 650 watt psu var ama onu denemeden önce eski ekran kartımı taktım GTX 750 ti.


    Daha önce benzer problemi yaşayıp çözüme ulaşan var mı?


    Teşekkürler.


    Ek not: anakart + işlemci + ram üçlüsünü ilk taktığımda win7 kurmaya çalıştım (benim hatam) tabi desteklemediği için kurulum ekranına bile gitmiyordu. bundan sonra ssd'de win 7 vardı onu laptopta win7 kurulumu aracılığı ile biçimlendirdim. ardından win8 usb'yi taktım ekran alt tarafında beyaz/mavi çizgiler oluştu.. usb bozuk diye çıkarttım. win10 usb hazırladım ama onda da aynı çizgiler oluştu. biraz bekledikten sonra kurulum ekranına geçti. kurulum ekranına geçerken yine no signal hatası alıyordum, tek ram çıkartıp denedim başarılı oldu ve format attım. format sonrası 2. ram'i taktığımda ekran yine hiç açılmıyordu. bugün daha sabah 2. ram'i taktım şuan sıkıntısız. fakat tarayıcı bile açıkken ekran bir anda gidiyor (tek ram veya çift ram fark etmiyor) ve elektriği kesmeden herhangi bir müdahale yapılamıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disturbed89 -- 14 Şubat 2022; 11:57:48 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.