Şimdi Ara

5600x sanki bir sıkıntı var?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar hepinize iyi forumlar, geçen hafta sistem topladım ve donanımlarım şu şekilde,

    Palit Rtx 3080 Gamingpro Oc

    Ryzen 5 5600X

    Asus rog strix X570E

    Corsair Vengeance RGB PRO 32GB(2x16GB) 3600MHz DDR4 Ram CMW32GX4M2D3600C18

    ASUS ROG STRIX 850W 80+ Gold

    Bios dan xmp profiline geçip ramlari 3.600 yaptım,chipsetleri güncelledim, ryzen master dan 4.700mhz ve 1.25 wat a sabitledim fakat oyunlarda izlediğim benchmarklara göre sanki daha düşük performans alıyorum örneğin assasins creed odeyssey de 2k benchmark da ortalama fps im 84 dü tamam o normal ama minimum 22 yi gördü, oyun sırasında da böyle bir anda aşırı fps dropları yaşanabiliyor, işlemci de mi bir sıkıntı var anlamadım örneğin ryzen master de sıcaklık 53 derece yazıyor başka programlarda 40-45 derece hatta çoğu program işlemciyi görmüyor görse de sıcaklık ve speed ini göstermiyor

    Yardımlarınızı veya değerli görüşlerinizi bekliyorum şimdiden teşekkür ederim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >







  • Farklı oyunlarda da fps durumunu bir gözlemleyin. Sadece tek oyunla kalmayın. En azından 4-5 tane daha benzer oynanışa sahip oyunlarda denemeler yapın.


    İkinci olarak ise hem işlemciniz hemde ekran kartınız yeni çıkmış. İşlemci ve ekran kartı sürücüleri güncellendikçe sisteminiz daha performanslı olarak çalışmaya başlayacaktır ilerki günlerde.


    Ek olarak ise oynadığınız oyun işlemci ve ekran kartı düşmanı bir oyun. Bu oyunu sıkıntısız çalıştıran bir sistem daha görmedim. Bir çok oyunda zaten fps droplarının olduğu optimasyonun iyi yapılmadığı animasyonlar var. Sistem ne kadar kaslı olursa olsun fps dropları gözlenebiliyor bu durumlarda.


    Sırf sürücü sıkıntısı yüzünden, sistemimin kat kat yetmesine rağmen fifa 14'te anlık takılmalar yaşamıştım. Oyun kaynaklı olarak ise Far Cry 3 idi sanırım belli bir bölümünde yavaşlama fps dropları yaşamıştım.


    Bahsettiğiniz bu durum eğer ki başka oyunlarda da aynı şekilde devam ediyorsa işlemciden önce ekran kartından şüphelenmekte fayda olduğunu düşünüyorum. Kendi sistemimde Nvidia Gtx 970 vardı zamanında. İlk çıkan Rtx serisinden Msi Gaming rtx 2070 sürümünü satın aldım. Hemen tabi bir çok oyunda denemeler yapıp fps'lerini kontrol etmiştim. Oyunlarda anlık takılma ve ani fps düşüşleri oluyordu. 90 fps'den birden 30-40 lara kadar düşüyordu. Sadece bir oyun değil bir çok oyunda durum böyle idi. Taze windows kurulumu, Yeni eski sürücü güncellemesi, Oc açıp kapatma vs... ne kadar çok çözüm yolu denesemde durum aynı idi. Bu karşılaştığım sıkıntıları detaylıca bir a4 kağıda yazdırıp Msi garanti servisine gönderdim. 2 hafta sonra Ekran kartını iade yada değişim yapabileceğimi bildiren bir mesaj aldım. Koşulsuz şartsız iade ettim. Belli ki ekran kartında bir sıkıntı vardı. :D


    Kolay gelsin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maxpayne53 -- 18 Kasım 2020; 15:19:11 >




  • Bu uzun cevabınız için çok ama çoook teşekkür ederim, timespy 3dmark ta ekran kartında bir sıkıntı çıkmadı skorum ftw ultra ya çok yakın, gerçekten kafayı yemek üzereyim ramler ile mi sıkıntı var acaba sadece xmp yi aktif etmem yeterli mi yoksa başka değerleri de mi değiştirmem lazım?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tunaege94 -- 18 Kasım 2020; 14:22:40 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Xmp yeterli.


    Siz dediğim gibi diğer oyunlarda da durum nedir bir kontrol edin. Bir de benchmark'dan ziyade oyun içi fps değerlerini oynarken bir kontrol edin. Genel olarak fps'niz çok dalgalanmıyor ve sadece belli animasyonlarda yada mekanlarda fps düşüşleri varsa dert etmenize gerek yok. Bunu bir çok oyun için de yapın.


    Kolay gelsin.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.