Şimdi Ara

5600X stok soğutucu sıcaklık sorunu / edit: FUMA2 soğutucu ile çözüldü (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
0
Favori
6.504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yaxis kullanıcısına yanıt

    bak hocam senin yerinde olsam, -parca parca da yukarda yazdim- ama söylediklerim gayet acik aslinda... öncelikle media creation tools ile son sürüm windowsu usb ye ceker temiz bir orjinal windows kurardim. (yaptim) ardindan sadece amd chipset driveri kurardim (amd raid driver i da kurabilirsin.) msi dragon, ryzen master falan kurma... biosun son sürüm zaten... ardindan eger elinde bir adet daha fan varsa üste egzos olarak monte et... ve tekrar bir test yap bakalim. yan kapagida ac istersen sicakliklari gör bunu test etmek suan cok kolay. ardindan düzel bir kule tipi sogutucu alip ucuza kapatabilirsin. FUMA 2 yi bende öneririm. Eger kasana sigarsa Noctua 12 ya da 14 lüklerde olabilir. Lakin ben sivi sogutma isterim dersen ben buna hayir demem. Cünkü hava sogutmada kasa ici tozlanma daha cok oluyordu bende sivi ya alistim, bu tercih meselesi ve ortamin tozlanma seviyesine göre degisir. Corsair sivi sogutmalar cok pahali.. ben kendime 280lik arctic liquid ii sivi sogutma ile Alphacool Eisbaer Aurora 280 sivi sogutma arasinda kalmistim. 5600x alana kadar karar veririm heralde... alphacoolda sivi degisimini kendin yapabiliyorsun böyle bir avantaji var. Corsair ve NXZT falan iyi de ben alternatifleri degerlendirmek isterdim bu yüzden bu iki ürünü inceliyorum.


    arctic freezer ii 240 liquid: https://www.gamersnexus.net/hwreviews/3571-arctic-liquid-freezer-ii-cooler-review-benchmark





  • Yaxis kullanıcısına yanıt
    Hocam noctua veya fuma2 almayı düşünüyorum ben. İkisi arasında kararsız kaldım. İki ürününde performansı sıvı soğutma gibi ve biraz daha bütçe dostular.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • berdush42 kullanıcısına yanıt

    Hocam merhaba, konu icinde konu acmak yani bir bakima arkadasin konusunu dagitmak oluyor. Umarim yanlis anlasilmaz.


    Senin konuya gelecek olursak, suan senin bu programda 9 tane sensör oldugu yaziyor. o anakarta o kadar sensör koyduklarini zannetmiyorum. acikcasi bence sensör okuma - program hatasi gibi birsey olmasi kuvvetle muhtemel. ayni degerler bu incelmede de gözlemlenmis. onlarda pek anlayamamis: https://www.kitguru.net/components/motherboard/luke-hill/asus-rog-strix-b550-e-gaming-b550-f-gaming-wifi-motherboard-reviews/8//


    cok takma derim o gösterilen degerleri... bendeki b250g anakartinda (i5 7500) anakartta bir sensör 124C falan gösteriyor 3 yildir :)





  • Timeguard T kullanıcısına yanıt
    acura07 kullanıcısına yanıt

    Dediklerinizi yapıp dragon centerı rafa kaldırdım. Bios ayarlarını sıfırlayıp sadece ram için xmp profilini açıp save yaptım. Aida 64 10dklık testin sonuçları aşağıda: SSleri test bittikten 2 sn sonra aldığım için 74 e düşmüş orda derece ve current clokc hızları da düşmüş ama zaten anlaşılıyor. Test boyu 78-80 derece idi işlemcim. Bu sonuçlar hala sıcak gibi geldi ama bilmiyorum.


    @acura07 hocam fuma2 gördüm ama elimdeki kasa nispeten kompakt ve küçük bir kasa olduğu için sıvı soğutma daha iyi olabilir diye düşünmüştüm. Yine de fuma 2 iş yapar mı zalman n5 kasada dersiniz?


    5600X stok soğutucu sıcaklık sorunu / edit: FUMA2 soğutucu ile çözüldü


    5600X stok soğutucu sıcaklık sorunu / edit: FUMA2 soğutucu ile çözüldü


    5600X stok soğutucu sıcaklık sorunu / edit: FUMA2 soğutucu ile çözüldü




  • Yaxis kullanıcısına yanıt

    Tamam düzeldi çok normal aida zaten gerçekçi bir ısı senaryosu vermiyor müthiş sonuçlar geçmiş olsun paranız cebinizde kaldı.5600X stok soğutucu sıcaklık sorunu / edit: FUMA2 soğutucu ile çözüldü  Siz overclock yapmışsınız daha önce ondan sıcakmış stok fanla stok değerlerde kullanacaksınız. Windows güç yönetimi normal dengelide kalsın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 16 Kasım 2020; 14:57:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaxis kullanıcısına yanıt

    Hani 96 dereceydi 5600X stok soğutucu sıcaklık sorunu / edit: FUMA2 soğutucu ile çözüldü 


    "kullanici kaynakli" sorun dedigimiz bu iste 5600X stok soğutucu sıcaklık sorunu / edit: FUMA2 soğutucu ile çözüldü 


    (bu degeri daha da düsürmen mümkün.)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 16 Kasım 2020; 15:3:20 >
  • Timeguard T kullanıcısına yanıt
    kunGFu kullanıcısına yanıt

    78-80c 10dk test için normal kabul ediliyorsa stok soğutucu ve stok ayarlar için o zaman tamamdır. Alttaki videoda 6:11 dakikasında arkadaşın işelmcisi stok hız ve soğutucu ile 66c de kalırken bende 85c yi görmeye devam ediyor ama bunu anlamıyorum. Ona sorduğumda oda sıcaklığının 22c ve aksasının 7 fanı olduğunu söyledi. Oda sıcaklığı şuan kombi yakmayıp hırka ile oturmayı tercih ettiğim için 17 derece maksimumdur. Bunu yazarken ellerim üşüyor o derece yani. Fan konusunda ise evet 4 fan belki de anca 85c ye yetiyordur hava sirkülasyonu olarak. @kunGFu hocam daha sistemi kuralı 4 gün falan oldu ve yanlış kurduğumu düşünmüyorum. ama yine de yeniden kurulum yapma fikri aklımda. hem hazır çok şey de kurulu değilken kolayca hallederim. Sıvı soğutma konusundaki önerilerinizi de dikakte alacağım sağolun.





  • kunGFu kullanıcısına yanıt

    Haklısınız hocam ne diyeyim ki, ilk defa bilgisayar topladım ve anksiyete sahibi bir insan olduğum için panik yapıp konu açtım direk. Halen daha tatmin olmuş değilim ama 96c den buraya geri çekmek de rahatlattı biraz.

  • Yaxis kullanıcısına yanıt

    bak simdi su review i bir incele istersen: https://www.techpowerup.com/review/aerocool-airhawk-duo-atx-case/6.html


    yani kasalar arasi kac derece fark olabildigini görmen acisindan yararli olabilir, bazi seyleri fanda eklesen degistiremeyebilirsin bir limiti vardir kasanin5600X stok soğutucu sıcaklık sorunu / edit: FUMA2 soğutucu ile çözüldü 


    (israrla windows yeninden kurma yani yeni versiyonunu söylememin - sebebi var, eski model windowslar atiyorum 10 ise günceller 11 gibi düsünebilirsin, bazi eski versiyonlarda inputlarda falan sorun yasayanlar oluyordu, mesela facebook arama cubugunda sorgulama yapacaksin, harfler tek tek yavas yavas yazilmasi vs vs... yabanci forumlarda denk geldigim seyleri yaziyorum. bunlar güncel windows versiyonlari ile cözüldü cözülüyor. buglar oluyor onlar cözülüyor yani güncel iyidir. Yazilimsal hatalari sonra islemciye mal etmeye calisan yumarcaklar görüyoruz... o yüzden bu tür konulara her zaman güncel windows yazarim.)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 16 Kasım 2020; 15:14:12 >




  • Yaxis kullanıcısına yanıt

    17 derece odada sıcaklıklarınız çok fazla. Montajı kontrol edin.

  • Yaxis kullanıcısına yanıt

    aynı boyutlarda one frost ıle kullanıyorum sıkıntı yaşamadan kullanırsınız

  • Yaxis kullanıcısına yanıt

    5600x işlemcimi 4.8 ghz de çılgınlar gibi o.c li kullanacağım dersen 240mm soğutucu öneririm onun dışında sadece oyun ve gündelik işler için kullanacağım dersen biosunu güncelle gerekli ayarlarını yap serin serin kullan tekrar söylüyorum ısıların normal

  • ThE LoSt kullanıcısına yanıt

    Bu tabloyu inceleseler yeterdi aslında.. Ah ah..

    5600X stok soğutucu sıcaklık sorunu / edit: FUMA2 soğutucu ile çözüldü

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Timeguard T kullanıcısına yanıt

    Kesinlikle değerler belli yapılan açıklamalar belli işlemciyi soğutmanın yolu belli standart bir 8-9mm ve ince bir alu tabaka ile bu kadar ki işlemci zaten çok güçlü 75-80 dereceler kesinlikle kabul edilir ama yok ben daha serin çalışsın istiyorum derse 200 TL ye kule tipi soğutucu alarak direkt 10-15 derece aşağı da çekebilir karar kendisinin en olmadı yok ben güçlü bir oyun işlemcisi aldım görüyorum ki o.c ye de reaksiyon veriyor min 240mm yada güçlü bir hava soğutma ile 1.35v de 4.7-4.8ghz artık slikon ve anakartı ne kadar izin verecekse pekala da kullanabilir.

  • Amd'nin sorunu tecrübeli ve bilgili kullanıcı istemesi. Son kullanıcıya çok uygun değil. Kullanıcı kaynaklı sorunlar gibi gözükse de bence kullanıcı kaynaklı değil bu olaylar.

  • imfatalty kullanıcısına yanıt

    Hocam 3700X için de bu tantanalar dönüyordu. Wraith Prism ile yükte bile 70 dereceyi geçmiyor sistemim. 280mm sıvı soğutma ile aynı ayarlarda benim değerlerimden yüksek görüp kavga edenler vardı. Beni yalancılık ve fanboylukla suçluyorlardı.


    Demem o ki bunların çoğu montaj veya kasa soğutmasındaki zayıflıklardan kaynaklanıyor.

    Egzoz fansız 3900X kullanan bile vardı forumda. Adam fan taktı kasasına 10 derece düşmüştü.

    Voltajdır bilmemnedir soğutucunuz 50 liralık değilse girmeyin bunlara. Stock en yüksek performansı veriyorlar zaten.


    Forumda sorun yaşamayanlar konu açmıyor, doğal olarak. Yabancı incelemelerden bakıp kendi sistemini kıyaslayarak sorunu kolayca bulabilirler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmettsezis -- 16 Kasım 2020; 18:3:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • imfatalty kullanıcısına yanıt

    Ben bu görüse katilmiyorum. 10600k yi stok intel/amd faniyla kullanip ve de anakarttan overclock modu acan var midir dersiniz? Bence senaryo ayni aktörler farkli olurdu lakin kimse inteli son kullaniciya uygun olmamakla itham etmezdi. Sorunlar kullanici kaynakli bana kalirsa, bakin bios default a cekildi xmp acildi, 3.parti yazilimlar devre disi, sicakliklar normale indi.. Ayni sekilde r3 3100 al tak calistir kullaniyorum bios ayarlari falan auto default bir tek xmp acik, sub timinglerde de trfc trc falan bir iki degeri düsürdüm. yukarda da prime95 test sonucum var. Böyle bir genelleme yapmamak daha dogru olur kanaatindeyim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sadece ve sadece Xmp ya da Dohc aktif ya da dısable etmek üstelik hem Intel hem AMD için geçerli nasıl bilinçli kullanıcı ister ben bunu anlayamadım.
    Intel de Xmp var yemiyor.Amd de Dohc mi ne var o da yemiyor.İkisi de tak çalıştır fark ne anlamıyorum.İkisinde de Ram ince ayarı yapmıyorum.
    Tek yaptığım ikisinde de masaüstünde Saving Energy modunu seçmek arada bir fark yok.Neye göre birinde bilinçli kullanıcı lazım anlamıyorum.

    10600K da stock fan da sorun yasamazson zaten çünkü fan da yok 😅

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.