Şimdi Ara

5800'da karşılaştığınız yazılımsal hatalar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
9.408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 5800 XpressMusic bulduğunuz hataları gönderin. Ardından burada çözüm arayalım. Kesin hata olarka kabul edilenleri Nokia'ya gönderelim ki yeni güncellemede düzeltsinler.

    Benim bulduğum bazı hatalar ve olması gerek özellikler (v20.0.12'de):
    1- Kamera'da GPS etkinleştirildiyse, kamera uygulamasını kapattıktan sonra GPS simgesi bir süre daha tepede duruyor.
    2- Fotoğraf çektikten sonra Görüntü İşleniyor... derken çöp kutusuna dokunduğunuzda resmi silmesine rağmen resim ekran kalıyor.
    3- Haritalar'da haritayı sağa-sola döndüremiyoruz.
    4- SMS yazarken uzunca bir SMS giriyorsanız, özellikle Tam Ekran QWERTY modunda giriş işlemi gittikçe yavaşlıyor. Sonra bastığınız tuşu anlaması 5 sn'den fazla zaman almaya başlıyor.
    5- GPS etkinden çektiğimiz fotoğrafları haritada göremiyoruz.
    6- Resme zoom yaptığımızda resmi hareket ettirelim derken zoom oranı da değişiyor bazen.
    7- Sensör ayarlarında aktif olmasına rağmen aramayı telefonu ters çevirerek susturamadım, aynı şekilde çalar saati de.
    8- Ana ekran neden dönmüyor?
    9- WMV9 videoları oynatamıyor. Bir çok farklı bit rate, çözünürlük ve frame rate'de video denememe rağmen hiç birini oynatmadı. Galeri'de önizleme resmi oluşmasına rağmen tıkladığımda "Video oynatılamıyor. Kısmi oynatma deneniyor." hatası alıyorum.
    10- Tema efektleri açıldığında ekran döndürme biraz daha yavaş.
    11- Bazen (özellikle bir uygulama hatası olduğunda) telefonu kapatıp açınca gri ekranda ya da beyaz ekranda kalabiliyor ve bataryayı çıkarmak gerekiyor.
    12- Müzik çalarken ayarlara girdiğimizde son yazılımda Bass Yükseltici, "Ses Yüksekliği" diye çevirilmiş.
    13- Ayarlarda Ekran bölümünde Ekran Parlaklığı "Işık Sensörü" diye çevrilmiş.
    14- Şarkı bozuksa sanatçılar kısmında sanatçı ismini silmiyor.
    15- Yeni güncelleme olmasına rağmen eski versiyonumdan 20.0.12'ye geçerken telefon üzerinden Güncelleme Yok diyordu. Bilgisayar üzerinden güncellemek zorunda kaldım.

    Ek Olarak
    -Müzik Çalar'da Görsel Animasyonlar yok. (Müzik telefonu olmasına karşı)
    -Ev Medyası (WLAN üzerinden bilgisayara, TV'ye filan bağlanmaya yarayan N93, N80, N95, N96 vb. telefonlarda bulunan bir uygulama) 5800'a da konulmalı.
    -SMS'lerin sesli okunma özelliği ve ses paketi yükleme konulmalı (N96'da olduğu gibi)
    -Nokia tarafından yazılmış uygulamalar 5800'a ve 5th'a uyarlanmalı. Örneğin Nokia Vine, Nokia Maps 3 Beta vb...
    - Ve bence s60v3 uygulamalar için Virtual bir keypad konulmalı ve bu Java'larda olduğu gibi uygulama ayarlarından etkinleşitirilebilmeli. Bir de javalar için sayı tuşları da eklenmeli.







  • Faydalı bir başlık olmuş arkadaşım. Sağol
    Benim bulduğum ve farkettiğim + / - negatif yanları;
    * Ahize + açıklık proplemi serviste çözülüyor. Buna aslında donanımsal arıza denmemesi lazım. Mesela PC mizin ses kartının bozulması gibi düşünebiliriz. Ses
    Kartı bozulunca diğer parçalarda mı sakat sizce? hayır...... ( gerçi arkadaş başlığında yazılımsal problemler demiş ama dayanamadım :)
    * Gerçek anlamda ekran tepkileri bazen alamıyor. Bazen insanı çileden çıakrtıyor algıladığı komutlar.
    * Kılasmanı müzik olduğundan dolayı müzik çaların en büyük özelliği olan playlist oluşurma ve asıl bu playlist'e şarkı ekleme en azından bana göre tam bir işkence!
    * bu iki negatif özellik ilk başta bir telefonun telefon olma özelliğini ( ahize problemi ) yitirdiği ve ikinci en büyük kulvarı olan müzik olayında da klasör ekleme şarkı ekleme yetersizliği yüzünden bence bana gçre sınıfta kaldı. İstersem dünyanın en iyi ses kartına sahip olsun.
    *Video oynatma formatları sınırlı.
    *V20 den sonra bence yazılımın, işlemci + bellek + ekran üçlüsünü çok iyi kullanabilecek pozisyona gelmeli. Tepkime ve cevap verme süreleri iyileştirilmeli.
    *Özellikle müzik menüsü daha da genişletilmeli. Playlist oluşturduktan sonra istediğimiz bir klasörü o playlsit e aktarbilmeliyiz.
    *Bazen ekran saçma sapan gereksiz yere dönüyor.
    *Resim geçişleri oldukça yavaş. (Belki ilgili resimlerin boyutları ile alakalı olabilir)
    *V20 den sonra ki yazılmılın bataryayı daha tasarruflu kullanabilmesini ümid ederim. Elebet ki devasa ekran + multimedia özellkler temelde ve tümleşikte enerjiyi en afzla harcayan elementler fakat,yazılımsal olarak iyileştirmeler ile pili daha optimum kullanabiliriz? En azından yarım gün afzla gitse bile bu bir kardır!




  • Resimler yuklenirken diger resme geçmek için yuklenmesini beklemek gerekiyor. Bu da telefonu yavaslatiyor.

    Galeride birkaç resmi seçmek işkence.

    Reklam videolarındaki gibi ekran döndürme efekti yok. En fazla ekran kararip aydınlanıyor
  • bu kadar berbat bi telmi yaa 5800 vay anasını reklamda olsun kendi sitesinde olsun sanki onun üstüne tel yok gibi gösteriyolardı.almaktan vazgectim bunu duyunca
  • yeni versiyonlar çıktıkça sorunlar düzelecektir. 5800,nokia'nın bu kulvarda çıkardığı ilk tel olması itibariyle sancılı bir dönem geçirmesi normal. yeni versiyonlarla hepsi çözülür.. biraz zaman verin nokia'ya yeter. önemli olan donanımsal sorunların olmaması. bildiğim kadarıyla açıklık ve hoparlör sorunları var. asıl bunların olmaması gerekiyor..
  • Aslında berbat değil hemen hemen tum telefonlarda yazilimsal hatalar olur. En azindan Nokianın guncelleme seçeneği var. Bu hatalar kullanimi engelleyecek cinsten değiller
  • faydalı bi baslık olmus gercekten ama sunuda belirtmek lazım bunlar YAZILIMSAL problemler donanımsal degil.donanımsal olan problemlerde kasa acıklıgı ve ahize yeni seriyle duzeldi die biliorm(benimki eski seri olmasına ragmen bende bi problem yok istisna bi durum sanırım.)bu problemler kullanımda cokta buyuk bi zararı olmuo.ve guncellemeler sayesinde duzelebilecek problemlerdir duzeldigi halde kullanımı cok daha kolay ve ii bi hale gelicek;)
  • Erkanın heryanı dinikie çizgilerle taramaya alınmış gibi oluyor ama çok hafifçene. Belki yazılımsaldır. ümid ediyorum.
  • bende ki sorunlarda mesajın boyutu uzamaya başladıkça yazma hızının ters oranda düşmesi çok zor oluyor uzun mesaj yazmak

    onun dışında bir eksiği yok galiba benimkinin...

    ek programlarla bir çok eksik uygulama aktif hale geliyor zaten...
  • Birazdan "5800 harika telefon. Siz gidin iphone kullanın" diyen tipler dolar buraya.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Mavi Korsan

    bende ki sorunlarda mesajın boyutu uzamaya başladıkça yazma hızının ters oranda düşmesi çok zor oluyor uzun mesaj yazmak

    onun dışında bir eksiği yok galiba benimkinin...

    ek programlarla bir çok eksik uygulama aktif hale geliyor zaten...


    O sorunu cozmek icin tek care yazma dilini ingilizceye ayarlamak o zaman sorun olmuyor v21de duzeltilmeye calisilmis ama hala olmamis Turkce klavye sms yazarken yavasliyo git gide.

    quote:

    Orjinalden alıntı: fuatsengul

    Ben birkaç gün önce 21.0.0.25 sürümüne güncelledim. Güncellemeden sonra ev ekranını seçtim. Ama ev ekranında problem vardı. Henüz masaüstüne kimseyi eklememiştim ama 4 tane düğme görünüyordu içleri boş halde. Onlara bir kez tıkladığında birşey açılacakmış gibi olup kapanıyor ve masaüstüne geri geliyor. tekrar tıkladığında alt menüsü çıkıyor ama hiçbir şey yok orada da. ve bunun yanında alttaki rehber ve çevirme tuşu da işlevini yerine getiremez hale geliyor. Kısacası ev ekranını rehber seçersen çalışmıyor. Ama kısayol çubuğu seçersen hiçbir sorun olmuyor.

    Ben de ayni surume telefon uzerinden guncelledim. Senin telefonla alakali bir sorun olabilir baska uygulamalardan etkilenmis olabilir rehber cubugu bende de bi uygulama yukledigimde kisayol cubuguyla ilgili sorunlar olusmustu. Rehberini ve mesajlari pcye yedekle. Telefon hafizasini ve ayarlari yedekleme. Sonra yesil+kirmizi+kamera+acma/kapama tuslarina ayni anda basarak telefon iyice acilana kadar bekleyip format at sonra rehberi geri yukleyip tekrar deneyebilirsin buyuk olasilikla duzelecektir. Tel hafizasini yedekleyip geri yukleyince uygulamalar da geri yukleniyor o yuzden yedekleme dedim. Ama rehber cubuguna kisi eklemede v21de bazi degisiklikler olmus gorunuste o yuzden yapiyodur. Format atinca duzelir.


    Bu arada telefon menusunde uygulamalarda bulunan uygulama guncelleme uygulamasini kullanarak adobe flash lite 3.1 guncellemesi ve microsoft exchange yuklenebiliyor.




  • Telefondan genel olarak memnunum ancak bu ekran dönmemesi sorunu baş gösterdi.

    V31'den beri oyunlarda vs. accelerometer çalışmasına rağmen menülerde vs. ekranı çevirince ekran bazen dönmüyordu. Dün en son yazılımı yükledim artık hiç dönmüyor. Oyunlarda, programlarda gayet iyi çalışıyor ama menüde, müzik çalarda vs. ekran dönmüyor. Nasıl çözeriz bu işi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fuatsengul

    Ben birkaç gün önce 21.0.0.25 sürümüne güncelledim. Güncellemeden sonra ev ekranını seçtim. Ama ev ekranında problem vardı. Henüz masaüstüne kimseyi eklememiştim ama 4 tane düğme görünüyordu içleri boş halde. Onlara bir kez tıkladığında birşey açılacakmış gibi olup kapanıyor ve masaüstüne geri geliyor. tekrar tıkladığında alt menüsü çıkıyor ama hiçbir şey yok orada da. ve bunun yanında alttaki rehber ve çevirme tuşu da işlevini yerine getiremez hale geliyor. Kısacası ev ekranını rehber seçersen çalışmıyor. Ama kısayol çubuğu seçersen hiçbir sorun olmuyor.

    bende de v31.101 yüklü birebir aynı sorun var, tek çare format mı acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yusuftaner


    quote:

    Orijinalden alıntı: fuatsengul

    Ben birkaç gün önce 21.0.0.25 sürümüne güncelledim. Güncellemeden sonra ev ekranını seçtim. Ama ev ekranında problem vardı. Henüz masaüstüne kimseyi eklememiştim ama 4 tane düğme görünüyordu içleri boş halde. Onlara bir kez tıkladığında birşey açılacakmış gibi olup kapanıyor ve masaüstüne geri geliyor. tekrar tıkladığında alt menüsü çıkıyor ama hiçbir şey yok orada da. ve bunun yanında alttaki rehber ve çevirme tuşu da işlevini yerine getiremez hale geliyor. Kısacası ev ekranını rehber seçersen çalışmıyor. Ama kısayol çubuğu seçersen hiçbir sorun olmuyor.

    bende de v31.101 yüklü birebir aynı sorun var, tek çare format mı acaba?

    yorumu olan yok mu arkadaşlar, birde format atınca sonradan yüklenen proğramlarda gidiyormu ?




  • programlar hafıza kartında ise açılışta kendi yüklüyor...


    quote:

    Orijinalden alıntı: yusuftaner


    quote:

    Orijinalden alıntı: yusuftaner


    quote:

    Orijinalden alıntı: fuatsengul

    Ben birkaç gün önce 21.0.0.25 sürümüne güncelledim. Güncellemeden sonra ev ekranını seçtim. Ama ev ekranında problem vardı. Henüz masaüstüne kimseyi eklememiştim ama 4 tane düğme görünüyordu içleri boş halde. Onlara bir kez tıkladığında birşey açılacakmış gibi olup kapanıyor ve masaüstüne geri geliyor. tekrar tıkladığında alt menüsü çıkıyor ama hiçbir şey yok orada da. ve bunun yanında alttaki rehber ve çevirme tuşu da işlevini yerine getiremez hale geliyor. Kısacası ev ekranını rehber seçersen çalışmıyor. Ama kısayol çubuğu seçersen hiçbir sorun olmuyor.

    bende de v31.101 yüklü birebir aynı sorun var, tek çare format mı acaba?

    yorumu olan yok mu arkadaşlar, birde format atınca sonradan yüklenen proğramlarda gidiyormu ?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yusuftaner


    quote:

    Orijinalden alıntı: yusuftaner


    quote:

    Orijinalden alıntı: fuatsengul

    Ben birkaç gün önce 21.0.0.25 sürümüne güncelledim. Güncellemeden sonra ev ekranını seçtim. Ama ev ekranında problem vardı. Henüz masaüstüne kimseyi eklememiştim ama 4 tane düğme görünüyordu içleri boş halde. Onlara bir kez tıkladığında birşey açılacakmış gibi olup kapanıyor ve masaüstüne geri geliyor. tekrar tıkladığında alt menüsü çıkıyor ama hiçbir şey yok orada da. ve bunun yanında alttaki rehber ve çevirme tuşu da işlevini yerine getiremez hale geliyor. Kısacası ev ekranını rehber seçersen çalışmıyor. Ama kısayol çubuğu seçersen hiçbir sorun olmuyor.

    bende de v31.101 yüklü birebir aynı sorun var, tek çare format mı acaba?

    yorumu olan yok mu arkadaşlar, birde format atınca sonradan yüklenen proğramlarda gidiyormu ?

    çözümü buldum burayada yazayımda başına gelene faydası olur...

    c>private>10202BE9>persists dosyası içindeki 10275102.cre dosyası silindiği zaman format falan atmaya gerek kalmadan telefon düzeliyor haberiniz ola... restart edin sadece...




  • Daha hiç hata almadım Elhamdülillah..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Turqix

    Daha hiç hata almadım Elhamdülillah..


    bende
  • Bu son serilerde gelen yazılımda ben ( aldığımın 2. günü ) restartlar la karşılaştım. NSU ile update edince hiç bir sorun kalmadı. Taş gibi.
    Yalnızi ilk seri cihazda kullandım sattım. ondada ve şu anki son parti üründe de şu dikaktimi çekti.:

    Tuş kilidinde iken, bir çağrı geldiğinde 3. veya 4. de yada tuş kilidi açarak anca cevaplayabiliyorum.
    Muhtemelen yazılım problemi.
    Birde benim şansımamı dır bunda da kasa açıklı var. maşallah tırnak giriyor :):)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: yusuftaner


    quote:

    Orijinalden alıntı: yusuftaner


    quote:

    Orijinalden alıntı: yusuftaner


    quote:

    Orijinalden alıntı: fuatsengul

    Ben birkaç gün önce 21.0.0.25 sürümüne güncelledim. Güncellemeden sonra ev ekranını seçtim. Ama ev ekranında problem vardı. Henüz masaüstüne kimseyi eklememiştim ama 4 tane düğme görünüyordu içleri boş halde. Onlara bir kez tıkladığında birşey açılacakmış gibi olup kapanıyor ve masaüstüne geri geliyor. tekrar tıkladığında alt menüsü çıkıyor ama hiçbir şey yok orada da. ve bunun yanında alttaki rehber ve çevirme tuşu da işlevini yerine getiremez hale geliyor. Kısacası ev ekranını rehber seçersen çalışmıyor. Ama kısayol çubuğu seçersen hiçbir sorun olmuyor.

    bende de v31.101 yüklü birebir aynı sorun var, tek çare format mı acaba?

    yorumu olan yok mu arkadaşlar, birde format atınca sonradan yüklenen proğramlarda gidiyormu ?

    çözümü buldum burayada yazayımda başına gelene faydası olur...

    c>private>10202BE9>persists dosyası içindeki 10275102.cre dosyası silindiği zaman format falan atmaya gerek kalmadan telefon düzeliyor haberiniz ola... restart edin sadece...

    selam ,
    bende de benzer problem var. bu dosyayi silmek cozuyor demek ki.
    ancak bu bahsettigin yol ''c>private>10202BE9>persists'' nerede? klasore ve dosyaya ulasamadim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ydnsnr -- 6 Aralık 2009; 21:48:32 >




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.