Şimdi Ara

6 ŞUBAT DEPREMLERİ IŞIĞINDA AFET HALLERİNE MOBİL ŞEBEKELERİN HAZIRLANMASI ve GELİŞTİRİLMESİ FORUMU (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
4
Favori
1.117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Elinize, emeğinize sağlık. Çok güzel ve değerli bir bilgilendirme olmuş.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • https://forum.donanimhaber.com/6-subat-depremlerinde-mobil-sebekeler-neden-coktu-afet-durumlarinda-iletisimin-devami-icin-neler-yapilabilir--157977157



    Konunun forum anasayfasına taşınmasındaki desteklerinden ötürü değerli haber editörlerimize ve kaleme alan editörümüz@deniz_1903 hocamıza teşekkür ediyoruz.

  • emeğinize sağlık, güzel, bilgilendirici bir yazı olmuş.

  • _Pulse_ kullanıcısına yanıt

    Hocam bana konum bilgisini özelden iletebilir misiniz?

  • barely1011 B kullanıcısına yanıt

    Uydu erişimi depremde önemli. Ancak esas olayı baz istasyonlarına erişim sağlamak değil. Çünkü baz istasyonları genelde fiber veya radyolink ile erişim sağlar. Depremde istasyonlar yıkılmadığı veya konumlarında da yer hareketi kaynaklı ciddi bir değişim olmadığı taktirde istasyon şebekeye erişmeye devam edecektir. Yine de tedbir amacıyla büyük makro sahalara uydu yedeği eklenebilir.


    Uydu erişiminin depremdeki esas faydası deprem sonrasında arama kurtarma, acil yardım ekipleri, barınma alanları için hızla sabit şebeke üzerinden bağlantıyı sağlamanın zor olması sebebiyle buralarda acil iletişim ihtiyaçlarına hızlı cevap verebilmesidir çünkü uydunun çalışabilmesi için elektrik yeterli. Bunu odak ağacına ekleyeceğim.

  • Konunun Anasayfa Bülteninde haberleştirilmesinde emeği geçen @XpressMusic34 @Nat Alianovna @deniz_1903 ve @Metin Yasir Akpınar 'a teşekkür ederim. Umarım konumuzda işlediğimiz meseleler daha fazla farkındalık yaratabilir. Eğer ortaya elle tutulabilir, ciddi öneriler çıkartabilirsek belki ilgili düzenleyici kuruma da rapor olarak iletebiliriz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 9 Şubat 2024; 10:0:45 >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt

    Ne demek, emeğinize sağlık.


    Gerçi anasayfa haberlerine taşıma işini ben üstlenmedim, sadece yansıtmalar yaptım ama teşekkür etmek istediniz; anladım.


    Devamında bir içerik ortaya koyarsanız o da incelenip herkesin faydalanacağı biçimde aksiyon alınabilir. Ulaşmaktan çekinmeyin.

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.