Şimdi Ara

60 LİK ÇANAKTA YAYIN ALAMAMAK ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
6.876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-905980A01

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster
    alır sıkıntı olmaz ustaya iyi odaklattırın özellikle trt hd ye göre ayarlattırın
  • Uyducuların aletlerinde frekans var zaten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShadyMM -- 7 Nisan 2018; 1:51:36 >
  • ben 60 cm ile hotbird izliyorum türksatı çok rahat izlersiniz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 60lık değil 45 lik ile gene yayın alırsınız.
  • Cep telefonuna yüklenen bir program var. GPS' ten konum bilgisi alıp uyduya göre çanağın kalkış açısı ve lnb açısını veriyor. Daha geçen hafta kendi kullanacağım çanağın montajını yapıp ayarını da kendim yaptım. 65' lik delikli çanak, inverto lnb kullandım. Hayatımda ikinci defa çanak montajı yaptım ki ilkinde kalkış açısı-lnb açısı filan daha önceden ayarlıydı.

    Önce çanağın kalkış açısını, lnb açısını yaklaşık olarak verin. Vidaları tam sıkmayın. Çanağı montaj koluna (demirine) sağa sola çevirebilecek şekilde takın yine vidaları tam sıkmayın. Çanağı tam güney yönüne çevirip yavaş yavaş g.doğu yönüne doğru hareket ettirmeye başlayın. Kalkış açısı ve lnb açısı yaklaşık olarak doğru verildiyse bir noktada sinyal yakalayacak. Maksimum sinyal yakaladığı noktayı belirleyip hafifçe sabitleyin. Kalkış açısını yine anteni yukarı aşağı hareket ettirerek maksimum sinyal noktasında ayarlayıp tamamen sabitleyin. LNB açısını yine ufak ufak hareket ettirerek maksimum sinyal noktasını bulup LNB' yi de sabitleyin. En son başa dönüp anteni güney-g.doğu yönünde hafif hareket ettirerek artık maksimum sinyal seviyesini bulup anteni sabitleyin.

    Benim gibi yer sıkıntısı sebebiyle 65cm ve daha küçük çanak kullanıyorsanız kaliteli LNB kullanmaya çalışın. Bulunduğunuz yerin fırtınası rüzgarı eksik olmuyorsa rüzgar direnci daha düşük olan delikli çanak kullanabilirsiniz. Balkona ya da elektrik alabileceğiniz bir noktaya montaj yapacaksanız uydu alıcı ve monitör yardımıyla ayar yapabilirsiniz. Ben fiyat nedir ne değildir deiye araştırma yaptığımda sadece çanağın doğru olarak yönlendirilmesi için 50-60TL fiyat istediler. O paraya çok çok kaliteli LNB alıp ayarı da kenndim yaptım. En belalı Nat.Geo, Sony Channel TP lerinde bile %100 sinyal seviyesi , %80-85 sinyal kalitesi aldım. Diğerlerinde sinyal kalitesi %90 üzeri.




  • Turksat 3A ile 90'lık çanakla bile sınırda çekiyor. 90'lık çanakta sinyalin 60'ı geçtiğini görmedim. Maalesef 3A ile birlikte uyduların verici gücünde ciddi düşüş var. 60'lık çanakla işiniz çok zor, yaprak kıpırdasa yayın gider.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ipli jeton

    Turksat 3A ile 90'lık çanakla bile sınırda çekiyor. 90'lık çanakta sinyalin 60'ı geçtiğini görmedim. Maalesef 3A ile birlikte uyduların verici gücünde ciddi düşüş var. 60'lık çanakla işiniz çok zor, yaprak kıpırdasa yayın gider.
    Daha önceki nick'lerin ; yüksek tanımlı uzakgöreç ve AdmGdk

    Ayrıca bu mesajının benzerini geçmişte de yazmıştın ve yanlış bilgi verdiğin için seni uyarmıştım. Hala yanlış bilgi vermeye devam ediyorsun.

    Mesajın burada ;
    https://forum.donanimhaber.com/offset-mi-parabol-mu--130141089

    TÜRKSAT uydusu, Türkiye'den 60'lık çanakla da izlenebilir, 40'lık çanakla da izlenebilir. Yeterki kullanılan ekipman ve malzemeler uygun evsafta olsun.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ipli jeton

    Turksat 3A ile 90'lık çanakla bile sınırda çekiyor. 90'lık çanakta sinyalin 60'ı geçtiğini görmedim. Maalesef 3A ile birlikte uyduların verici gücünde ciddi düşüş var. 60'lık çanakla işiniz çok zor, yaprak kıpırdasa yayın gider.
    -60 lık çanakla Trt ler 54-55 sinyalle geliyor ..lnb inverto olursa 70 leri buluyor..TÜRKSAT için inverto black lnb ye yazık.. Ntv ,CNN
    %100 ...Ama yağmurda Trtler kesinlikle izlenmiyor..Evet 80*90 lık anten daha iyi oluyor. TRT ler neden bu kadar düşük sinyalle yayın yapıyor anlamak mümkün değil..Hele yanına aparatla 46 ya lnb bağlarsanız 50 civarında sinyal alıyorsunuz..
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.