Şimdi Ara

63.000 TL'lik M3 çipli MacBook Pro'ya tek harici ekran bağlanabiliyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 63.000 TL'lik M3 çipli MacBook Pro'ya tek harici ekran bağlanabiliyor!
    Apple, 30 Ekim’de TSİ 03.00’de başlayan Scary Fast etkinliğinde yeni M3 işlemcileri ve M3 çiple güncellenen Mac’leri tanıttı. M3 çipli MacBook Pro ve iMac, fiyat ve 2023 yılı göz önüne alındığında oldukça düşük konfigürasyonla geliyor. Bu yönüyle zaten eleştirilen yeni Mac bilgisayarların başka bir eksik kaldığı nokta var; Giriş seviye modellere yalnızca tek bir ekran bağlanabiliyor.



    Ayrıca Bkz.Apple’ın yeni işlemci ailesi tanıtıldı: İşte karşınızda M3, M3 Pro ve M3 Max



    Apple’ın teknik özellik sayfasında da belirttiği üzere, standart M3 çipli Mac’ler, maksimum 60Hz yenileme hızında çalışan 6K çözünürlüklü harici ekranı destekliyor. Bu işlemci 14 inç MacBook Pro ve 24 inç iMac’te mevcut. Bu sınırlama, 2020’de çıkan M1 çipli ilk Apple silicon Mac’lerden bu yana mevcut ancak resmî olmayan bir çözümle (DisplayLink adaptörlerle) birden fazla harici ekran bağlamak mümkün. Tek istisna, gelecek yıl M3 çiple güncellenecek olan ve dahili ekrana sahip olmadığı için iki adede kadar harici ekran desteğini sürdürmesi gereken Mac mini modeli.



    Daha pahalı üst düzey 14 inç ve 16 inç MacBook Pro modelleri, M3 Pro ve M3 Max çiple geliyor. M3 Pro’lu MaBook Pro, Thunderbolt üzerinden iki harici ekran; M3 Max’li MacBook Pro, Thunderbolt üzerinden dört harici ekrana kadar destek veriyor.



    M3 işlemci için ekran desteği




    • Tek harici ekran, 60 Hz’te 6K’ya kadar çözünürlük desteği



    M3 Pro işlemci için ekran desteği




    • Thunderbolt üzerinden 60 Hz’te 6K çözünürlüğe kadar 2 harici ekran ya da Thunderbolt üzerinden 60 Hz’te 6K çözünürlüğe kadar tek harici ekran ve HDMI üzerinden 144 Hz’te 4K çözünürlüğe kadar tek harici ekran

    • 60 Hz’te 8K çözünürlükte 1 harici ekran ya da HDMI üzerinden 240 Hz’te 4K çözünürlükte tek harici ekran



    M3 Max işlemci için ekran desteği




    • Thunderbolt üzerinden 60 Hz’te 6K çözünürlükte 3 harici ekran ve HDMI üzerinden 144 Hz’te 4K çözünürlükte 1 harici ekran

    • Thunderbolt üzerinden 60 Hz’te 6K çözünürlükte 2 harici ekran ve 60 Hz’te 8K çözünürlüğe kadar bir adet harici ekran ya da HDMI üzerinden 240 Hz’te 4K çözünürlükte tek harici ekran



    Ayrıca Bkz.Yeni MacBook Pro ve iMac modellerinin Türkiye fiyatı belli oldu



    M3 Mac'ler ne zaman çıkacak?



    Apple Türkiye, M3 çiple güçlenen yeni MacBook Pro ve iMac modelleri 10 Kasım’da satışa çıkacak. M3 iMac’in başlangıç fiyatı 50.000 TL. M3 MacBook Pro’nun başlangıç fiyatı 63.000 TL.









  • 3 yıldır severek m1 air kullanıyorum, 3d modelleme render video edit vs alet akıyor aşırı memnunum ve değiştirmeyi düşünmüyorum, geçen gün 2. Montirör bağlamam gerektiğinde bağlayamadığımı öğrendim ve hayal kırıklığı olmuştu, şimdi bu da ikincisi oldu. Evde windows kullanıyorum ikisinin de kendine göre artısı eksisi var objektik olup kötüye kötü demek doğrusu.
  • 3 yıldır severek m1 air kullanıyorum, 3d modelleme render video edit vs alet akıyor aşırı memnunum ve değiştirmeyi düşünmüyorum, geçen gün 2. Montirör bağlamam gerektiğinde bağlayamadığımı öğrendim ve hayal kırıklığı olmuştu, şimdi bu da ikincisi oldu. Evde windows kullanıyorum ikisinin de kendine göre artısı eksisi var objektik olup kötüye kötü demek doğrusu.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • SaxHobbit kullanıcısına yanıt
    Jadi buyur bakalım, kendi çipsetli monitörünü koyar şimdi oraya,epıl.M1 Macbookta böyle oşduğunu bilmiyordum, ama epıl bu yapar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YakopsObiWan -- 3 Kasım 2023; 20:5:46 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sadece apple monitörler bağlanabilsin acilen bunu bekliyoruz.

  • Hatta Türkiye'de TL cinsinden fiyatı sabit durmayacak, artacak!

  • Apple yaparsa bir bildiği var, kaşıkla verip kepçe ile almak dedikleri bu olsa gerek.

  • 3 senedir zaten var olan bir özelliği tekrar gündeme getirmeniz güzel bir haber olmuş.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Tek sorun bu mu ? 63.000 ₺ lik bu zamazingo 8gb ram ile geliyor be 8 gb.

    @Bloodin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çünkü 1'den fazla monitöre ihtiyacımız olmadığına ULU YÜCE KRAL APPLE tarafından karar verilmiştir.

    Bu böyle.

  • 10 tane monitör ne yapacaksınız

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Umarım satışlar düşer belki böylece m4 çıkınca akıllanırlar.

  • 63.000 TL'lik M3 çipli MacBook Pro'ya tek harici ekran bağlanabiliyor!
  • Rock_Rage R kullanıcısına yanıt
    daha fazlasını bekleyenler için bir haber belkide. önceki nesilde şikayet edip bunu bekleyenler için.

  • ahmet1905_47 A kullanıcısına yanıt

    Her ürüne max özelliği koyarsanız ürün maliyeti artar.Ürün konumlandırması yapılırken bunlar göz önüne alınır ve giriş orta üst diye segmentasyon yaparsınız. Bu ürünü öğrenciler ya da gündelik işler yapmak isteyen kişiler tercih ediyor. Bundan ötürü istatiksel olarak 1 mönitör bağlantı uygun görülmüş. Bizim ülkemizdeki pc kullanıcıları içinde % kaçı 2 monitor ve üzeri kullanıyor gibi bir çalışma yapılsa bence %1 %2 geçmez. Bu nedenle bu ürün bu şekilde tasarlanmış. Yurt dışında yaşayanlar için üst modelleri almak ülkemizdeki kadar zor değil. M3 pro alır geçer ve daha fazla monitör bağlar. Her firma ürünlerini genel dünya istatistiklerine göre pazarlar bu nedenle genele hitap ettiğinde özel kullanım için talep edilen özellikler karşılık bulmayabilir.

  • Rock_Rage R kullanıcısına yanıt

    Haberin başlığındaki gibi tek monitör gibi bir durum da yok ortada. belli bant genişliğinden dolayı çözünürlük ve veri akışı sınırlaması var hliyle. 8k da 1 monitör. 4k da çift monitör bağlanabiliyor. fhd veya 2k için veri girilmemiş bile demek ki birden fazla bağlanabiliyor.


    kaldı ki çift monitör de herkesin işi değil. zaman zaman ben kullanıyorum ama iş için değil. zaten mac de planımda yok.

  • Şu an mobil işlemci teknolojisinde açık ara pazarda birinciler. İntelin mobilim diyen laptopları duvardan kablosuz çalışamazsan bu aletler kablosuz 22 saat full performans çalışıyor.

    Makas o kadar çok olunca apple ekrana ayrı klavyeye ayrı para istese ses çıkaramıyorsunuz. Bunun suçu diğer işlemci markalarında. Yıllarca sömurduler mobil işlemci satarken. Kafaları nerdeydi.

    Önümüzdeki dönem elmanın laptop pazarını , 8 gb ramle domine ettini görüceksiniz. Mobil alet die alınan intel laptopların mobille yakından uzaktan alakası yok artık.

  • torquehp kullanıcısına yanıt
    M3 olan 8 gb ama m2 pro 128 gb kadar yukseliyor fiyat 160 00₺

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.