Şimdi Ara

6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
1.390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun bugün Resmi Gazete'de yayınlandı.

    6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun

    Kanunla ilgili olarak gelen en önemli yeniliklerden bazıları;

    -Cayma hakkı:Tüketici 7 gün içinde hiçbir gerekçe göstermeden ve ceza ödemeden taksitle satış sözleşmesinden cayabilecek.Yine Tüketici kredilerinde 14 gün içinde gerekçe göstermeksizin cayma imkanı

    -Belirsiz süreli ve bir yıldan uzun süreli abonelik sözleşmelerini tüketici gerekçesiz ve cezasız sonlandırabilecek.

    -Bir başka gelişme Tüketici kredisi sözleşmelerinde zorla sigorta şartının kaldırılması.Halen kullanılan kredilerde sigorta şartı mecbur ediliyor.Tüketicinin yazılı veya kalıcı veri saklayıcısı aracılığıyla açık talebi olmaksızın kredi ile ilgili sigorta yaptırılmayacak

    -Yine yeni yasa tasarısına göre sadece kredi ile ilgili işlemler yapılması durumunda, tüketiciden bu hesaba ilişkin herhangi bir isim altında ücret veya masraf talep edilemeyecek. Böylece bankaların hesap var diye hesap işletim ücreti ödemelerinin bir ölçüde önüne geçilebilir.

    -Kart çıkaran kuruluşlar, tüketicilere yıllık üyelik aidatı ve benzeri isim altında ücret tahsil etmedikleri bir kredi kartı türü sunmak zorunda olacak.

    -Konut kredilerinde faiz oranının sabit olarak belirlenmesi hâlinde, erken ödeme durumunda tüketiciden erken ödeme ya da krediyi erken kapama durumunda erken ödeme tazminatı talep edilebilecek. Kalan vade 36 ayı aşmıyorsa %1, 36 ayı aşıyorsa %2 üzerinden erken ödeme tazminatı ödenecek. Oranların değişken olarak belirlenmesi hâlinde tüketiciden erken ödeme tazminatı talep edilemez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi srbyoztrk -- 28 Kasım 2013; 9:36:15 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.