Şimdi Ara

6700k 800mhz çalışıyor (çözüldü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,


    Yıllar önce forumdan 2. el olarak 6700K işlemci ve MSI z170 Gaming 5 anakart almıştım.


    Aldığım günden beri bu sorunu yaşıyorum.


    4000mhz çalışması gereken işlemci 800mhz olarak çalışıyor ve anakartın üzerindeki slowmode ışığı sürekli yanıyor. (switchi sağa sola değiştirsem de bir şey değişmiyor, sanırım slowmode bozuk. sanki hep açıkmış gibi)


    Bilgisayarı her açtığımda anormal şekilde kasıyor. İnternette Throttlestop isimli programı buldum. Bu programı açıp BD PROCHOT'ı kapattığımda işlemci 4000mhz'a çıkıyor. Bir kaç yıl önce bu sorunu yaşarken bu bilgisayar açma, programı çalıştırma rutinini bir kaç kere tekrarladığımda sonrasında düzelmişti ve programı açmama gerek kalmadan 4000mhz çalışmaya başlamıştı. (arada ekstra bir şey yaptım mı hatırlamıyorum)


    Fakat format attıktan sonra tekrar eski haline döndü ve uzun zamandır her bilgisayarı açtığımda 10-20 saniyelik kasma seansını atlatabildikten sonra programı açıyorum ve her şey normale dönüyor. Ama her seferinde bunu yapmak can sıkıcı olmaya başladı.


    Yardım istediğim konu;


    1- Yazılımsal olarak bu sorun bir sonraki formata kadar çözülebilinir mi? (Her seferinde programı çalıştırmak zorunda kalmadan)

    2- Tahminimce anakart arızalı. Artık eski bir anakart olduğu için bu tamir edilebilir mi? Özellikle İzmir'de yol gösterebilir misiniz?


    Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.


    --ÇÖZÜM


    Bios'tan Intel Adaptive Thermal Monitor ve Cstate'i disable yapınca stabil 4000mhz çalışıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alkyrie -- 13 Kasım 2020; 13:36:6 >







  • İşlemciniz yük altına girmediği için kendini 800mhz e kadar kısıyor ısı düşürüyor. intel step speed miydi öyle bir özellik.. Sürekli 4000 de çalışınca hız alacağınızı sanıyosunuz ama 800mhzde bile size işlem gücü olarak yetiyor olabilir.Birde oyunlara vs girdiğinde hızını otomatik arttiriyor olabilir. bence bir bakın

  • Yanıt için teşekkür ederim hocam. 800mhz'de masaüstünde bile çok ciddi kasma yaşıyorum ve oyuna vs girdiğimde hızını arttırmıyor. Bios'tan Intel Adaptive Thermal Monitor ve Cstate'i disable yaparak sorunu çözdüm

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.