Şimdi Ara

68.000 TL Hyundai i20 alinir mi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
2
Favori
6.616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • b sinifi icin cok o para yahu dizel elentra alinabiliyor 2 ci el
    benzinli otm fazla yakiyor genel olarak.

    birde affedin ama bir kadin aracta doluluga bakmaz o bizim cikintiligimiz..tipine bakar begenirse al der
    bu kadar doldurup sisirmeye gerek yok. bir park sensoru hadi birde geri goruş olsun yeter.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 6 Mart 2017; 20:6:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 68 bin tl ye d segmenti ikinci el temiz bi 508 yada latitude alabilirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alınmaz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Elguug


    quote:

    Orijinalden alıntı: Abstraction

    Alınmaz, çok pahalı, çok yakıyor, performans yok, trim sesleri canınızı sıkar.



    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-sifir-hata-ilk-gunki-temizliginde-sahibinden-406162661/detay



    Sıfır gibi c segmenti turbo benzinli tam otomatik bir araç, bence bu alternatifi değerlendirin.

    Guzelmis..

    Peugeot otomatik vites problemli diye okuyup durdum, hic kullanma firsatim da olmadigi icin bilgim yok malesef. Ama guzel olmaktan ote daha mantikli duruyor..

    Boyle kucuk hacimli turbolu motorlar uzun yolda nasil olur orasini hic kestiremiyorum, deneyimleme firsatiniz oldu mu? Ya da olanlar yanitlayabilir mi lutfen?

    Yeni kasada problemli olan otomatik şanzıman kullanılmıyor. Yeni nesil tork konvertörlü bir şanzıman var, BMW'nin ZF8i gibi çok kararlı ve akıcı çalışan bir şanzıman. Manuel moddaki tepkileri baya iyi. Bu versiyonu ilk çıktığında kullanmıştım, performansı son derece iyi, tüketim 7 litre seviyelerinde. Şehirlerarası 4.5 litre bile görmek mümkün.

    2 hafta önce 1.2 110 bg EAT6 208 kullandım onda bu motorun güçsüz versiyonu mevcuttu, 6. Viteste 3.000 devirde 140 yapıyordu. 308de de bu hız ya aynıdır ya da 150 civarıdır. 4 ileri vitesli i20 ise en fazla 100 110 yapar. Daha sonra motor gürültüsü artar uzun yolda kafanız şişer tüketimde artar.



    Düşük hacimden yana korkunuz olmasın, turbo destekli motor ve 6 ileri iyi bir şanzımanı var.



    308 yalıtım süspansiyon konforu olarak c segmentinin en iyi otomobillerinden. Bana göre tek eksiği arka diz mesafesinin biraz dar oluşu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • i20 güzel araç tamam da o paraya da alınmaz bence 70k para ne demek ya kontak çevirecen 5k zararın olacak dizel otomatik olsa neyse de benzinli araca 70 k para vermeyin yazık edersiniz
  • 70 bin tl.ye Alınmaz. O araba o parayı etmez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • etme eyleme 2.el i30 elite al
  • sanırım 1380 kg 68000tl 68000/1380=49.27 tl
    kilosu 50 lira gibi bişeye geliyo
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Pisikletçi

    sanırım 1380 kg 68000tl 68000/1380=49.27 tl
    kilosu 50 lira gibi bişeye geliyo

    Ahalinin yorumlarindaki genel egilim almama yonunde ama seninki de orjinalmis; o paraya kilosu 50 liraya neler alinmaz ki hocam...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilhdmr

    Tam otomatik tork konvektore de sarsıntılı denildi ya bu forumda bilgisizlik üst seviye

    3 ay önce 0km otomatik vites i20 panaromik + smart paket aldık. 4 ileri otomatik vitesi gerçekten sarsıntılı fakat nadiren de olsa sarsıntısız değiştirdiği oluyor vitesi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence eş için alınır
  • quote:

    Orijinalden alıntı: `bELa


    quote:

    Orijinalden alıntı: ilhdmr

    Tam otomatik tork konvektore de sarsıntılı denildi ya bu forumda bilgisizlik üst seviye

    3 ay önce 0km otomatik vites i20 panaromik + smart paket aldık. 4 ileri otomatik vitesi gerçekten sarsıntılı fakat nadiren de olsa sarsıntısız değiştirdiği oluyor vitesi.

    sizin şanzımanda arıza var ozaman;

    servise baktırın bence.

    tam otomatik vites sarsıntısız olması lazım.

    benimde eşimde i10 var sanırım ayni vitesi kullnıyor.

    herhangi bir sarsıntı yok vites değiştirirken.

    hayırlı günler.




  • 2016 Kasım ayı sonundan beri Hyundai i20 Elite Otomatik kullanıyorum. Motoru 1.4 MPI (atmosferik). Yakıta göre farklı performanslar sergiliyor araç. Örneğin arabayı aldığım ilk günden beri shell nitro ve shell fullsave denedim. Nitro kullanırken araç performansı bir harika, sollamalar hızlanmalar araç iyi gidiyordu. Birde şu var sollama için gaza sonuna kadar basmakla olmuyor. Gaz sonuna kadar basılınca araç normal hızlanıyor. Son hadde gelince bir takoz gibi bir şey var gaz pedalının altında onu biraz daha ittirip yerine oturttuğunuzda araç aniden çok seri hızlanıyor. Ani sollama yapacaksanız bunu uygulamalısınız. Bunun haricinde şehiriçi shell nitro kullanmak anlamsız çünkü katkı maddeleri performans için ayarlanmış uzun yola çıktığınızda kullanmak daha mantıklı. Shell fullsave ise şehir içinde sıradan kullanım rahatlığı verirken çok fazla performans sunmuyor motor biraz daha sesli çalışıyor, daha yavaş hızlanıyor vs vs. Bu nedenle aracı nerede kullanacaksan ona göre benzin seçmelisin ki araç sana hakkını versin. Ben şuan sürekli şehiriçi kullandığımdan shell fullsave den rahatsız olup total excellium 95 denedim ve acayip fark yarattı. Hem performansı arttı aracın hemde yakıt değerleri düştü motor daha sessiz çalışmaya başladı. Uzun yolda denemedim excelliumu ama şuan şehir içi km de 6.8 - 6.9 litre arası yakıyor benzinin 5 TL olduğunu düşünecek olursak yaklaşık 34-35 kuruş. Bu size fazla gelebilir fakat aracınız tüplü olduğunda en az 2 litre fazla gaz yakacak çünkü sıvı yakıtın vereceği yanma kalitesini gazın vermesi için o hacime yakın bir şekilde olması lazım o da 9 - 10 litre olacaktır. LPG nin 3 TL olduğunu düşünecek olursak en iyi ihtimalle 27 kuruş yada 30 kuruş yakacaktır km de. Bu nedenle 0,04 kuruş fark için değmez full depoda 8 TL fark edecek bir olay için bu araç aa çok yakıyor tüpsüz kullanılmaz diyenlere kulak asmadan gönlünüze yatıyorsa gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. Tek dikkat edeceğiniz husus kullanım yerinize göre yakıtınızı seçmeniz. Onun haricinde i 20 Elite Donanım bir çok B segment aracın sunamayacağı özellikler sunuyor. Bagajı en geniş hacme sahip kendi sınıfında. Yerli üretim olması daha doğrusu üretim yeri Türkiye olması fabrika çıkış fiyatını %45 lik ötv diliminde tuttuğundan bir çok muadiline göre daha alınabilir hale getiriyor arabayı. İyi bir teklif aldığınız takdirde hemen yarın gidin alın paranızda varsa. İ 20 B sınıfı olupta C sınıfına yakın rahatlık ve konfor sunan bir araçtır. Aksini iddaa eden fabia, corsa deneyip kötü tecrübesini aktarabilir.




  • Briareus25 B kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,

    Hocam acikcasi sasirmadim desem yalan olur, zira olumlu yonde yorum yapan birkac kisiden birisiniz

    Aracin guncel ve aktif kullanicisi olarak sehir ici ortalama 7 litre civari yakiyor yorumunuz hem benim tahminlerimi hem de mevcut fabrika verisini alt ust ediyor adeta (8.5 litre). Istanbul'da mi kullaniyorsunuz araci?

    Ben 10-11'den asagi hicbirsekilde dusmez diye dusunuyordum ama pek de oyle degilmis sanirim?

    Ben tup taktirmayi dusunmuyorum. Araci begendim, ozellikleri ve genisligi polo/fabia/208/fiesta/corsa 'ya gore daha iyi. Panaromik cam tavan olayi da cok hosuma gidiyor.. Ama iste bu baslik altinda benzer yorumlar yapan pek cok arkadas gibi, acaba c segmenti temiz bir ikinci el daha mi mantikli olur onun kararsizligini yasamaktayim..




  • o fiyata 2017 sıfır özel renk ve panaromik cam tavanlı 1.2 tsi otomatik polo aldık bir akrabamıza, i20 alacağına polo al
  • tyrant1907 kullanıcısına yanıt
    hangi donanım?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fanatiklik yapmasin kimse yaklasik 2 haftadir i20yi arastiriyorum dizel olanini. Fiesta 2012 dizel titanium x katlanr ayna da dahil kullaniyorum 2 senedir. Yol sesi motor sesi trim sesi on takim sesi nefret ettirdi beni. I20 cok guzel c segmentine yakin b segmenti degilde b bucuk desek yeridir b ve c nin arasi. Cam tavan efsane bisey oturus pozisyonu fln guzel otomatk 1.4 kullandim 5 10 km kadar. Sarsintili vites gecisi felan yok yol sesi yok trim sesi yok. Direksiyon hisside iyi ozelliklere bakincada dolu bi ara elite olani. Bence alinir b segmentine o para mi verilir c segmenti al diyolar. Bende ayni 2lemdeyim 2.el c segmenti mi yksa sifira cok yakn b segmenti i20 mi diye 50 60 bin km de ornek focus aldiniz 10bin km sonra gidip 1000 tl minimum triger seti fln degisecek. Ugrasicaksiniz. On duzende z rot ivir zivir masraf acicak. Sifir araci alirsan hersey kontrolunde ve garantili birsy warsa gidiyosn hallediyolar. Yanlis anlamasin kimse beni sifira karsi bi adamim ama i20 hakkaten guuzel araba gidip boşline polo mu alsin adam. Yerinde olsam 68e sifir gibi daha 10bin km de dizelleri var onlari alirim. Iyi gunler. Hersey dilediginiz gibi olsun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Elguug kullanıcısına yanıt
    Temiz ikinci el C segmenti araç elbette daha iyi bir tercih ama "temiz"i bulmak zor.

    Ben aracı Kırklareli trafiğinde kullanıyorum şöyle ki Kırklareli ufak bir şehir şehir merkezi ufak fakat yolları o kadar dar ki mevcut araç yoğunluğu inanılmaz bir trafik yapıyor ve tek şeritli yolda konvoy misali tinkom tinkom gidiyorsunuz. Fabrika verilerini göz ardı edin çünkü ayağınızı iyi ayarlarsanız ben uzun yolda 4.6-4.7 ile gittiğimi de biliyorum Shell Nitro ile. Exellium ile daha iyi bir performans bekliyorum 4.5 gibi ama kısmet denediğimde yazarım. Fabrika verisi ancak şöyle mümkün trafikte bir yere girmek için ani gaza basıp bir anda frene bastığınızda benzin yanamayacağı kadar gidiyor motora ve yakıt tüketiminiz o yüzden daha fazla artıyor. Misal istanbulda bir boşluk gördünüz oraya varak için gazı hızlıca köklüyorsunuz 3k 4k devir ile o araya giriyorsunuz ve motor yakamayacağı kadar benzini alıyor içerisine daha sonra durunca yakıt sarfiyatı artıyor o nedenle. İ 20 nin kötü yanı yok mu derseniz var. i 20 bagaj 305-310 litre gibi bir hacme sahip olsada, arkaya bebek arabası koyacaksanız bir anlam ifade etmiyor o bagaj haberiniz olsun. Tecrübeyle sahiptir Birde yakıt tasarrufu için bir hıza gelip sabit tutmayın önce o hızın üzerine çıkıp daha sonra gazdan ayağınızı hafif çekip yapmak istediğiniz hıza gelince sabit bırakın. 5.3-5.1 olan uzun yol yakıt verisi 4.6-4.7 oldu bende. Şehir içinde de ayağınızın altında yumurta varmışta azcık basarsanız kıracakmışınız gibi düşünerek mümkün olduğunca gazı sabit tutarak hızlanın. Yani aniden hızlanmak anlam ifade etmiyor zaten frene basacaksınız o yüzden sabit tutarak hızlandığınızda yakıt sarfiyatının ne denli az olacağını göreceksiniz. Benim tecrübelerim bunlar. Başka deneyen kullanan varsa farklı şeyler söyleyeceklerdir belkide. Bu arada ankarada kullandım arabayı ilk aldığımda o sırada 1 hafta ankaradaydım 7.1-7.3 gibi değişti yakıt. Kırklareliye geldim sonra 700 küsür km uzun yolda dediğim 4.7 gibi değer yaptım. Daha sert kullanımda yada daha yumuşak kullanımda daha farklı değerle çıkacaktır.

    Edit: Aracın otomatik vites güncellemesi varmış 1 ay önce yaptırdım daha bir kararlı hale geldi araç.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Briareus25 -- 8 Mart 2017; 14:12:34 >




  • Almanyada 13 bin liraya alınıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: auto_man

    hangi donanım?

    comforline
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.