Şimdi Ara

699 Dolarlık iPhone 11 nasıl 8-9.000 TL ye satılıyor ? Delirtmeyin adamı (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
258
Cevap
0
Favori
46.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
223 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hocam Amerika'nın gerçek Amerika olan Manhattan'ın göbeğinde yaşıyorum. Hayatım boyunca birkez bile iphone almadım. Fiyatını ancak alanlardan duyuyorum. Geçen ay bir arkadaşım $1700 dolara aldı galiba 512GB olan son modelini. Ne iphone için üzüldüm ne de can attım. 6 yıl Note 3 Neo Duos kullandım, New York'ta pre owned bir Galaxy S8+ aldım $365 dolara. Ama leke bile yok, çizik yok, kullanılmış olduğu belli değil. Maaşım vergi kesintisinden önce $11500 dolar aylık, vergi düşünce $8000'e geliyor net. İnan bana kullandığım araba $3000 dolar etmez. Arkadaşım benim yarı maaşımı alıyor ve 5 yıllık taksitle Lincoln MKZ'te yazıldı, ayda $1200 taksitle.

    Bence hiçbirşey olamamış insanlar iphone için, araba için ağlayıp zırlar. $365 dolarlık 2. El S8+ 5 sene gider kaybedip de kırmazsam. Siz her sene çıkan aynı iphone'a ağlayıp zırlayıp böbrek satıp para vermeye devam edin hocam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 15 Eylül 2019; 19:31:11 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sensaura

    Hocam Amerika'nın gerçek Amerika olan Manhattan'ın göbeğinde yaşıyorum. Hayatım boyunca birkez bile iphone almadım. Fiyatını ancak alanlardan duyuyorum. Geçen ay bir arkadaşım $1700 dolara aldı galiba 512GB olan son modelini. Ne iphone için üzüldüm ne de can attım. 6 yıl Note 3 Neo Duos kullandım, New York'ta pre owned bir Galaxy S8+ aldım $365 dolara. Ama leke bile yok, çizik yok, kullanılmış olduğu belli değil. Maaşım vergi kesintisinden önce $11500 dolar aylık, vergi düşünce $8000'e geliyor net. İnan bana kullandığım araba $3000 dolar etmez. Arkadaşım benim yarı maaşımı alıyor ve 5 yıllık taksitle Lincoln MKZ'te yazıldı, ayda $1200 taksitle.

    Bence hiçbirşey olamamış insanlar iphone için, araba için ağlayıp zırlar. $365 dolarlık 2. El S8+ 5 sene gider kaybedip de kırmazsam. Siz her sene çıkan aynı iphone'a ağlayıp zırlayıp böbrek satıp para vermeye devam edin hocam.
    İnsanların sıkıntılarından biri şu;

    iphone kaliteli telefon fakat sıfırı da yüksek, ikinci eli de yüksek.

    Fiyatlar yükseldikçe ortalama bir iphone almak da çok zorlaşıyor. Çalışan insanların çoğu bu telefonları almayı, ortalama bir araç almayı hak ediyor fakat iyice alamamaya başladık.

    Sıkıntı burada yatıyor.

    Ben de xiaomi aldım fakat global 450 dolar olan telefon burada 5200 lira. ÜLke iyice zıvanadan çıktı.




  • ozzzy222 kullanıcısına yanıt
    kardeş senin yaşında biri bunu nasıl yazar?
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    Ya kardeşim şu eski gurbetçi ağızla konuşmayı bırakın. Dünya’nın Euro dediği para birimine neden avro diyorsunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Feint-TR kullanıcısına yanıt
    Fransa iPhone 11 başlangıç fiyatı 809 EURO.

    Her ülke/bölge artık neyse kriterleri farklı fiyatlandırma oluyor. En ucuz fiyat herhalde ABD'de ancak web siteleri ülkeleri karşılıaştırıyor oralardan takip etmiştim, bazen Japonya fiyatları ABD'nin de altına inebiliyor Apple ürünlerinde.

    Diğer EURO-Zone AB ülkeleri ile kıyasladığımda gözümle gördüğüm şu, çoğu Apple ürünü aynı fiyatta veya kılcal farklar oluyor, örneğin İspanya'da biraz daha ucuza görmüştüm ama kalkıp oradan almanın ciddi bir avantajı yoktu.

    AB üyesi olup, Euro kullanmayan ülkelerdeki kurlarda bizde son yıllarda çıkan oynaklık gibi bir durum olmadığından aynı fiyatı yerel kur ile çarpıp fiyatlıyorlar. Ancak mesela Apple Romanya web sitesinde iPhone 11 sekmeleri bile yok. Hala Xs, Xr duruyor. Pazar Apple ürünleri için fazla fakir ülkeye hiç getirmeyecekler herhalde




  • Rindaman kullanıcısına yanıt
    Kardeşim çalışan bir insan S8+ alsa yetmeyecek mi? Iphone 11'in yapıp da S8+'ın yapamadığı kaç şey var sayar mısın? 4 kat fiyat farkı var arada!

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sensaura kullanıcısına yanıt
    O konuda itirazım yok zaten. En yeni ürünün bir pazar kaymak payı olacaktır, bu ben kendimi bildim bileli varolan bir ekonomi unsurudur.

    Sadece genel anlamda Başkanlıktan sonra ülke kündeye gelmiş durumda. Bu forumda tüm muhabbet siyasete döndü çünkü ekonomi herkesin belini büktü.

    Dediğim gibi başka telefonların amiral modelleri de çıldırdı. Benim bahsettiğim sorun genel hayat pahalılığı yoksa haklısınız zaten.
  • Sorun şu ki ortalama 6 kat daha değersiz bir paramız var.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu saaten sonra ülkenin başına kim geçerse geçsin bu vergileri düşürmez bunlara sebep olanların çoluğundan çocuğundan çıksın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşte bu zihniyetten kaçtım :) Aktrol zihniyetinden. Üç kuruşa çalışıp vergimle bu trol ve başlarındaki tiran'ı beslemek istemedim. Bizi sömüremesinler ki birbirlerini sömürüp bitirsinler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Apple'ın kar marjı da yüksek, sadece vergiyle kalsa iyi. Samsung ve Çinli markalar daha düşük kar marjlarıyla satıyorlar.

    Çin'de indirime giden burada da indirime gidebilirdi, gitmiyorsa bu markaya neden tapıyorlar hala anlamak güç.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 gün önce iphone 7 plus 5600 civarı iken ertesi gün 4400 oluyor vatan da teknosa da .ben de bunu anlamıyorum 1 günde 1200 lira indirebiliyorsanız hep o fiyattan satın.resmen haksız kazanç

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • şimdi asgari ücret 300-400tl iken en baba telefon 1000 1200tl idi. 2003ler diyelim

    şimdi nasıl?
  • Apple, bu saçma fiyat politikası yüzünden, yakında cihazlarını satmaya müşteri bulamayacak. Millet Huawei'yi tercih ediyor. Huawei, piyasanın neredeyse yarısını kontrol altına aldı. Apple ise halen yüksek fiyattan telefon satacağını zannetsin.
  • Sadece iphone fiyati değil diğer markalarda anormal derecede pahalı
    Mesela fakir ülkeler için üretilen lite telefonlar bile 2000 den başlıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TIGERSHARK -- 15 Eylül 2019; 21:24:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi matematik yapalım.
    ABD ye uçak bilet: 1500TL gidiş + 2000 dönüş (20 ekim tarihine new yorka baktım.) = 3500TL

    Orada iPhone 2 tane al. 2200$ =12.520TL

    Orada orta halde bir otelde kal. 1 gece 1000-4500TL arası ben 2000 tl olarak baz alıyorum.

    Toplamda: 18020TL ediyor. Eğer ikisini satacaksan kayıt parası almadan; tanesini 12000 den satsan sana 6000 net kar kalıyor.(piyasasını bilmiyorum. Sadece tahmin ediyorum). Hemde NewYorku gezmiş oluyorsun.

    Yok birisini kullanırım diyorsan; pasaport parası(1000TL) + kayıt parası 1600TL + 500 TL diğer ihtiyaçlar dersen; toplam ücret: 21120TL geliyor.

    Birini sattınız 12000TL. bu durumda iPhone maliyeti 9120TL mal olmuş oluyor.(pasaportun varsa 8120). Ben olsam alır satma işine girerdim.
  • Telefon 699$ Dolar kuru : 5.80 olur ise 4.054,20₺ yapar bunun üzerine %10 TRT Payı bunun üzerine %50 ÖTV ekleniyor. Bu kadar yeter mi yetmez bunların üzerine %18'de KDV'yi ekliyorsun. Toplamda 3.839,33₺ yapıyor. Toplamda ABD satış fiyatı + TR vergisi Toplamda 7.947,53₺ oluyor. Bunu getiren firma da durur mu en az yapıştırır %10 kâr payını fiyat oldu mu sana 8.682,88₺



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bizimdeniz -- 15 Eylül 2019; 21:33:34 >
  • Almayın arkadaşlar çok basit birşey söylüyorum al-ma-yın.2009 dan beri iphone kullanan biriydim ilk çıktıgı hafta alırdım,iphone X le bu son buldu.İphonne X i sattıktan sonra Xiaomi note 6 pro aldım.1 hafta da androide alıştım ve kullanmaya başladıktan sonra geri dönüp baktıgımda eksikliğini hissetmedim evet 1000 liralık telefon kullanıyorum kamerası iphone ile kıyaslanamaz,stabilitesi de öyle ama inanın hissetmiyorsunuz bile akıp gidiyor telefon tabi oyunlarla işim yok.

    Yani özet geçersek o kadar paralar vermeye değmiyor.
  • sensaura kullanıcısına yanıt
    Peki hocam amerika'da genel ayfon kullanımı nasıl mesela?

    Mesela ayfon kullanan "elit" olarak görülüyor mu? Yoksa sıradan bir ürün gibi mi?
    Ayfon kullanan "abi ayfon yaaa" diyor mu?
  • Firmalar hala doları 7,50'den hesaplıyor.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.