Şimdi Ara

7+1 Ses Kartı - 7+1 Kulaklık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Yakın zamanda kulaklık almayı düşünüyorum. Ancak aklıma takılan bir soru var. 7.1 Surround sistemi benim bildiğim kadarıyla 5 adet sağda ve 5 adet solda olmak üzere toplamda 10 adet sürücüye sahip. Ancak insan kulağının bu sesleri ayırt etmesi bence çok zor sonuçta milimetrik fark var bu 5 sürücü arasında. Wikipedia'dan araştırmalarım sonucu Sanal (virtual) surround ses sisteminin çok daha farklı çalıştığını ve tamamen insan beynini yanıltarak 7.1 ses verebildiğini okudum. Eğer hem gerçek 7.1 hemde sanal 7.1 kulaklık kullanan arkadaşlarımız varsa hangi teknolojinin daha kaliteli ve CS:GO tarzı FPS oyunlarda yön tayin etmek için daha doğru olduğunu yazarlar ise sevinirim.

    Yani illaki 7+1 ses kartlı kulaklık alırken 7+1 destekleyen ses kartı almam da gerekiyormu stabil calıması acısından.



  • up..
  • Bende merak ediyorum oyunlar için stereo mu yoksa 7.1 mi daha avantajlı birde dediğin gibi true-virtual 7.1 olayı var kafam çok karışık sound blaster z alıp geçicem en sonunda. Bu arada 7.1 kulaklık için 7.1 destekleyen ses kartı gerekli.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: VETERINARY

    Bende merak ediyorum oyunlar için stereo mu yoksa 7.1 mi daha avantajlı birde dediğin gibi true-virtual 7.1 olayı var kafam çok karışık sound blaster z alıp geçicem en sonunda. Bu arada 7.1 kulaklık için 7.1 destekleyen ses kartı gerekli.

    bende 7.1 ses kartı mevcut ama ses kartımın kalitesine o kadar güvenmiyorum. HyperX Cloud 2 almayı düşünüyorum ve bu kulaklıkda ses kartı olduğunu söylüyorlar ne yapacağımı şaşırdım.
  • 7+1 de 10 tane hoparlör yok. 2 arkada, 2 önde, 1 ön ortada ve birer tane yanlarda var. Yani 5+1'den farklı olarak sağ ve solda hoparlör oluyor. 2 tane hoparlörü olan kulaklığın gerçek 7+1 hoparlörden ses tayini konusunda daha iyi olması tabiki mümkün değil. Yazılımla olacak işler değil onlar. Ayrıca ses kartının 7+1 olmasına gerek yok. 7+1 diye satılan kulaklıklar usb'den bağlanır ve kendi ses kartları vardır. Ses kartının ne olduğunun hiçbir önemi yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.