Şimdi Ara

7/24 sağlık hizmetleri telefonda dolandırıcılık girişimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
3.396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 10 dk kadar önce cep telefonum 0850 811 05 98 mumaralı telefondan arandı.

    İsim teyidi yaptıktan sonra 7/24 sağlık hizmetlerinden aradıklarını geçen seneden devam eden sağlık sigortamın süresinin bittiğini yenileme beleli olarak 299 tl indirimli, 499 tl de iptal bedeli olduğunu söylediler. Ocak 2013 tarihinde benden ses kayıtlı onay aldıklarını ve bu uygulamanın o tarihte başladığını anlattıkları anda bende şafak attı.

    çünkü o tarihte yurtdışında çalışmaktaydım, 26 aydır Türkiye de ne adresim ne de aktif bir telefonum bulunmamaktaydı. Sistemlerinde kayıtlı adres bilgilerimi istediğimde bana Türkiye ye kesin dönüş yaptığımda ilk iş yerime bildirmek üzere beyan ettiğim arkadaşımın adresini ve şu anda ilişiğimin bulunmadığı ilk iş adresimi söylediler. Tc kimlik numaramı doğrulamalarını istediğimde ise bana alakasız bir kimlik no söylediler ki artık "kimsiniz siz kardeşim" ile başlayıp, çeşitli küfür ve hakaretlerle donattığım cümlelerime yoğunlaştım.

    Kapatıp 155i aradım ve memura telefonla dolandırıcılık şikayetlerimi nereye iletebileceğimi sordum. Memur şikayeti kendisinin dinleyeceğini söyleyince olanları anlattım. Bazı doğru bilgilerin nasıl elde ettiklerini sorduğumda ise kısaca bu bilgileri kolaylıkla öğrenebilirler önemli olan hesap no, kredi kartı no benzeri bilgiler vermememiz cevabını aldım. Telefon numarasını aldılar ve takip edeceklerini söyledi. Şikayetçi olmak istersem karakola gitmem gerektiğini bildirdi.

    Şantiye de telefonla konuşurken bağırmam ve küfretmem hoş olmadı ama olsun şantiye burası

    Hala sinirliyim, sakinleşemedim. Arayıp saydırmaya devam edeyim dedim cevap vermiyorlar

    Dikkatli olun arkadaşlar







  • Merak ediyorum böyle dolandırıcıların telefonu dinlenmiyor mu biz dinlenirken diye?

    Ayrıca hocam imzanızda vatandaşlık numarasını neden verdiniz?
  • aynısı benimde başıma geldi az önce aradılar kesinlikle kredi kartı bilgilerinizi vermeyiniz resmen dolandırıcılık tam tersi arayan kişiye sizi savcılığa şikayet ediyorum derseniz hemen telefonu kapatıyorlar
  • Biraz önce başıma gelen durum. Ses kaydımın olduğunu söylediler, ses kaydını istedim "veremeyiz verirsek suç işlemiş oluruz" dediler. Bende yetkili kimse onunla görüşmek istediğimi söyledim, yoksa savcılığa suç duyurusunda bulunacağımı söyledim. 500 tl verirsiniz gidersiniz suç duyurusunda bulunursunuz dedi. İletişim bilgisi istediğimde İnternet adresi verebildiler sadece. Polise ihbarda bulundum. Kredi kartı bilgilerini paylaşmadığımız surece bir sorun yaşamazmışız. Aman dikkat...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WetDream

    Merak ediyorum böyle dolandırıcıların telefonu dinlenmiyor mu biz dinlenirken diye?

    Ayrıca hocam imzanızda vatandaşlık numarasını neden verdiniz?

    Nazım Hikmet'in vatandaşlık numarası o.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.