Şimdi Ara

Hamasın İsrail saldırısı - (İsrail savaş ilan etti)[ANA KONU] (666. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13.542
Cevap
71
Favori
446.875
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
54 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 664665666667668
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

    Hamasın İsrail saldırısı - (İsrail savaş ilan etti)[ANA KONU] 

  • Bi avuç çapulcu terörist yüzünden milyonlarca insan etkileniyor vay anasını ya. Herkes kafayı yemiş.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ry4n kullanıcısına yanıt

    Hatta bir abd li "ahlak bazı insanlar için paradan daha çok önemlidir yazmış,bunu yahudiler anlamaz" yazmış gözlerim yaşardı.Hamasın İsrail saldırısı - (İsrail savaş ilan etti)[ANA KONU] 



    üstteki üye bu gidişle 100-200 $ yaşıycaklar diyince ona atıf yapmış.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 2 Mayıs 2024; 23:52:18 >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

    ABD'de de Ukrayna ve İsrail'e yapılan aşırı yardımlar zaten uzunca bir süredir kamuoyunca tartışma konusu oluyor.


    İsrail'in Gazze'yi işgal etmesi ve Gazze'yi ilhak etme planı zaten çok aykırı bir hamleydi. Halada ufacık bölgeyi 8 aydır halkı katlede katlede ilhak edemedi ve bataklığa saplandı. İsrail'de bu kadar tepki beklemiyordu zira ABD yanındaydı, avrupa yanındaydı.


    ABD ise zaten uzunca bir süredir savaşın bitmesini ve Filistin devletinin tanınması noktasında diplomasi yürütüyordu ancak ABD'deki siyonist yahudi siyasiler ile Dolara yön verenler buna karşı çıktı. Biden'a kalsa savaş çoktan bitmişti ancak kasım ayı seçimleri Biden için zora girince İsrail'le iyi geçinme stratejine girdi. Netenyahu'da Gazze'ye girmiş olduğundan sonuna kadar bu işi bitirme zorlamasına girdi zira İsrail Gazze'den çıkıp barış yaptığı an Filistin devletini çoğu ülke tanıyacak ve süreç diplomasiye evrilecek. Netenyahu bunu biliyor ve son kozlarını oynuyor şuanda.


    ABD'deki kamuoyu ise bu süreçten zaten bıkkın. şuan ABD'de ikinci Vietnam protestoları sendromu yaşanıyor. ABD 50 yıl önce Vietnam savaşına karşı bugünki gibi şiddetli protestoları yine üniversitelerden başlatılmıştı. Bugün ise ABD yönetimi Antisemitizm yasasını onayladı, Biden'da imzaladı. Bu yasa içinde İncil'de geçen Hz.İsa'nın yahudiler tarafından çarmıha gerilmesi ayetinin kiliselerde okutulması dahi yasaklandı..Sözde özgürlükler ülkesi ama yersen..


    Bu gelişmeler ABD'de ekstra gerilimleri artırdı. Özellikle katolik kesim için bu kararlar skandal olarak adlediliyor. Sosyal medyada ise bu yasaya karşı çıkan ABD'liler yasaklanan ayetleri paylaşıp İsrail'e ateş püskürüyorlar. Esasen bu yasanın geçmesinide siyonist yahudiler ile evanjelist protestanlar meclisten geçirdi. Üniversite olayları yaşanıyorken bu yasanın çıkarılmasıda ayrı skandal zira bu yasa ünivresite olaylarını kanunen durdurmak için bir kalkan görevi görecek şimdi ancak bu protestoları dahada artırır ABD'de.


    Öte tarafdan karşı mahallenin çocuğu Trump'da başa gelirse İsrail ile yakın ilişkileri kesmez, yanında yine olur. Fakat böylesi savaş olaylarına yol verirmi o kısmı şüpheli. Kasım ayındak iseçimlere kadar savaş bitmez ve Trump başkan seçilirse onun içinde süreç zor geçer. ABD'de her başkan adayının olmassa olmaz destekçileri siyonist yahudi kesimidir. İster cumhuriyetçi olsun ister demokrat bu denklem değişmez. ABD'de FED ve silah sanayisi adamların elinde. Biden'ı bile seçtiren asıl kesim yine yahudiler oldu.





  • DARTH_BLACK kullanıcısına yanıt

    Eskiden dikkat ediyordum ilk günlerde 10 da 8 i filan israile destek veriyordu ama şimdi bambaşka hava özellikle hristiyanların çoğu miktiri çekiyor israile ve abd yönetimini de eleştiriyor.

    Zaten bizde israil yüzünden batıcaz finansal krize gircez diyede bir korkuya kapılmışlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 3 Mayıs 2024; 0:52:0 >
  • İsrailliler de salak değil. Kuranda kendilerinin katlinin emredildiğini bilmiyor olamazlar. Kendini koruma ve imha moduna alması kadar doğal bişey yok bence. Kendilerine yahudi bunlar dendikçe onlarda daha yahudi olup liberalizme kapatıyorlar kendilerini. Sorun bence israilde değil, İsraile olan tutumda. Müslümanlar iyice düşünsün ne yaptıklarının farkına varsınlar.

    İsrailin mescidi aksada cuma namazına gelenleri tarayıp öldürdüğünü hayal etsinler mesela israilin halini anlamaları için.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • DARTH_BLACK kullanıcısına yanıt

    Sen de inandın değil mi ak sempatizanHamasın İsrail saldırısı - (İsrail savaş ilan etti)[ANA KONU] 

  • DARTH_BLACK kullanıcısına yanıt

    Sizede hic komik gelmiyormu? ABD gibi bir ülkede halkin önüne iki secim sunuyorlar biri ayakta duramayan Dermans belirtileri olan biri digeri ise ucuk kacik konusmalari olan biri. Bu secenekleri cacik yapmak icin önünüze koysalar ikisinide yogurda katmazsiniz. 666 Sayfa olmus, ABD özgürlük anlayisina aykiri bicimde Üniversitedeki ayaklanmalari antisetmitizm kapagiyla baskilamaya calisiyor. Gerceklerden cok uzak yöneticiler, para ile insanlarin düsüncelerini ve gercekleri kapatabileceklerini saniyorlar. ABD Unilerinde baslayan direnisler aertik var ve dalga dalga yayiliyor.


    Bu insanlikdisi duruma artik son vermeli ve bu sorunun sürmesinde, insanlarin katledilmesinde emegi gecenler, para ve silah yollayan herkes insanlarin vicdanlarinda zaten yargilandi, yakinda gercek mahkemelerde yargilanacaklar. Israil devlet eliyle destekledigi yerlesimci teröristlerini ve Israildeki radikal teröristleri kontrol altina almali. Buna paralel Filistinde icindeki asiricilari ayiklamali ve önce her iki ülkenin vbaris yapabilecegi bir zemin hazirlanip arayolu bulmalari gerekir. Sonrasinda ise Filistin devleti taninmalidir. Ayni zamanda Israilde ülke sinirlarini anayasa ile belirleyip, komsu ülkelerden adim adim toprak calmayi birakmalidir.





  • -Hamas lideri İsmail Haniye ile Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu İstanbul'da bir araya geldi.


    Hamasın İsrail saldırısı - (İsrail savaş ilan etti)[ANA KONU]
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt

    ABD yönetimi bu üniversite olaylarından çok etkilenecek ilerleyen süreçte. şimdi uygulanmaya başlayan yeni yasa gereği göstericileri tutuklama olayları zaten gerilimi dahada artıacak gelişmeler.


    Bu durum 50 yıl önce yaşanan Vietnam savaşı protestolarının bir benzerini yaşatıyor yine ABD'ye..


    Bugün gösterilerin merkezi haline gelen Colombia üniversitesi ilk Vietnam protestolarını 1968 yılında başlatan üniversite olarakda biliniyor. Yani üniversitenin geçmişi savaşlara karşıt bir duruşda ve o günlerdede uzun günler polisle çatışmalar yaşanmış, tutuklamalar olmuş. Bir sonraki aşamadada Vietnam gazisi eski ABD askerleri gösterilere dahil olup protestoları desteklemiş (4.foto röpörtaj veren ABD askerleri)


    O günlerdede ABD yönetimi Vietnam savaşı karşıtlarına çok sert müdaheleler etmiş ve seçim zamanı Vietnam savaşını bitirme sözü veren dönemin başkan adayı olan ve John Kennedy'nin kardeşi Robert Kennedy, Colombia üniversitesinde nisan 68'de başlayan gösterilerden 2 ay sonra seçim sürecinde bir mitingde Haziran 68'de suikastle öldürülmüştü. Bu suikast sonrasıda gösteriler dahada artmıştı.


    ABD halkının son 100 yılda 2 savaşa tam destek verdiği görüldü;

    Birincisi 2.dünya savaşı süreci, ikincisi ise 11 eylül sonrası Afganistan ve Irak işgalleri oldu. Kamuoyu desteği bu 2 savaşta %80 üstündeydi.


    Ancak Vietnam savaşına olan tepki bugünkü İsrail'in Gazze işgaline tepkisiyle aynı ABD halkının. Her ne kadar Vietnam savaşı gibi kendi askerleri Gazze'de savaşmıyor olsada olumsuz etkiler ve sivil ölümlerinin destekleniyor olması halkta büyük rahatsızlık yaratıyor. Sonuçta 50 yılda dünya değişti ve ABD halkı kendi ülkelerine olan yabancı ülkelerin bakış açısını sosyal medyadan görüyor, takip ediyor. Hiç kimsede ülkesinin girmediği bir savaşa destek vermesinden ötürü kötü görünmek, dışlanmak istemez. Birde ABD sözde demokrasi ve özgürlükler ülkesi. Bununda çiğnenmesi ABD halkınıda oldukça rahatsız ediyor.


    ABD'deki kasım ayı seçimlerindede adayların olmassa olmaz yahudi lobisi desteği almadan başkan seçilemeyeceği oluşuda ABD halkının çok iyi bildiği bir şey ve İsrail'in Gazze işgalinden ötürü İsrail lobilerinin kendilerine destek verecek başkan adaylarına destekleyecek oluşuda başka bir tartışma konusu yaratıyor.


    ABD başkanlığına en yakın isim olan Trump dahi İsrail savaşını kesin bitireceğim diyemiyor çünkü onunda yahudi desteğine ihtiyacı var. Bu durum birazda Trump'ın şuan süren davalarındanda kaynaklı. 1968de başkan adayı olan Robert Kennedy'nin böyle bir derdi yoktu. O dönem Robert Kennedy özellikle afro amerikan ve latinlerin tam desteğini alarak bir rüzgar yakalamıştı. Trump ise klasik beyaz angolosakson kesimin lideri konumunda. Bu grup içindede aşırı dinci ve ırkçı kesimlerde bulunuyor ve onlarında İsrail karşıtlığı had safhada. Özellikle son çıkarılan Antisemitizm yasasında ye ralan İncil'deki Hz.İsa ayetinin okunmasının yasaklanması bu kesim için ciddi rahatsızlık ve infial yarattı. Trump seçimi kazansa bile İsrail savaşını durduracak eylemleri kısıtlı kalacak gibi görünüyor. Bu yüzden savaş kasım ayı seçimleri gelmeden bitirilmesi 2 başkan adayı için kritik bir hal aldı.


    Başkan Biden ise kurulu pilli bebek gibi. YÖnlendiriliyor ve ne denirse onu yapıyor. Etkisi yok denecek seviyeye geldi. ABD'yi adeta başkan yardımcısı ile Dışişleri bakanı temsil ediyor. Bu ciddi siyasi boşluktada Netenyahu durmuyor ve bu açık boşluğu değerlendirmeye çalışıyor.


    Dünyada ise tepkiler artıyor. Bugün eski ingiliz sömürgesi olan Güney Amerika ülkesi Trinidad ve Tobago cumhuriyeti Filistin devletini resmen tanıdığını açıkladı. Bu ülke haritada dahi bulunması zor bir ülke olabilir ancak ingiltereden icazet almadanda adım atamaz. Keza Güney Afrika ülkeside öyledir. İsrail'e savaş suçu davası açan bu ülke esasen ingiliz kraliyetinden icazet alarak adım attı.


    Görünen tabloda bir dip dalga yaratılarak sonuca gidilmek isteniliyor dünyada İsrail işgalinin bitilmesi için. Üniversite olaylarıda bunun bir parçası. Devletler bu soykırıma sessiz kalıp İsrail'in yaptıklarını meşru gördükçede protestolar dünya genelinde yayılmaya devam edecektir. Bu durumda ülkeleri yöneten hükümetleri çok zor duruma sokacaktır siyasi anlamda. TIpkı ABD'deki Vietnam savaşı protestolarının ortaya çıkardığı sosyolojik patlama gibi (68 kuşağı dediğimiz jenerasyonun temelide zaten burdan çıkmadır) bugünde benzer olayların yaşaması ABD içinde huzursuzluk ortamını yükseltir.


    Bir dip notta, Vietnam savaşı bittikten sonra ABD'ye yönetime gelen başkanlar kaybettikleri savaşı kazanmış gibi göstermek için Hollywood'u kullandılar yıllarca. Özellikle Vietnam savaşında savaşanlara karşı olan protestocular yüzünden eski askerleri yüceltmek, iade itibar vermek için sinema kullanıldı. Ancak bu suni güzellemeler 80lerin sonunda bitti ve Platton, full metal jacket ve doğum günü 4 temmuz gibi filmlerle savaşın gereksiz olduğu ve o günkü protestolarda halkın taleplerinin gerçek olduğu sinema üzerinden kabul edilmişti. Irak işgali sonrasındada benzer filmlerle Irak işgali eleştirilmişti (Green Zone bir örnektir). ABD böyle bir ülke işte..Zamana göre halkına ayar verir her zaman.





    Hamasın İsrail saldırısı - (İsrail savaş ilan etti)[ANA KONU]


    Hamasın İsrail saldırısı - (İsrail savaş ilan etti)[ANA KONU]


    Hamasın İsrail saldırısı - (İsrail savaş ilan etti)[ANA KONU]


    Hamasın İsrail saldırısı - (İsrail savaş ilan etti)[ANA KONU]


    Hamasın İsrail saldırısı - (İsrail savaş ilan etti)[ANA KONU]




  • - Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi İletişim Danışmanı John Kirby:


    "Türkiye’nin Güney Afrika'nın İsrail'e karşı açtığı soykırım davasına müdahil olma kararına saygı duyuyoruz ama farklı görüşlere sahip olduğumuz aşikar."

    "İsrail'e yönelik alınan kararlar değerli bir NATO müttefiki olan Türkiye ile ilişkilerimizi zedelemez, müttefikimiz bizim için önemli."

    "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı karşılıklı olarak uygun bir zamanda Beyaz Saray'da ağırlamayı sabırsızlıkla bekliyoruz. Ancak programlarımızı uyumlu hale getiremedik ve şu anda duyuracağımız bir ziyaret yok."



    Hamasın İsrail saldırısı - (İsrail savaş ilan etti)[ANA KONU]




  • - İsrail Ordu Radyosu:


    "Hamas, Türkiye'nin ateşkes görüşmelerinde garantör olarak yer almasını talep etti."




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARTH_BLACK -- 3 Mayıs 2024; 18:11:40 >
  • - İBB başkanı Ekrem İmamoğlu, Avrupa Sosyalist Partisi özel oturumunda Gazze'ye yardım çağrısı yaptı:


    "Aralarında kadınların ve çocukların bulunduğu, on binlerce masumun katlini daha yüksek bir sesle eleştirmemiz ve kınamamız gerekmez mi? Gazze’de masum insanları savunmak için daha fazlasını yapmalıyız."




    Hamasın İsrail saldırısı - (İsrail savaş ilan etti)[ANA KONU]
    Hamasın İsrail saldırısı - (İsrail savaş ilan etti)[ANA KONU]THS Haber (@temmuzhaber) on Xtwitter
    İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Avrupa Sosyalist Partisi özel oturumunda konuştu: "Gazze’de masum insanları savunmak için daha fazlasını yapmalıyız."
    https://twitter.com/i/status/1786688008365773278
  • Amerikada ki gösteriler woke kültürü kaynaklı. Yakında uyanırlar. Kızlar dekolteli giysiyle falan namaz kılıyor destek olacaz diye. Ne yaptıklarını bilmiyorlar tamamen Sjw kafası ile yapıyorlar.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bir insan dindar diye yaşama hakkı yok dimi sinirlicim,7/24 savunduğu ülkede seküler rejim olsa diyecem yobazlıkta nobel alır.

    Şu islam düşmanlarıda sıktı cidden ordakiler insan olduğu için insanlara değer veriyor din dil ırk meselesi değil.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 4 Mayıs 2024; 17:28:40 >
  • Turkiyenin Israile uygulayacagi ambargo Israilde bircok urunlerin alternatiflerinin dahali pahaliya alinacagi icin pahaliliga yol acacagi endisesi dogurdu. Ozellikle Turkiyeden Demir Celik alan Israilin bu boykotla birlikte insaat sektorunun bundan cok etkilenecegi belirtilmekte. Bunun disinda hem yakin hemde ucuz olmasi ve Ukrayna savasindan sonra bircok urunu Turkiyeden alan Israil bu konuda Turkiyeyi OECD ye sikayet etti.

    Bu ambargodan Filistinin daha az etkilenmesi icin Turkiye bir formul aramakta.

    Kahirede Hamas ve Israil arasinda gorusmeler suruyor. Israil Basbakani Netanyahunun savasi uzatmak icin elinden geleni yapacagi Israilli cevrelerce vurgulaniyor. Hamas sart olarak Israilin Gazzeden tamaen cekilmesini istiyor. Dun gorusmelerde anlasmaya varilamadi, muzakereler bugun devam edecek.

    Israilde onbinlerce halk Netanyahuya karsi dun aksam sokaklardaydi. Halkin kendisine guveni kalmadi ve rehinelerden cok Basbakanlik koltugunu dusundugunu belirtiyorlar.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • kerimcem K kullanıcısına yanıt
    Turkiyede insanlar birtakim kutuplara bolunmusler. Bu her ulkede halki yonetmek icin kullanilan klasik bir metoddur. Bizim ulkede insanlar bir garip olduklari icin herseyi abartmaktalar. Bu kutuplasmalarin bircogu suni yolla yapilmistir. Cumhuriyet tarihini hatirlarsak eger ilk inceleri tek partiyle yonetilen ulkemize demokrasiyi gelistirmek icin kurulan muhalefet partiside CHP icinden ayrilan insanlarla kurulmustur. Ilk baslarda halk bu yeni muhalefet partisi tarafina gecip CHP ye asiri dusmanlik yapilinca bu coklu partiye gecis o donem bir sureligine askiya alinmistir.

    Gelelim bugunlere, bu kutuplasmalar, dindar laik diye baslamis ve bugunku temel kutuplasmanin temelleri atilmis. Bunun disinda bir donem sagci solcu olayi vardi., o bitince kapali acik, alevi sunni, LGBT ci Ve karsiti, feministler, Cevreciler, Hayvanseverler vs diye bircok kutuplara bolunduler.

    Ideolojilerin sagduyunun yerini almasiyla birlikte politize edilmis her sey artik cozumsuzdur. Cozum mantiktan uzaklasmistir, zaten politize olan birseyin cozulmesi onun besledigi politize ettigi cevrelerin gidasini keser bu yuzdende bitmesi istenmez. Aetik olayin realitesinden ve neyin dogru neyin yanlis oldugunun bir onemide yoktur, onemli olan taraflarin kendini herzaman hakli gorup bunu karsisindakine dayatmasidir.

    Burda tartistigin kisiyle aranda gecen tartismanin altinda yatan sebepte budur. O kisi insanlik dramida yasansa olaylara insani acisindan bakamaz artik, onun gozleri siyasal bakis acisiyla korelmistir.

    Bu konuda ilk basta bu olaya siyasal acidan bakan iki gruptan cok yazanlar vardi. Bir taraf Siyonizme olan destegini gosterirken diger tarafta siyasal islam tarafindan bu olaya yaklasiyordi. Her iki tarafta insani yonuyle ilgilenmiyordu, zaten bircogu ozellikle siyasal Islamcilarin bu konuda yazilari bicak gibi kesildi.

    Insani konulara ideolojik acidan bakan insanlarla tartisilmaz, bir sonuca varamazsin, bu kör birinden gormesini istemek gibidir. Ona yapabilecegin tek bir sey var Blok eder gecersin.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • DARTH_BLACK kullanıcısına yanıt
    KARADENİZLİ MÜTAHİT,

    "Düğün evinde oynuyor, cenaze evinde ağıt yakıyor" tarzı takılıyor.

    Hem İsrail destekleyip, hem filistini desteklemek ZÜBÜKLÜK de nirvana valla ;)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • - ABD yönetimi kritik bir kararla Suudi Arabasitan'a sert uyarılarda bulunarak İsrail ile normalleşme yapmadığı sürece silah satışlarını askıya aldığını duyurdu.

  • 
Sayfa: önceki 664665666667668
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.