Şimdi Ara

7. Jandarma KOMANDO Er Eğ. Alay Kom. Yenifoça Düşenler ve Yapmış olanlar? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
0
Favori
84.322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: diavoloo

    yenifoça 7.jandarma ile
    foça handarma farklı yerlermi yoksa 2side aynı yermi?



    hayır
    yenifoça 15 aylık er eğitiyor
    foça jandarma rütbeli eğitiyor.asteğmen teğmen uzman çavuş vs vs
  • bu ne yav can sıkıntısından okuyayım dedim aman yarabbi.

    allah buraya düşenlere yardım etsin. cuma namazında fazladan 2 rekat şükür namazı kılacam 331 olarak kırıkalede çok kıyak askerlik yaptım diye..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yusuf Miroğlu

    bu ne yav can sıkıntısından okuyayım dedim aman yarabbi.

    allah buraya düşenlere yardım etsin. cuma namazında fazladan 2 rekat şükür namazı kılacam 331 olarak kırıkalede çok kıyak askerlik yaptım diye..


    sorma oraya giden bilir 2008 de gidecek varmı diye yukarıda mesajımı gördüm bi tuhaf oldum

    75 günü saat saat saymıştım acemilik bittikten sonra askerlik nasıl geçti anlamadım bile
  • Ne kadar zorda olsa ben seve seve askerlik yaparım vatanı koruyoruz sonuçta
  • Murat_Sönmez,nasıl geçti askerlik anlatabilirmisin?Birde bende yakında gidicem askere yaş 24 normalde mayıs 23 de gidicektim ama beni göndermediler eylül 5 de sülüs gel al dediler sence komando olma durumumum varmı?Hangi aylarda özellikle alım oluyor?
  • 81/4 yaşmıştım Foça eğitimi bitti 3 ay askerlik bitmiş gibi geldi bana :) düşene Allah kolaylık versin.
  • kardeşim foça dan bitlis e düştü btr komando
  • arkadaslar agustos 2012 de celp donemınde gıttım yenıfocaya kısa donem asker olarak.korkulacak hıc bırsey yok.özellıkle kısa donemlerde "sız okumus adamlarsınız" dıyerek ole zorlamıyorlar.Eğitimler mutlaka oluyor ama uzun donemlerkı kadar zorlamıyorlar.klasık temel egıtım alıosunuz atıs egıtımı yemın torenı ıcın yuruyus baska egıtım yok.agustosta gıdenler ıcın acemıler gelmeden once 6:30da kalkıoduk acemıler gelınce 5:30 kalkıosun.sora 6:30a kadar egıtım oluyor.ruzgarı eksık olmuyor cok ruzgar var.bozuk para bulmak cok sıkıntı ozellıkle bırde içilecek suyu stoklamak gerekıyor kalmıyor cunku.gıdecek kısa donem arkadaslarım hıc korkmayın.zaten uzun donem gıdenlerle pek ısınız olmuyor.sıze karısan olmuyor.uzun donem arkadaslarım ıcın baya zor bı yer allah kolaylık versın ama sayılı gun cabuk gecer.:)
  • arkadaşlar benimde sevgilimin usta birliği izmir yeni foça. ama bandocu şimdi nasıl olucak komando ama bandoculara eğitim mi vericek. onun işi sadece bandoyla mı
  • bide burda maaşlar ne kadar
  • Acemiyi burda yapanlar usta birliğinde düştükleri yerleri yazabilirler mi lütfen :(

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Serebral1

    Acemiyi burda yapanlar usta birliğinde düştükleri yerleri yazabilirler mi lütfen :(

    Bizim bölükte, 4tim sirnak 4 tim Diyarbakır 4tim tunceli 1tim Bingöl 1tim Bitlis 1tim agri 1tim igdir 1 tim Adıyaman kisacasi bati yok. Focada ister komando ister jandarma timi ol batiya dusme ihtimalin %5 tir.bizim bölükte en bati olarak Adıyaman a düştüler var gerisini sen düşün

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 9 aralık 2002 ayazında yenifoçaya teslim olanlara selam olsun
    7.alay 1.tabur 4.bölük 82/4 kocaeli
    (kar maskesi,alay mutfağı,revir,pnomoni,abdullah güneş,)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A1B676F72 -- 21 Kasım 2014; 10:16:10 >
  • 82/4 12. bölük btr





    yeni foca merkezinin dogusunda yer alan denize cok uzak cografi ozellikleri guneydoguya cok benzeyen bekaa vadisi benzeri turkiyenin en agir jandarma komando egitim alayi. 4 tarafi daglarla cevrilidir. jandarma komando egitim alayinda kara kuvvetlerine ait dag komando okullarindan farkli olarak guneydoguda pkk ve hizbullahla yada afganistanda gerilla taktikleriyle savasacak komando timleri yetistiririlir. yeni focada dinmek bilmeyen inanilmaz kuvvetli ruzgar yuzunden askerlerin pnomoni ye yakalanma riski yuksektir. egitimi hem psikolojik hem bedensel yonden ciddi ve serttir.askerler timler halinde gruplandırılır. timler 15 er ve erbas ve 2 rutbeliden olusacak sekilde 17 kisidir. bu 17 kisi tum askerliklerini tim olarak birlikte gecirecektir.gece intikalleri ,pusular, arama ,devriye, catisma , g3 mg3 kanas bixie roketatar silah egitimleri verilir.bir de en dayanikli ve becerikli askerlerden secilen c timleri * olarak adlandirilan ozel timler vardir.c timlerinin egitimi daha uzun ve zordur. yeni foca da acemi egitimini alacak bir askeri hayatinin en ciddi tecrubelerinden biri beklemektedir. zaman icerisinde , allah kimseyi yeni focaya dusurmesin ama türkiyeyi de yeni focasiz birakmasin seklinde bir onerme yapilmistir.
    (bkz: egitimde merhamet vatana ihanet)
    (bkz: her asker komando olamaz)
    #6562680 27.12.2004 13:16 ~ 30.12.2004 19:09manoverboard···
    ilk girişte "welcome to hell" yazısını gördükten sonra "ananı sikiyimm nereye geldik böyle" diye yusuf yusuf ettiğimiz, fakat zamanla her türlü yat, kalk, sürün eğitimlerine alıştığımız, tam bir komanda yetiştirme birliği.
    ciddiyet üst düzeyde, çavuşlar "allah" diye çağırılırken, iki kademeli uzmanlar olayı aşmış kişiler olarak görülür.
    söylenenlere göre, uzmanları hep sıcak çatışmalara girmiş ve görevlerini yıllardır doğuda yapan kişilerden seçiyorlarmış.
    yeni foça jandarma komando alayı'nın en pis özellikleri arasında evleri görememek ve dağlarla haşır neşir olma olayı yatar.
    belki intikale çıkıldığında, uzaklardan bir yerden parıltılar görülür, yüzler güler. işte orası izmir - karşıyaka'dır.




  • 2007 23 Ağustosta 87/3 Devre Er olarak Yeni Foça Jandarma Komando Alayına teslim olmuştum

    10 Yıldan Fazla olmuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hala bu konuda zamanında komando yapmış olanlar varsa hepsine selam olsun. 2018 şubat ben askere gideceğim, tek istediğim komando olmak. Konu içeriğini beğendiğimden bu konuya yazıyorum, özel olarak bir konu bulamadım. En çok istediğim o mavi bere. Çok asil ve gurur duyacağım bir görev diye düşünüyorum. Hayırlısı olursa acemiliğimiz düşerse Her hangi bir komando birliğine çok mutlu olurum ocak ayında göreceğiz. Sormak istediğim bir şey var komando çıkartan yerlere gidilse bile jandarma veya er olarakta çıkılabiliyormuş. Komando olmak için veya komando seçerlerken neler oluyor? Ne gibi durumlar komando yapıyor insanı? Yani atıyorum foçada ne oluyorda komando/jandarma ayrımı yapılıyor ? Bilgilendirirseniz çok sevinirim. Komando için elimden geleni yaparım düşersem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.