Şimdi Ara

70'li Yıllarda Neden Yağ, Tüp veya Yakıt Kuyrukları Oluştu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 1973 yılında "Yom Kippur Savaşı" yapılmıştır.

    Savaşın tarafları: Mısır ve Suriye - İsrail

    Savaşın sebebi: 1967 Savaşı'nda Mısır ve Suriye'nin İsrail'e kaptırdıkları yerleri geri almak istemesi.

    Savaşın sonucu: Savaş, İsrail’in başarısıyla sonuçlandı. 1974 Sina Ant­laşması ile Süveyş Kanalı’nın tamamı Mısır’a bırakı­lırken; İsrail, Mısır’dan aldığı Sina Yarımadası’ndaki toprakların bir kısmını geri verdi. Böylece barışa giden yol da açılmış oldu.

    Bu savaş dolayısıyla Petrol İhraç Eden Arap Ülkeleri (OAPEC) artık ABD ve İsrail'den yana tavır alan ülkelere petrol vermeyeceklerini bildirdi. DÜNYA ÇAPINDA BİR YAKIT KRİZİ ORTAYA ÇIKTI.

    Diğer soru ise neden yağ kuyrukları oluştu? Neden oluştuğunu söyleyim. Rahip Brunson olayları sırasında devlet ağzından yapılan açıklamalar:

    - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rahip Brunson için Türkiye’ye yaptırım kararı alan ABD’ye yönelik, “Türkiye’ye kimse dikte edemez, Türkiye, tehdidi tolere edecek bir ülke değildir” açıklamasını yaptı.

    - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada ABD’nin yaptırım kararı için, “ABD’de bir malımız var; FETÖ. Onu bırakamayız, alacağız” dedi.

    - ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, yaptırım kararıyla ilgili olarak Twitter’dan yaptığı açıklamada “ABD, Türkiye’ye sert ekonomik yaptırımlar uygulanmasına karar verdi. Yaptırımlar Rahip Brunson serbest kalana ve bu masum din adamı ABD’ye dönene kadar sürecek” dedi.

    - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, “Ben de bugün arkadaşlarıma talimatı veriyorum. ABD’nin adalet ve içişleri bakanlarının Türkiye’deki mal varlıklarını donduracağız” dedi.

    - TL’nin başta dolar ve avro olmak üzere uluslararası para birimleri karşısındaki düşüşü devam etti. Dolar 7,15 olurken avro 8,22’den işlem görmeye başladı.

    - http://https://youtu.be/c-GTADbA7yw
    BU FAKİR BU GÖREVDE OLDUĞU SÜRECE O TERÖRİSTİ ALAMAYACAKLARDI...

    PKK ve FETÖ’ye casusluk yaptığı iddiasıyla 35 yıl hapis cezasıyla yargılanan papaz Andrew Craig Brunson hakkında karar çıktı. Mahkeme, Rahip Brunson’un ev hapsi ve yurt dışı yasağını kaldırdı. Brunson’a 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verildi. Ancak yattığı süre göz önüne alınarak tahliye edildi.

    Devlet duruşu olarak istediğiniz bu mudur? Yoksa Kıbrıs'a vatanımızın topraklarını geri almak için yaptığımız işgalden dolayı maruz kaldığımız ambargo mudur? 77'de oluşan kuyrukların yegâne sebebi bizi Kıbrıs konusunda durdurmak vazgeçirmek isteyen büyük devletlerin uyguladığı ambargodur. Ve de Arap - İsrail savaşıdır.

    "...Sovyetler Birliği ile girilen yumuşama döneminden sık sık söz eden Ecevit, isim vermeden ABD’ye şu mesajı iletiyordu: “Deniz aşırı bir ülkenin kongresinin insafına bağlı halde durmasına gücümüz yetmez. Başımızın çaresine bakmak durumundayız. Muhakkak bunun bazı siyasi sonuçları olacak.”

    Öyle ki Ecevit’in bu sözlerine muhabir,  “Efendim, bu anlamda bu bir ultimatom mu?” diye soruyordu.

    Ecevit NATO konusunda da net tavrını şöyle açıklıyordu: “NATO’ya yapacağımız katkı, NATO’nun Türkiye’nin güvenliğine katkısıyla orantılı olacak, bu kadar.”

    Ecevit'in Mayıs 1978'teki bu röportajı sırasında ambargo devam ediyordu. Ecevit’in bu röportajından sadece 4 ay sonra, ABD Kongresi ambargoyu kaldırmıştı..."







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.