Şimdi Ara

700W'lık amfi + processor + elektro gitar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba ARkadaşlar, evimde sadece Scart girişi olan 700W lık bi Sony ev sinema sistemi var. Scart çoklayıcısıyla Boss GT8 in çıkışlarından biriyle bağdaştırabilir miyim? Amfi olarak kullanmak istiyorum ve amfinin scart girişi çoklayıcısıyla açığa çıkan sağ-sol ses ayrımları oluşuyor. İşe yarar mı? Önerileriniz neler olur? Hangi kablolar gerekir? TEcrübenizi esirgemeyiniz.

    Not: Boss GT8 , en genel anlamda, gitar ile amfi arasındaki efekt aletidir.Bağlantılar :Giriş jack,Çıkış jack L(MONO)/R,Kulaklık girişi jack, send jack,dönüş jack,Dijital çıkış bağlantısı,AMP CONTROL jack girişi SUB EXP PEDAL/SUB CTL PEDAL 1,2 JACK,Mıdı bağlantısı giriş ve çıkış AC adaptör girişi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pyrocalypse -- 4 Kasım 2006; 10:52:22 >



  • olur.
    anladığım sony ev sinema sistemini amfi olarak kullanmak istiyorsun.
    ok.
    yapcağın efekt aletinden sinyal çıkışını sony setin ''extra in'' girişine girmen.
    fakat şeytan bana diyor ki film izlerken de GT8 'ini kullanmak ister mi? o da olur. bağlantıyı hemen çözdüğünü varsayıyorum.
  • yanıtın için çok teşekkür ederim, zahmet edip vakit ayırmışsınız efenim Fakat dediğim gibi sadece Scart girişi var ses sisteminde. Extra in" girişi yok
  • ses sisteminin resmini koyabilirsen yada link filan verebilirsen yardımcı olabilirim..
    ayrıca sadece scart girişi olan nasıl bir amfiymiş o öyle anlamadım?!..
    neyse bir resim filan koyarsan iyi olur..
  • DAV-DZ100
    Hepsi bir arada ev sinema sistemi

    Ürünün resmi,şekli şemali şudur:

    http://www.sony.com.tr/view/ShowProduct.action?product=DAV-DZ100&site=odw_tr_TR&pageType=Overview&category=HCS+Cinema+Surround+Kit



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pyrocalypse -- 5 Kasım 2006; 21:09:18 >
  • verdiğin linkte özelliklerini adam akıllı yazmamış ya da ben göremedim..
    eğer cihazda tek bir scart bağlantısı varsa bil ki bu, giriş değil çıkıştır. yani gitarını ve processor'ünü oradan bağlayamazsın..
    cihazın arkasını çevir bak, aux in, audio in veya herhangi bir ''in'' yazısı var mı kontrol et.. ya da bir resmini çek koy buraya..
    eğer bir GİRİŞ yoksa cihazı amfi olarak kullanamazsın..
  • reverse kardeş ben de diyom ki scart içinde bir audio in vardır. R ve L stereo olarak aktifse olur. olmadı bağlamanın bi yolunu buluruz.
  • the_cantan;
    sistemin aslı bir ev sinema paketi, bir amfi değil..
    bu gibi paketlerde dvd player ve amfi aynı yapı içerisinde olur..
    buna rağmen bu gibi çoğu setlerde ekstra bir audio girişi bulunuyor..
    bu girişe istediğiniz başka herhangi bir ses kaynağını, atıyorum mp3 playerınızı bağlayıp cihazın amfisinden faydalanabiliyorsunuz..
    arkadaşın ihtiyacı olan böyle bir giriştir..

    eğer setinde sadece bir scart çıkışı varsa, o çıkış sistemi tv'ye bağlamak için kullanılır.. yani giriş değil, çıkıştır.. ki zaten çıkış olmak zorunda aksi halde tv'ye görüntü aktarımı olamazdı..
    dediğin gibi scart içinde sağ ve sol kanal ses bağlantısı da vardır.. ama bu durumda arkadaşın setindeki scartın bünyesindeki ses bağlantısı; sesi tv'ye iletmek için kullanılır, başka bir kaynaktan gelen sesi amfiye iletmek için değil..

    arkadaş bir resim çekip koysa anlıycaz durumu.. boşuna yoruluyoruz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reverse -- 6 Kasım 2006; 14:19:43 >




  • euro scart; çıkış olabildiği girişte olabilir.bu ses veya görüntü de olabilir.
  • iyi de BU SİSTEMDE eğer TEK bir scart varsa MUTLAKA çıkıştır..
    anlatamadım galiba; eğer giriş olsaydı cihazdan tvye ses ve görüntü aktarımı olmazdı..
  • Arkadaşlarım, Arkasındaki o Scart girişini tanımlayan 2 Cümle var:
    -Euro AV
    -Output (to TV)

    Resimleri için google a baktığımda, amerikada satılan modelleri için birkaç ayrı çıkış olduğunu gördüm ama scart biçiminde bütünleşik değiller. Avrupa da farklılık gösteriyor olmalı.

    Bu adreste amerika modellerinin arkalarının uzaktan çekimi var. Dediğim gibi temel farklılık Scart girişi yerinde 5 farklı çıkış bulunması.

    http://images.google.com.tr/images?imgsz=small%7Cmedium%7Clarge%7Cxlarge&ndsp=20&hl=tr&lr=&q=+site:www.auctiondrop.com+DAV-DZ100



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pyrocalypse -- 6 Kasım 2006; 22:07:19 >




  • valla dostum o resimlerden birşey anlamak mümkün değil, ki zaten onların seninkiyle aynı olmadığını söylüyorsun..
    eğer yapabiliyorsan, kendi sisteminin arka panelinin resmini çekip koyabilirsen birşeyler söylenebilir.. aksi halde çok zor..
  • tek scart olması MutlakA çıkış olması anlamına nasıl geliyo? merak ettim de. iki scart yuvası olsa biri giriş biri çıkış mı oluyor ilginç valla.
    Gerçi Euro scart genel kullanıma hitap eder. ama Sony hiç güvenmem gelir scart ı kırpar.(bu sadece varsayım aksi zor.)
    peki ben bir soru soracağım. tek scart ı olan bir sistem yahut tv.ye hem ses görüntü girilebilirken hem de ses, görüntü alınabilmesi nasıl oluyor????
    diyelim ki dav-dz100 sacrt yuvası sadece çıkış için. dışardan composite, s-video-Y/C, RGB nam-ı diğer component görüntü giremiyoz ve L-R audio ses te giremiyoz.
    aşağıda Euro AV scart bakalım nasıl bişi...


    @procalypse olmadı aşağıda ki aparat elinde varsa dene.yalnız iyi bişi olsun çünkü hata verirler.ayrıca bu aparatın üzerinde in-out düğmesi olanları ve 21 pin kusursuz olanını al. in-out tuşunda select ''IN'' yap.

     700W'lık amfi + processor + elektro gitar




  • Sizlere bayaa bi Vefa borcum oldu. Çok çok çok teşekkürler. Buldun kıllısını arama" demeyin de, hangi çıkıştan girsem daha uygun olur?
    Processor ün bağlantı noktalarını belirtmiştim: Bağlantılar :Giriş jack,Çıkış jack L(MONO)/R,Kulaklık girişi jack, send jack,dönüş jack,Dijital çıkış bağlantısı,AMP CONTROL jack girişi SUB EXP PEDAL/SUB CTL PEDAL 1,2 JACK,Mıdı bağlantısı giriş ve çıkış AC adaptör girişi

    Eğer Euro Scart çoklayıcı kullanırsam , sanırım R-L biçiminde ayrıldığı için normal çıkışını da kullanabilirim.çıkışı zaten R-L olarak ayrılıyor 2'ye. Peki Digital Out tam olarak nedir?

    Bu da aletin arka kısmı, tüm çıkışların resmi bulunuyor.
    http://cachemi.zzounds.com/media/brand,zzounds/rearpanel-7ab615ab3a57b28894edd1e1f6f9bfc1.jpg


    çok çok çok çok çok teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pyrocalypse -- 7 Kasım 2006; 10:59:49 >




  • Digital out s/p dif dijital çıkıştır. koaksiyal dijital girişi olan cd kaydediciye girebilirisin meslela.şimdilik atalım.
    yapacağın efekt cihazının
    audio L/R çıkışı erkek. iki tarafı erkek olan ses kablosundan birinin ucu RCA tip hani kırmızı beyaz cak şeklinde olanını yaptır.piyasa da rama bulamazsın. bunu yukarıda resmi olan ''euro scart to RCA'' tip aparata in yaparak gir. inşallah ses alırsın. fırsat bulursam dav-dz100 ile kısa bi tanışma yapcaz.
    şu resim de kaba oldu ama idare et fazla zamanım yok çünkü. :)
     700W'lık amfi + processor + elektro gitar




  • Bu arada aklıma gelmişkenekliyeyim
    scart çıkışın tv.ye scart to scart kablo ile bağlıysa;
    sony setinden tv.nin sesini alıyorsundur. ne güzel. efek cihazının sinyal çıkış kablolaronı tv.in eğer stereo ise RCA tip kırmızı-beyaz bağlantı soketine gir, sony setten efekt cihazını dinle. tv şart değil yukarıda ki basit scart konektör işini görürü. pratik değil in-out yapman gerek.en iyisi herhalukarda kullanabileceğin uygun bir özel kablo(yani isetdiğin zamn ses çıkışı alcan veya ses girebileceğin ama bağlantıya mudahale etmediğin bir şey) yapmak.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.