Şimdi Ara

70bin Tl borcum var ödeyemiyorum. Ne yapmalıyım , yardımcı olur musunuz ? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
194
Cevap
2
Favori
44.678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
67 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben olaya şu açıdan bakıyorum.


    Hayatım boyunca ayağımı yorganına göre uzattım. Maaşım 100 lira arttıysa, ben 10 lira artmış gibi yaşadım. Ortalamanın üstünde para kazanmama rağmen, ülkenin durumunu bildiğimden, ortalamanın altında yaşadım. Ben para biriktirip ev alayım derdinde iken, benim yaşıtlarım araba alıp, ortam yaptılar. Geçmiş dönem ev araba almak zor da değildi. Bu nedenle çok genç yaşta, lüks bir ev ve ortalama bir araba sahibi oldum şükür. Ama ben bu kadar sıkıntı çekerken, para harcayıp bankaya borcu olanlar da vardı. Onlar yan yollar buldu. Borcunu ödemedi. Ödenmeyen borç kime kaldı? vatandaşa vergi olarak bindi. Ülkede milyonlarca insan, borcunu ödeyemedi ve bu borçları aslında biz bordrolular ödüyoruz.


    Evet buradaki tavsiyeler çok güzel. Herkes işin çakallığını bulmuş. Ama işin doğru olanı, o borcu bankaya ödemenizdir. Bu nedenle de, bankayı muhatap alıp borcunuzu ödeyin. Sizin ödemediğiniz her borç, bizim cebimizden vergi olarak çıkıyor. (Bu nedenle üst mesajda, banka ile görüşün diyen arkadaşa, güzel tavsiyeler vermiş dedim).


    Bankalar öcü değildir.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: atknznts

    50bin y.kredi
    20bin finansbank şu an ana para bu civarda. 2 bankaya

    Ödemezseniz maaşınızı haciz yollayayacaklardır. İlk gelen 1/4'ünü alır. Maaşınızdan aylık 750 TL kesinti olsa 93 ayda biter gibi görünüyor ama öyle değil. Faizi, avukat masrafı vs. derken ana paranın 2 katını (hesaba dayanmıyor) geçebilir.

    Yapılandırma daha mantıklı. Siz aylık ne kadar ödeyebilirsiniz önemli olan bu. Mutlaka faiz koyacaklar tabi. Siz bunu en aza indirin. Örneğin ihtiyaç kredisinde 70.000 TL 36 ay için aylık 2.630 TL den 95.000 TL toplam ödeme var. Siz aylık şu kadar ödeyebilirim teklifi ile bankaya başvurun. Ama ödeyin. Elinize geçen fazla parayı kenarıya atın derim. Bunun işsizliği, hastalığı, salgını var. Bu sizin kurtarıcınız olabilir. Kredi kartı kullanmayın. Farketmeden kredi + kredi kartı aylık gelirinizi geçebilir. Sizi tekrar zora sokabilir.

    Mümkünse bu işlerde tecrübeli avukat vs birine danışın.





  • Geçmiş olsun. Çok çalış. Ek iş yap. En önemlisi faizin artmasını engellemek için yapılandırma yap. Eğer tek yaşıyorsan kira vermeyeceğin bir konaklama imkanı bul. Örneğin suriyeliler dükkan tutup baza atıp uyuyorlar, zorda kalsam gider kalır, bir an önce borcumu bitirmeye çalışırım.

  • atknznts A kullanıcısına yanıt
    Kripto paraya gir kar eder ödersin kısa sürede
  • unforgiven1127 kullanıcısına yanıt

    Hocam buraya ytd yazma sebebin nedir, anlamını biliyor musun? Bilmediğini bildiğim için soruyorum. ytd yani "year to date" kelimesini gelin Türkçeye çevirip cümlenizde ne gibi bir yeri var görelim:


    "Hic bulasma elinde ne var ne yok kaybedersin, yılbaşından bugüne"


    Twitterda da çok görüyorum, Türkler ne yazsa sonuna ytd koyuyor, sanırım havalı olduğunu düşünüyorlar ya da borsayla ilgilendiklerini belirtmek için kullanıyorlar. Gereksiz.


    YTD nin doğru kullanımı nedir?


    Örnek


    X coini %75 artış gösterdi, ytd. Burada kullanılan ytd %75 artışın yılbaşından günümüze kadar olan zamanda gerçekleştiğini belli eder.


    Lütfen özentilikten çıkın bilmediğiniz şeyleri kullanmayın.


    Bu arada attığınız mesajın içeriğinin ne kadar boş olduğuna ve FUD (alın size doğru terim kullanımı) amaçlı olduğuna girmedim bile.





  • FloydOne kullanıcısına yanıt

    Yatırım tavsiyesi değildir cümlesinin kısaltması.


    Yatırım tavsiyesi vermek sıkıntılı iş

  • elde ayakta mal varlığı ne varsa satın ödeyin hocam borcu. eğer 70 bini hastalık veya havaya savurma durumu yoksa ne aldıysanız çıkarın elden sonra kalan borcuda ödeyin. onun haricinde kafayı yersiniz bu süreçte

  • quote:

    Orijinalden alıntı: FloydOne

    Hocam buraya ytd yazma sebebin nedir, anlamını biliyor musun? Bilmediğini bildiğim için soruyorum. ytd yani "year to date" kelimesini gelin Türkçeye çevirip cümlenizde ne gibi bir yeri var görelim:


    "Hic bulasma elinde ne var ne yok kaybedersin, yılbaşından bugüne"


    Twitterda da çok görüyorum, Türkler ne yazsa sonuna ytd koyuyor, sanırım havalı olduğunu düşünüyorlar ya da borsayla ilgilendiklerini belirtmek için kullanıyorlar. Gereksiz.


    YTD nin doğru kullanımı nedir?


    Örnek


    X coini %75 artış gösterdi, ytd. Burada kullanılan ytd %75 artışın yılbaşından günümüze kadar olan zamanda gerçekleştiğini belli eder.


    Lütfen özentilikten çıkın bilmediğiniz şeyleri kullanmayın.


    Bu arada attığınız mesajın içeriğinin ne kadar boş olduğuna ve FUD (alın size doğru terim kullanımı) amaçlı olduğuna girmedim bile.

    foruma 8 yıldır üyeyim gördüğüm en saçma yorum buydu





  • MajoooR kullanıcısına yanıt

    eyvallah

  • hocam kendini sıkma. hepimizin borcu var aile geçindiriyoruz. sana tavsiyem, geçinebileceğin kadar parayı kenara ayır diğerlerini ise öncelikli taksitlerine yatır (kredi, kredi kartı vs gibi) eksi bakiyeleri bırak öyle kalsın. Çok bir şey derse banka durum bu de ödeyemiyorum ona göre kolaylık sağlayın de. Kendini üzme ama. Bu durumdan kendini kurtaracak yine sensin. Herkes yaşıyor bu durumları. Bir çok arkadaşım var maaş haczi olan. Mesela maaşından kesiliyor ama belli miktar. 2. bir banka onu kesemiyor. Kanunen yasak. Sen önce otur, öncelikleri belirle. Hatta olmadı maaşını aldığın bankaya bir uğra de ki benim bütün borcumu bir yere toplayın uzun bir vade yapın bana vs. Her şey bulunur, çözülür ama karamsar olma.

  • hocam bul buluştur borcu bankadan kurtar, eş dost arkadaş de 71-72 artık ne kabul ederlerse onlardan alıp öde en azından faizden kurtarırsın.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: erdemirci

    Dh olarak 10 ar TL atesleyelim hocam ne olacak?

    👍👍

  • FloydOne kullanıcısına yanıt
    Ciddi ciddi okudum bende :(
  • İşinizden arta kalan zamanı değerlendirin sağlığınıza zarar vermeyecek ölçüde Takside filan gece mesaisi yapabilir misiniz..?

  • Milletin söylediği, yazdığı borçlara bakınca benimkisi borç değilmiş diyorum. İhtiyaç kredisi 2500 (3 taksit) öğrenim kredisi 1500 (4 taksit) ve 2000 - 3000 bandında da magaza hesaplarına borcum var. Şu an hepsini ödüyorum. Mayıs 10 ihtiyaç, Haziran 10 öğrenim kredisi tamamen bitince kazandığımın en az yüzde 25 ve annemin emekli maaşını hesaba atıp biriktireceğim. Kalanı beni ve annemi her türlü deli eder.

  • FloydOne kullanıcısına yanıt
    Mağara esprisi güzel giderdi buna.
  • Öncelikle geçmiş olsun, hocam.Bu 8-9 senelik iş hayatım boyunca bankalara toplam 100 bin lira borç ödemişimdir.O yüzden artık 5 kuruşu bile cebimde tutmaya alışkanlık edindim.Sabahtan akşama kadar çalışsam.Boğazım kurusa bile dışarıdan su bile almıyorum.Akşam vaktinde kumbarama cebimdeki 5 kuruşu koyuyorum.İsteyen cimri desin.İsteyen para göz desin.Ben zamanında arkadaşlarıma yemek, tatlı, çay veya kahve ısmarlarken.Sevdiğim kıza hediye alırken.Bana bir kere olsa bile onun haricinde hiç elleri ceplerine götürdüklerini görmedim.Artık bırak arkadaşı sevgiliyi kendime bile birşey almıyorum.Evlilik sürecine girmiştim ki.Allah'tan son anda döndüm.Bu hayatta insanların tek değer verdikleri şey; "PARA"!Din ve iman her neyse herşey para olmuş.Ay sonunda ise bütün paramı dövize/altına yatırıyorum.Şuan kredi kartımda 12 bin lira limit var.Ek hesapta 6 bin lira limit var.Diğer bankalarda da aynı şekilde kredi/kredi kartları bu tip limitte mevcut.Haftada bir kez banka beni arıyor ve kredi vermek konusunda ısrarcı oluyorlar.Onlara teşekkür ediyorum evet onlarda bir çalışan işlerini yapmak zorunda ama işi sakız gibi uzatmaya çalıştıklarında kolay gelsin diyip yüzlerine kapatıyorum.Ben kimseyi dinlemek zorunda değilim.Bir kere teklifi yaparsın, amenna...Ama daha fazla böyle geveleyip durursan, telefonu yüzüne pat diye kapatırım.Bankanın mesajlarını saymıyorum, bile..Arkadaş her Allah'ın gününde kredi/kredi kartı kampanyaları hakkında mesaj atıyorlar.


    Yani insanların kredi çekerken amaçları farklı oluyor.Kimisi tatil için kredi çeker.Kimisi de evin ihtiyaçları için kredi çeker.Herkesin para harcama şekilleri farklıdır...Benim limitim 100 bin liradan sonra doldu.Bir daha evliliği düşüneceğimi hiç ama hiç sanmıyorum.Kıyafet almayı sevmiyorum, zaten.Kendimi tek bir renkte ve üç kıyafetle sınırlandırıyorum.Minimalist bir kişiliğim var.Yani benim bir daha kredi çekme olasılığım çok düşüktür.Anca Allah korusun hastalıktır onun için para bulmaya çalışırız.Onun dışında kredi çekmek ve kredi kartı kullanmak gibi bir hatalara düşmek istemem.Allah kimseyi de düşürmesin.Bu arada ayda bir kere kendinizi ödüllendirmeye çalışın.Sevdiğiniz bir yemeği kendiniz yapın ve yiyin.Dışarıda yediğiniz yemeği ile kendiniz yaptığınız yemeği kıyasladığınız zaman.Aradaki farkı ciddi anlamda anlayabiliyorsunuz.





  • Çok benziyoruz bu konuda hocam ☺
    1. sabah namazına uyanacaksın ve hatta teheccüd namazına.. dua edeceksin. sabahleyin uyumayacaksın güneş doğduktan sonra 45 dk içinde bilhassa. rızık o vakitte tayin edilir. Sabah uykusu rızka manidir.
    2. israf etmeyeceksin. kanaat en büyük hazinedir. Çayı adam sayısınına göre demleyeceksin. ekmeği de öyle. bayatladı mı çöpe atmayacaksın. Ocak üzerinde tavada ısıt ye.. gayet de iyi oluyor.
    3. pazardan alışveriş yapacaksın.
    4. insana emeğinin karşılığı vardır.
    5. hangi piyasayı iyi biliyorsan o işin "al-sat" ını yap. Tamirini yap sat..
    6. kısa mesafeler için otobüse binme. yürü. insanın zihnini de açar bu.
    7. Doğruluk rızkı , hıyanet de fakirliği çeker. hadis bu.
    8. Her gece vakıa süresini okuyacaksın.
    9. Harama yaklaşmayacaksın.işini doğru yapacaksın.
    10. helal para yavaş yavaş gelir. bir den asla zengin olunmaz. (hırsız değilsen.. ki hırsız da asla zengin olamaz.)
    11. Bunların hepsi tecrübe ile sabittir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mikail13 -- 14 Mart 2021; 23:34:34 >




  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.