Şimdi Ara

750k bütçe, az yakan üzmeyecek B-C suv ya da geniş araba önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,


    Foruma bugün üye oldum, yanlış yaptığım bir şey olursa affola.


    25 yaşında bir gencim, yeni evlendim. Üniversiteden beridir arabaya ihtiyaç duyuyorum; eldekini avuçtakini ancak toplayabildik.


    Arabadan çok anlamam, araştırdıkça bir şeyler öğreniyorum. Normalde biraz takık birisiyimdir, şimdi araç bakmaya başlayınca da iyice işin içinden çıkamaz oldum.


    750k altında (mümkünse 600-650 arası çok daha iyi olur), az yakan ve fazla bakım gerektirmeyen, arızası çok olmayan, içi geniş bir araç aramaktayım. Garaj yok ve park edebileceğim alanlar dar sokaklar, muhtemelen park halindeyken birkaç defa arabaya sürtecekler.


    Özellikle benzer modelleri kullanmış, araçta benzer özellikleri de kendi konforunda arayan arkadaşlarım bana yardımcı olabilirse çok sevinirim.





    Kendimce belirlediğim özellikleri belirteyim:


    - Dışarıdan heybetli görünmese de olur ama içinin gerçekten geniş olması. (Kamp yapmaktayız, arka yolcuların konforu ve bagaj hacmi önemli)


    - Makul miktarda yakıt tüketimi ( Günlük 15 km, haftasonları duruma göre 250-400 km, bayramlarda tatillerde rahat 2000 km yol yapılır diye düşünüyorum)


    - Arabadan çok anlamadığım için çok arıza yapmaması ve 200 bin km'yi geçmemiş olması. (satacağımı pek düşünmüyorum, muhtemelen uzun süre kullanacağız)


    - Manuel - otomatik fark etmez.


    - Cam tavan olursa ne güzel ama sanırım bu bütçeye mümkün değil :) 


    - Multimedya ekranmış, kameraymış, park sensörüymüş vs çok ihtiyaç duymuyorum. Fiyat düşürmek için fedakarlık yapabilirim rahatça. Tabi olursa iyi olur orası ayrı.


    - Arabayla uzun yol yapmayı planlıyoruz bol bol, hız sabitleyici olursa iyi olur.


    - Bunlar haricinde karmaşık tasarımlardansa sade şeyleri tercih ederim.




    Şuana kadar baktığım modelleri ve kafamda oluşanları da yazayım.


    İlanlarda güzel bir volvo V50 gördüm. (S40 ' ın station wagonu) 200k kilometrede, 1.6 dizel. Birkaç boya ve kaput değişeni var fakat fiyat uygun. Aslında en başında bu modeli çok beğenmiştim fakat diğer ilanları kurcuklayınca fark ettim ki araç sedan S40'ın uzun haliymiş. İlandakinin jantları değişmiş o yüzden suv gibi görünüyormuş. Bunu fark edince biraz soğudum küçük olur diye :) Ama anladığım kadarıyla önerilen bir araba ve yakıt tüketimi de düşük. 

    Benim baktığım model 2008 109 hp olan model, 5 ileri. Bir de 115 hp 6 ileri 2012 üstü modeller var onların yakıt tüketim videoları çok düşük. 


    Sonrasında chevrolet Trax 2013 1.6 LT modeline baktım, 750kya değişensiz boyasız, 89 km'de bir ilan vardı. Opel mokka ile aynı araç sayılırmış fakat chevrolet üretimden çekilmiş. Buna bir ısınmıştım fakat tork değerlerine bakınca yetersiz geldi ( yanlış hatırlamıyorsam 150-160 torku vardı, LPG takılmış bir de, bu araç kalkmaz ve çok yakar diye düşündüm)


    Madem benzermiş Opel Mokka'ya bakayım dedim, 2016 1.6 Dizel manuel enjoy modeli hoşuma gitti. Yakıt tüketimi tork değeri vs iyi görünüyor. Aşırı memnun kalan pek denk gelmedim ama bu fiyata makul bir seçenek sanırım. İç hacmi yetersiz kalır mı diye endişe ediyorum, içime de tam sinmedi.


    Bunlar haricinde Citroen C4 Picasso içi çok hoşuma gidiyor, donanımlı ve çok geniş. Ama bu aracın da genel performans ve arıza/servis durumunu pek bilmiyorum. Ayrıca tipi de çok hoşuma gitmiyor..


    Kia Sportage, Hyundai ix35, Dacia Duster ve Sandero, Nissan Juke, Renault Captur, Wolkswagen Tiguan diğer seçenekler gibi duruyor. Aralarında nasıl tercih yapabilirim hiç bilemiyorum. Uğraşma polo 1.4 TDI al geç diyor içimden bir ses ama küçük arabaya da pek binmek istemiyorum çünkü dediğim gibi uzun süre bineceğim.


    Bir de çok aklımı kurcalayan Fiat Egea Cross 1.4 modeli var. Çok düşük km'de yüksek donanımlı ilanlar var. Fakat o kadar çok ilan var ve etrafımda o kadar insan Fiatı boşver diyor ki bi türlü ısınamadım.


    Ne çok şey yazmışım, yardımlarınız beklerim. Lütfen bana geçerli sebepler sunarak yazın, şunu al derim başka da bişey demem yazmayın. Zaten her yer bu yorumlarla dolu.








  • macera aramak istiyorsan aklındakilerle devam et yeni evlisin o baktığın araçlar sana masraftan başka bişey değil, en tem en yenisinden bir egea al zira150-200 bin km devirmiş arabalar hala çok pahalı durumda 2.ele o para verilmez verilmemeli daha yeni daha temiz araç alınabiliyor çünkü

  • Egea cross + lpg

    Tüm ihtiylarını karşılayacak araç bu. Sorun çıkarmaz, yeni, az yakar, baktığın b suvlardan büyük. Bayide takılmış lpg li aramak lazım ki garantisi bozulmasın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi masterap -- 30 Ekim 2023; 15:24:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Egea cross 1.4 önermiyorlar, atmosferik motoru yetersiz kalıyormuş ve o yetersizliğe rağmen çok yakıt tükettiğini yazıyorlar. 1.0'ları da bu fiyata ilan yok.


    Suv kullanıcıları bu kadar az mı ? Kimse öneri yapmıyor. Ya da suv kullananlarda para çok bunlara takılmadan alıp geçiyorlar beğenmezlerse satıyorlar  

  • Aynı dertten müzdarip birisiyim 600-650k bütçe var ben de yeni evlendim ama araç bulmak zulüm gibi. Yerden biraz yüksek olsun eşim de rahat sürsün diye Juke düşündük biz de ama şanzımanının gümlemesiyle ünlüymiş başka da suv tarzı bişey bulamadık. Ne alacağız bilmiyorum cidden ne garip piyasa.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FurkanTuncSS F kullanıcısına yanıt

    Aslında arabadan ne beklediğinize bağlı hocam, Fire motorlar öyle gömüldüğü kadar kötü değil ama bir dizel veya turbo benzinli tadını alamazsınız asla. Lpg ile uyumlu ve büyük bir sıkıntı olmazsa çok rahat yüksek km görebilecek bir motor. Eski model, sorun çıkarmaya müsait bir araç almaktansa az biraz yavaş gitmek bence mantıksız değil. Fiat'da bu kadar çok ilan olmasının sebebi yerli üretim olduğu için daha çabuk piyasaya giriyor. Mesela 1.0 ve 1.5 Hibritler için tutulmadı bile diyebiliriz.


    Bahsettiğin Volvo gibi araçlar aslında sağlam fakat bir arıza durumunda ocağına incir ağacı dikme potansiyelinde olan araçlar. Parçası yoktur, ustası yoktur falan hele ki işinin ehli olmayan bir usta ise aman aman. Hem cebinden hem de zamanından olursun. Ama misal Egea parçasının köy bakkalında bile bulursun  


    Bana soracak olursan, daha gençsin ve yeni de evlendiğiniz için bütün parayı araca gömme. Hem arabanın ihtiyaçları hem de evin vs ihtiyaçları için 500 civarında bir şeyler bak. Bakacağın araçlar da Fiat veya Renault grubu gibi parçası ve ustası çok olan modelleri olabilir. Suv kullanıcısı olarak aslında Suvlar şuanda en çok tutulan kasa tipi ama o civarda bulabileceğin Suvlar muhtemelen yüksek kmde olacaktır ama illa Suv bir şeyler olsun dersen Duster bakabilirsin. Belki temizi gelirse ilk kasa Qashqai veya Juke olabilir. Onun haricinde konforsuz ama hem yakıt hem de yürütme maliyeti olarak cebini üzmeyecek Symbol, 301-Elysee kardeşler, Clio, Egea bakman senin için son derece iyi olur.





  • Şıh Hazretleri kullanıcısına yanıt

    Diğer masrafları hallettik, ev kirasını da bir şekilde makul bir miktarda anlaşıp devam ettireceğiz inşallah. Öyle olunca bütün parayı arabaya koymak istiyorum malum sürekli artıyor piyasa.


    Suvdan vazgeçemedim, şuan Opel Mokka 2015 1.6 cdti otomatik aralarında en makul seçenek gibi geldi. 700 küsüre servis bakımlı olduğunu yazdıkları az boyalı çamurluk değişenli bir araç var. 110 küsür km'de. Sanırım onu alacağım.


    Yorumun var mıdır?

  • FurkanTuncSS F kullanıcısına yanıt

    Allah bozmasın hocam, inşallah ev de nasip olur ilerde  


    Mokka konusunda çok bilgim yok yanlış yönlendirmek istemem ama Opel'in 1.6 dizel otomatikleri gayet güzel bir kombinasyon, bildiğim kadarıyla kronik bir sorunu yok. Temizini bulduğunuz sürece üzmeyeceğini düşünüyorum ama Opel veya Mokka sahibi arkadaşlar daha net yorum yapacaktır.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.