Şimdi Ara

8-10 Yıllık Sistem Toplamak Yanlış (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
156
Cevap
7
Favori
11.028
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
105 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sistem toplamada yapılan en büyük yanlış bütçe çok olunca parayı iyi işlemciye gömmek vs oluyor. Halbuki ileriye dönük bir sistemin psu'su, kasası, fanları, ram'leri ve depolama birimleri kaliteli olur. Cpu anakart ve gpu sık değiştirmeniz gereken parçalar olur genelde. Bugün 3600 oyuncu bilgisayarı için maksimum noktadır. Daha ilerisine para vermek parayı çöpe atmaktır. Kaç kere yazdım bunu. Ekran kartı içinde en azından 2080ti'lara para vermeyin doğru düzgün performans sunamıyorlar fiyatlarına göre. En azından amd kartları bekleyin Nvidia'ya rakip gelince fiyatlar düşecektir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2-3 sene yeterli, sonrası yenileme şart.
  • Ps4 çıkmadan önce de 4 çekirdek öldü diyorlardı ps4 8 çekirdekli geldi ee oyunların hala çoğu 4 çekirdek bile istemiyor? 6 12 günümüz için ideal ama 4 çekirdek uzun süre gideri var hala

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Söyledikleriniz evet doğru ama dolar kurunu da gözden kaçırmayın dolar 3 zamanlarında 6-7 tl olacak deseler çoğumuz inanmazdık 2-3 seneye kim öle kim kala eldeki sisteminizin keyfini çıkarın ayar düşürmekte sizi üzmesin çünkü ciddi fiyatlar parası olan adamı bile belki düşündürüyodur bazı parçalar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kısmen katılıyorum kısmen katılmıyorum..

    Artık sistemler daha uzun ömürlü olabilir. 2k ve 4k da artık ekran kartı önceliği almış durumda.


    Sadece ekran kartı upgrade ile 10 sene kullanılır gibi görünüyor.

    9900k ve 2080ti li sistem toplamış birisi 5 sene sonra tekrar ekran kartı upgrade si ile devam edebilir.

    3000 serisi kartlar çıkacak
    Yılbaşında 10900k lı 3080ti li sistem toplamış birisi aynı şekilde
    5 6 sene devaö eder. Belki dahada fazla.


    1000 serisi ekran kartları 1080pde hala canavar. Kaç sene oldu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anakart hariç hiçbir bileşeni top sınıf almam. Bir binanın temeli ne ise anakartta bir pc nin temeli o bakımdan ona harcanan paraya acımıyorum.

    Kendi görüşüm bir pc nin performans ömrü 5 sene plan programı da buna göre yapıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiçbir bilgisayar arızalanmadan 10 sene zaten gitmez artık. Hele ekran kartları hiç gitmez. Özellikle ekran kartına para harcarken garantisi biter bitmez bozulacağını hesap etmeniz lazım .Şu anda yapılan parçalar daha kalitesiz.
    Benim rx 480 garantisi bitince birden bozuldu. Şu andaki işlemcim r5 3600 1 yıl dolmadan bozuldu değişim yapılacak.
    Ama ben alırım pcyi hafta sonları 1 2 saat takılırım. İnternete girerim müzik açarım derseniz orası başka. 10 sene gidebilir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • L.J kullanıcısına yanıt
    Ben 2008'de aldığım masaüstü (desktop) bilgisayarı halen kullanıyorum.

    Bu bilgisayara 2012'de aldığım ekran kartını taktım, AMD Radeon ekran kartlarında EyeFinity özelliği olduğu için almıştım. Bu ekran kartına 3 monitör takılı ve oyunları 5040 x 1050 pixel çözünürlüğünde oynuyorum. Her bir monitör 1680 x 1050 pixel çözünürlüğünde..

    Bilgisayarın üzerinde 12 GB ram var,

    İşlemcisi de 775 pin olan 4 çekirdekli Core 2 Duo'lardan 3,0 Ghz bir model.

    Üzerinde biri işletim yüklü olan SSD dahil toplam 3 hard disk var.

    Ram ve ssd bilgisayarı yeteri kadar hızlandırdı, oyunlarda takılma filan yaşamıyorum.

    Yüksek kapasiteli ram ve iyi bir ekran kartı işletim sisteminin ve programların harddisk üzerinde geçici swap dosyaları açmasını azaltıyor ve hatta tamamen kaldırıyor ortadan.

    Bu bilgisayarı bundan sonra her halde sunucu-server olarak kullanırım.




  • Androge0s kullanıcısına yanıt
    Elimde toplu para olsa ben en son model anakart ve en son model ekran kartı alırım.

    Ram ve işlemci en düşük model olur.

    Oyunlarda en çok işi ekran kartı yaptığı için böyle düşünüyorum.
  • S.T.A.L.K.E.R. kullanıcısına yanıt
    Androge0s kullanıcısına yanıt
    @S.T.A.L.K.E.R. > FX 8300 serisi ne kadar 8 cekirdekli ise PS4 te o kadar 8 cekirdeklidir. Eski teknoloji ile Zen2 mimarisini bir tutmamak lazim. AAA oyunlar icin 4 cekirdekli islemci alan 1-2 seneye pisman olur. Konunun temelini baz alirsak 2 sene sonunda zaten islemciyi degistiririm diyen adam icin farketmez tabii.


    @Androge0s > Cok dogru yaklasim olmus. 10 senelik sistem isteyen adam en kaliteli kasa-psu-ssd-fani alsin, islemci - ekran karti - ram yine mid-high seviye olsun. Temeli saglam kurduktan sonra anakart - ram - islemci - ekran karti gerektikce degisir, uzerine bir daha yan bilesen masrafi cikmamis olur. Yoksa her seferinde sifirdan kasa topladiginizda ekstra zarariniz olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: huso

    Bu bilinclilik konusunda canlı orneklerden biri de benim, Sıfır Aldıgım X370Gaming3 Anakartımla 32GB DDR4 2400 Kullanıyordum 2400MHZ oldugu icin 16GB parasına 2. el almıstım ve 900 e Ryzen 7 1700 aldım.Sistem yag gibi akıyordu.Burada yazılanlardan da etkilendim.Yok 1070Tİ ustunu beslemez deniyordu.650TL ye Sıfır aldıgım Anakartı 450TL ye sattım, 8 16 65W Gul gibi islemcimi 650 ye sattım.En buyuk aptallıgımdır.Benim alabilecegim en ust seviye Ekran Kartı zaten 1070 ya da 1660 cok buyuk aptallıktı.Bu tarz platformlar da insanları etkileyebiliyor.

    Ev kullanıcısı olup oyun ile isi olan ise 4 cekirdek islemci haklı olarak kullanmak istemiyor ben olsam ben de istemem.Bazen mecbur kalıyorsun.Adam 2000TL verip Extreme Z170 anakart almıs.Sisteminden memnun ama Ekran Kartı upgrade ve 8 cekirdek islemci istiyor mesela burada firma mecburen yeni anakart alacaksın diyor.Halbuki aynı anakartla simdi 9900K yı 5.2GHZ de calıstırıyorlar.Bu da tuketicinin istegi olmadıgı halde mecburen upgrade etmesine yol acıyor.

    Alıntıları Göster
    Çok büyük hata yapılmış

    Burda atıp tutanlara bakma

    Darboğaz olur diyorlar misal. Oyun 40 FPS çalışırken 20 FPS mi düşecek 35 falan düşüyor

    Ki aynı işlemci var bende. 1700 4k monitör orta şekerli aldım

    2k 4k oyuna göre 5700xt ile mutlu mesut yaşıyoruz buna intel 10900k alsam ne fayda vereceği FPS. Max %10 fark

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • serdarski S kullanıcısına yanıt
    Yanlış bir düşünce eğer bütçe kısıtlı değilse ve ileriye dönük bir sistem düşünülüyorsa psu'yu, kasayı, depolama birimlerini kaliteli almak en önemlisi. Sonrasında 2 nesil rahatça götürebilecek işlemci ve ona uygun bir orta segment anakart ve hangi ayarlarda kaç fps oynanmak istendiğine bağlı bir ekran kartı en mantıklı hareket olacaktır. Limitli bütçe ve orta ölçekli sistemlerde paranın %40-50'si ekran kartına harcanır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Androge0s kullanıcısına yanıt
    Yanlış düşünce değil,

    Çünkü hiç bir iş insanı sermayesinin tamamı ile yatırım yapmaz, kısmen kredi kullanır, kısmen kendi sermayesinden harcar, aldığı krediyi yaptığı yatırımdan kazandığı parayla öder, harcamadığı sermayesi de cebinde kalır.

    Olaya bu mantıkla bakmak gerekiyor.

    Ayrıca çevremde 10-15 bin TL verip son model telefon veya bilgisayar alabilecek durumu olan kişiler, çoğu insanın burun kıvırdığı ve beğenmediği daha düşük model telefon ve bilgisayar kullanıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdarski -- 13 Temmuz 2020; 12:4:48 >
  • Başlığa göre yazıyorum , konu sahibi bloklu , ne yazdığını bilmiyorum ama tecrübe deneyimden ziyade sağdan soldan okuduğunu yorumlayıp bilgi olmadan yine bir fikirden yola çıktığından eminim. Bilmeyenler öğrensin yazalımda.

    2500K ile topladığım sistem OC li bir şekilde hala render alınıyor. Taş gibi. SSD ve ram ekledik sadece. Bu yakın mı geldi size ? i7 2600 ile topladığım bir sistemde bir ofiste çalışmaya devam ediyor. Buda mı yakın geldi size ? 2005 te alınan P4 sistem çıktı bir arkadaşın evinden , götürdüm amcoğlunun evine kurdum, çocuklar ebaya youtube giriyor. O sistem ile de NFS Undergraund 2 Call Of Duty MW filan yüklüymüş onlarıda görüntü çamur olsa da oynadım.

    Bu tamamen bütçe ve heves meselesi.

    3700X ve 2070S alan birisi , bütçe bolluğu yaşayıp her oyunda en yüksek kalitede oynayacağım takıntısına girmezse , 10 sene kullanır sistemini , bozulma vs. olmazsa. Yoksa bizde sürekli sistem değiştiriyor alıyor satıyoruz hepsini kullanıyoruz ama neden ? Para batıyor çünkü. Heves istek bitmedi.Bizim ülke böyle, geneli bilinçsiz. Bakın avrupaya , adam telefon aldımı bozulana kadar kullanıyor. Biz ne yapıyoruz , İphone X ten İphne 11 e geçiyoruz. Note 9 satıp Note 10 alıyoruz. Asgari ücretin 5 katına. Bunun aslında çok parayla da alakası yok, tamamen görmemiş toplumuz. tatmin duygusu yok.




  • GTX980 ve i7-6700k ile çok mutluyum 5 sene oldu. En kötü 1 sene daha idare edecektir diye umuyorum, sonrasında DDR5 RAM'li sistemler yaygınlaşmış olursa onlara kısmet.
  • 10 sene çok büyük abartı olmuş ancak, herkes zengin olmadığı için mecburen bir miktar para biriktirip birkaç yıl kendisini götürecek sistem almak zorunda kalıyor. Zenginlere hava hoş, isterseniz hergün farklı bir sistem satın alıp eğlenin. 1 FPS düştüğü gibi tüm sistemi binlerce lira harcayıp yeniileyebilir bir zengin.

    Ama zengin olmayanlar için malesef durum öyle değil.

    Burada "Beni X yıl idare etsin" sözünü yanlış anlamışsınız. Bir sistemin, örneğin; "5 yıl idare etsin" sözünden kasıt; 5 yıl sonra öldüğünde yeni bir sistem alabilirimdir. Yani sistem her yıl zayıf düşecek ama her seferinde kullanıcısını idare ettirecektir ancak belli bir yıldan sonra idare ettiremeyecek seviyeye gelecektir.

    Siz ise olayı "Bu sistem 10 yıl boyunca her şeyiyle mükemmel olsun, hiç eskimesin, hep en yüksek seviyede kalsın" şeklinde anlamışsınız.




  • i5 3570k - GTX 660 . 2013 Şubat'tan beri kullanıyorum. Apex Legends'i bile cayır cayır oynadım . 2023'ten önce de sıfır sistem toplamayı düşünmüyorum.

    Aslında pek yeri değil ama gördüğüm kadarıyla bu konuda çok fazla tecrübeli arkadaş var . Sizce bu sisteme GTX 1660 taksam dar boğaz olur mu ?
  • Bence bütçene uygun alabildiğin en iyi sistemi al bütün oyunlarda grafiklere doy ondan sonra grafiğin tadına vardıktan sonra oyunları yüksek ayarda oynamak istemiyorsun zaten. O yüzden 2080ti alan birisi en az 6 7 sene götürür.
  • rerererara R kullanıcısına yanıt
    Ya sanssizsiniz, ya da PSU veya anakartta problem var, islemci ve ekran kartlari gayet dayaniklidir, hatta internette ciktigi vakit alinan 1080 ti'larin hala 2020'de ilk gunku performansla calistigini gosteren bir suru video var.

    Sahsen simdiye kadar bir kere ekran kartim bozuldu, o da bana lanet ettiren, 100 dereceleri goren bir toshiba laptopti, resmen masayi yakiyordu.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.