Şimdi Ara

8 GB Son Demlerini mi yaşıyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar sorum çok basit. 8 GB Ram son günlerde son anlarını mı yaşıyor ? Oynadığım oyunlarda çok takılma ve drop yaşıyorum bazı oyunlar " MSI Afterburner" programına göre 6 GB Ram kullanıyor. İşletim sisteminin de 2.00 - 2.50 GB Ram kullanıyor desek sorunum Ramlerden mi kaynaklı ?



  • benim chrome bile 3 gb'a kadar ram harcıyor. Bende de 8gb ram var ama artık yetersiz. Ben oyun oynamıyorum da öyle idare ediyorum valla

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _AsDeRf_

    benim chrome bile 3 gb'a kadar ram harcıyor. Bende de 8gb ram var ama artık yetersiz. Ben oyun oynamıyorum da öyle idare ediyorum valla

    Hocam şuan Chrome ve Torch açık 2.65 GB ram kullanımı var ben oyun oynarım genelde oyunların çoğu 6 GB ram kullanıyor gözüküyor rami 12 GB yapsam düzelir mi acaba takılma ve droplar ?
  • 8GB'nin ölmesine daha bayağı var. 4 GB bile yeni yeni gömüldü, toprağı atıldı üzerine. 8 için daha tabut bile yapılmadı.

    En az 2020'ye kadar 8 bugünkü 4 gibi bir konuma düşmez.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nightsniffer

    8GB'nin ölmesine daha bayağı var. 4 GB bile yeni yeni gömüldü, toprağı atıldı üzerine. 8 için daha tabut bile yapılmadı.

    En az 2020'ye kadar 8 bugünkü 4 gibi bir konuma düşmez.

    Hocam başka forumlarda 4 GB daha alıp 12 GB yap dediler benim oyundaki sorunların sebebi ram yetmiyormuş onlara göre diyorum. Disklerim sağlam çıktı işlemcimi test ettim problem yok oyunda ram kullanımına bakınca 6 GB kullanıyor windows ta 2 GB kullansa memory leak mı ne oluyor heralde. Neyse kısa sürede 12 GB yapacağım.
  • Günlük kullanım ve ara sıra oynanan pek sistem istemeyen oyunlar için yeterli. Ancak oyun ağırlı kullanılıyorsa ve bol bol tarayıcı kullanılıyorsa ucu ucuna yeter hale geldi. Benim sistemde 16gb ram var. Sanal bellek kapalı ve ikincil diske aktardım. Aklınıza gelebilecek her türlü donanım ve sistem ayarlarını yaptım. Buna rağmen Tomb Raider 12gb ram kullanıyor.Çoğu oynadığım oyun en az 4-12 arası ram kullanıyor. Bu esnada sadece oyun açık herşey kapalı. Yani 16gb artık günümüzün standart miktarı haline geldi neredeyse. Tavsiyem imkan varsa ve de sistem uygunsa ramleri 16gb yapın. Yoksa da artık gittiği yere kadar bu şekilde kullanın. Benim bir sonraki sistemim isterse fazlalık olsun (16da bile oyunla beraber birşey açık olsa tıkanabiliyor bazen) en az 32gb ramli olacak. Artık oyunlar ve uygulamalar daha kapsamlı hale geldi. Doğal olarak verimlilik ve hız için donanıma eskiye nazaran daha çok yükleniyorlar.
  • dostum oyunlarda afterburnerdayken pagefile kullanımını aç asıl kullandıgı rami görürsün oyunlarda eger 6 gb gözüküyorsa o 9 yada 10 gb a işarettir
  • Programlar gereksiz ram kullanımı yapıyor. Biraz şu programları stabil yapsalar değil 8gb, 4gb bile çok gelir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla arkadaşlar sağolun cevaplar için pegafile falan da baktım sadece SSD için aktif daha hızlı olsun diye çok yüksek kullanım var oyun ise NFS Payback ve Sniper Ghost Warrior 3. Sanırım 12 GB'da yükselticem şuan fazla bütçem yok ileride aynı tek modülden bir tane alır 16 GB yaparım. Hazır sizleri bulmuşken şunuda sormak istiyorum bende şuanhttp://www.vatanbilgisayar.com/gskill-8gb-2x4gb-ripjawsx-ddr3-1600mhz-cl9-15v-dual-kit-ram.html bu ramler var ben bunların yanınahttp://www.vatanbilgisayar.com/gskill-4gb-ripjaws-ddr3-1600mhz-cl9-15v-tek-modul-ram.html bu ramden alıp taksam sorunsuz çalışır demi ? Çünkü normalde Dual Kit çalışıyorlar tek modül 4 GB yanına geliceği için Dual Çalışmayacak sanırım ?




  • Ramler yetmeyince hdd den alan kullanilir bu yuzden anlik droplar yasiyor olabilirsiniz oynadiginiz oyunlarda agir grafikli ise ramin yetmemesi normal bazi oyunlar minumum 12 gb ram yaziyorlar artik

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1080p ve yukarısı ultra oyunculuğun yeni standardı oldu artık 16gb ram. Düşük ayarlarda ve günlük kullanımda hala 8gb yeterli. Fakat hızla mezara doğru yol alıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4GB GTA 5 ile, 8GB DF1 ile öldü.

    8/16 standartı artık 16GB olmaya başladı. Yeni nesil triple a oyunların %90'ı 8GB üzeri ram kullanıyor.
  • Yeni oyunlarla birlikte artık 8-9 hatta 10GB kullanımlar görülebiliyor. Tabi bunda Windows'un katkısı da büyük. 12GB sizi uzun süre götürür kanımca.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IslakBanyoTerliği -- 17 Mart 2018; 11:54:13 >
  • Mass effectin 14gb kullandigini bilirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam 16 standart oldu, 8 öleli çok oldu. 2-3 seneye 32 standart olmaya başlayacak. şu ram fiyatları düşmezse hapı yuttuk
  • 8GB yeter diyen bir halt bilmiyordur. Windows boşta zaten 2GB sömürüyor chrome açınca 3-3,5GB oluyor. Oyunlar zaten 8GB ı tek başına sonuna sömürüyor.
  • Arkadaşlar ram fiyatları çok uçuk tek modül 4 GB olandan 2 adet alayım desen normal bendeki dual kit olanlardan daha fazla tutuyor fiyatı nedense. Parayı toparlarsam eğer 4 GB modül alıp 12 GB yapıcam biraz daha eklersem eğer aynı kitlerden alıp 16 GB yapacağım. İnşallah sorunlar kalkar.
  • nedir bu chromdan çektiğimiz. tek başına 2-3gb ram yiyor. Benim de masaüstü bilgisayarım 8gb ama artık can çekişiyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: faruu

    nedir bu chromdan çektiğimiz. tek başına 2-3gb ram yiyor. Benim de masaüstü bilgisayarım 8gb ama artık can çekişiyor

    Sen bide Mozillayı gör
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tayfun_3438


    quote:

    Orijinalden alıntı: faruu

    nedir bu chromdan çektiğimiz. tek başına 2-3gb ram yiyor. Benim de masaüstü bilgisayarım 8gb ama artık can çekişiyor

    Sen bide Mozillayı gör

    inanır mısın 8gb ramli sistem donanımhaberi kaldıramıyor. heryerden fırlayan reklamlar yüzünden bilgisayar kitleniyor
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.