Şimdi Ara

8 gram toryumla 1 milyon mil - Cadillac içerir- (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
115
Cevap
1
Favori
4.799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: farmcat

    Bişeyler yazmak istiyorum da neresinden başlasam bilemedim. Adam Bergama'da altın aranmasına karşı çıkanları hain ilan etmiş. Orda altın aranmasına karşı çıkan zaten Bergamalı Köylüler. Eğer herhangi bir yerde yaşayan insanları da hain ilan edecekseniz, kimse kalmasın bu ülkede herkes potansiyel hain ve birilerinin maşası olabilir. Erzurum'da Heslere karşı eylem yapan çarşaflı teyzeler de kim bilir kimlerin maşasıdır değil mi ?

    İş kazalarında 10 senede 10 binin üstünde işçi öldü. Sen bunu bile engelleyemiyorken, nükleer santral yapıp atığını, sızıntısını nasıl engelleyeceksin. Herhangi bir olay olunca hemen göz yaşlarıyla duygu sömürüsü mü yapacak hükümet.

    Tersanede ardı ardına kazalar olunca ve ordaki işçiler artık isyan edince savunma şuydu " Türkiye gemicilikte ilerledi bunu engellemek isteyenlerin oyunu"
    He canım he oyun olsun diye öldü o işçilerde.

    Güneş, rüzgar enerjisi gibi kullanımı sağlıklı ve güvenli yöntemlerle de enerji sorunu büyük ölçüde çözülebilir. Türkiyede bu şartlarda nükleer enerjiye güvenilecek bir yanı yok.

    Dağı resmen tıraşlamışlar adam hala yok kışın çekilmiş de yazın çekilmiş. Herkes aptal bi siz akıllısınız.

    Aslında ne gerek doğaya, keseceksin tüm ağaçları yok edeceksin son kalan akar suları da, her yere yap nükleer santrali, avm'yi bas gitsin. Dünya gelişme görsün. Nefes almasak da olur, güzel bir yer görmesek de olur. Elimizde son model telefonumuz olsun, elektiriğimiz olsun.

    İnsanın da doğanın bir parçası olduğunu, doğayı yok ettikçe kendimizi de yok ettiğimizi anlamak çok mu zor aceba, gerçekten merak ediyorum bunu


    Bergamadaki altın olayının altında neler olduğunu, altının çıkarılmasına kimlerin neden engel olmak istediğini rahmetli Necip Hablemitoğlu kurcalamıştı,

    başına neler geldiğini bilmeyen varsa hala google elinin altında...


    Tersane konusunda sonuna kadar haklısınız ...


    Diğer yandan artan enerji ihtiyacını karşılamak için güneş panelleri ya da rüzgar yeterli değil, şu an gaz ithal ediyor bunları işleyip elektriğe çeviriyoruz bu hem göbekten dışarıya bağımlılık hemde cari açığa büyük katkı oluyor, bu döngüyü kırmanın tek yolu da nükleerden geçiyor ha uranyum bazlı olur toryum bazlı olur tartışılır.

    Olmadımı, diğer seçenekler ile debelenir durur 100 katı 1000 katı çevre zararına uğramaya devam ederiz. Bknz. termik dumanı külü, hes göl alanı, gaz parası dumanı vsvs.

    Uzun lafın kısası bu elektrik bedava gelmiyor kömür yakılıyor gaz yakılıyor yapay göl yapılıyor bunların hepsi sırtımızda kambur yapıyor bundan kurtulmanın yolu da şu an için nükleer santral beğensenizde beğenmesenizde...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: funnel

    quote:

    Orijinalden alıntı: Burhan

    Bir Artvinli ve çevreci olarak, doğaya el değdirecek her türlü oluşma karşıyım. Toryum, nükleer santrallerin en temiz yakıtıdır, Uranyum gibi atık kimyasallar bırakmaz. Ancak Uranyum gibi kolay bir şekilde yakıta dönüştürülemez, çok çetrefilli işlemlerden geçirilip, işlenmesi gerekir.

    Hidro Elektrik Santralleriyle diğer Nükleer santralleri karıştırmayın. En kabaca, en basit haliyle özetlemek gerekirse Nükleer santraller olası felaket senaryolarını beraberinde getirir. Ayrıca HES dediğimiz o lanet santraller doğaya karşı büyük bir tehdittir. Akarsuyun doğal bir şekilde oluşturduğu dere yataklarını kurutup, birçok bölgeye suyun ulaşmamasına sebep olur.
    HES projesi bittiğinde toplam 600 kmden fazla uzunluğkdaki dereler kuruyacak.
    Toprağın verimliliğini yok edecek.
    Tarımla uğraşan insanlar aç kalacak.

     8 gram toryumla 1 milyon mil - Cadillac içerir-



    İki yer aynı yer değil


    Şaka mısın birader?




  • nükleer enerjinin son tuketiciye şimdikine oranla en az yari fiyatina sunulacaginin garantisini versinler çevreciler desteklemez merak etmeyin. ama bana mali acidan hic bir yarari olnadiktan sonra evimin yaninda nükleer bomba istemem. su santralin yasadigi şehre kurulmasini buradaki artizlerin hic biri istemez. hele ülkede terör sorunu varken dediğim gibi santralin bombadan farki yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Duratorq_

    nükleer enerjinin son tuketiciye şimdikine oranla en az yari fiyatina sunulacaginin garantisini versinler çevreciler desteklemez merak etmeyin. ama bana mali acidan hic bir yarari olnadiktan sonra evimin yaninda nükleer bomba istemem. su santralin yasadigi şehre kurulmasini buradaki artizlerin hic biri istemez. hele ülkede terör sorunu varken dediğim gibi santralin bombadan farki yok.

    Bulgaristan , Romanya, Ermenistan, Ukrayna bunların 4 ündede fi tarihinden kalma nükleer santraller var .. İran dada hangi tek. yapıldıgı bilinmeyen 1 adet santral var. Zaten çevremiz bombalarla dolu..
  • http://tv.cnnturk.com/video/2013/09/30/yesil-doga/2013-09-28T1405/index.html

    HES'lerle ilgili şüphesi olan varsa izleyebilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 355GTS

    quote:

    Orijinalden alıntı: dark_elf

    Bütün Gelişmiş ülkeler nükleerden kaçıyor. Bizim gibi 3. dünya ülkelerine sıvamaya çalışıyorlar.
    Almanya ne kadar güneşli bir ülke değil mi? Şu yazıyı bir okuyun:



    Yenilenebilir enerjilere yaptığı yatırımlar sonucunda Almanya güneş santrallerinden 20 nükleer santrale eşdeğer elektrik üretti, dünya rekoruna imza attı. Alman hükümeti, Japonya'daki Fukuşima Dayiçi felaketi sonrasında nükleer enerjiye bağımlılığını azaltma yönünde adımlar attı, bazı santralleri kapattı.
    Kalan 9 santral, 2022'ye kadar kapatılacak. Bu yüzden de Almanya'nın ihtiyacını karşılaması için yenilenebilir enerjiye yönelik yatırımlar hız kazandı.
    Bu yatırımlar sonucunda Almanya, güneş enerjisi üretiminde rekor kırdı.
    Güneş santrallerinden, güneşin en yüksek olduğu öğle zamanında, saatte 22 gigawatt elektrik üretildi.
    Bu miktar, 20 nükleer santralden elde edilecek elektrik enerjisine eşdeğer ve dünyada saat başına üretilen en yüksek güneş kaynaklı enerji.
    Üstelik bu miktar, ekonomi devi ülkenin, hafta içi enerji ihtiyacının üçte birini de karşılamaya yetiyor.
    Almanya güneş enerjisi alanında dünyanın önde gelen ülkelerinden.
    Dünyadaki güneş enerjisi santrallerinin yarısı Almanya'da.. Elektriğin beşte birini bu yenilenebilir kaynaktan karşılanıyor.
    Ülkede, geleneksel sistemlere göre, oldukça maliyetli olan güneşten enerji üretimine büyük teşvikler sağlanıyor.
    Ancak, güneş paneli üreten Alman şirketlerin başı Çinlilerle dertte.
    Çünkü Çin şirketleri ürettikleri güneş panellerini ucuza satıyor ve Alman şirketlerini piyasada zorluyor.

    http://www.cekud.org.tr/haberx/1687-gunes-enerjisi-mi;-nukleer-enerji-mi?.html

    istersen bütün dünyayı güneş paneliyle kapla; bir nükleer santralin ürettiğini üretemezsin.

    makaleyi yazan nükleer karşıtı birisi olduğu için bol keseden sallamış.

    şu güneş enerjisiyle çalışan su ısıtma sistemleri var bilirsin hani evlerin damına kurulan. kışın güneşli havada suyu ısıtamıyor; bizzat kullandım ordan biliyorum.

    yenilenebilir enerjiyi üretmek hem pahalı, hem çok alan ve altyapı istiyor (panel miş rüzgar gülüymüş) hem de verimsiz.

    Mesaj eski ama cevap vermek istedim.Sağlıklı enerji üretimi için illa yenilenebilir enerji olmasına gerek yok farklı şekillerde çok farklı yöntemler uygulanabilir.

    Güneş enerjisinin elektrik enerjisine dönüşümü çok verimsiz gerçekleşmesine rağmen bir fisyon santrali kadar elektrik üretebilirsiniz.Her ne kadar şuanda gerçekleşememiş olsa da olur da bir gün füzyon ile bir enerji dönüşümü yapılabilirse (ki enerji üretimi diye bir şeyde yok aslında mevcut kullanmadığımız evrendeki enerjileri dönüştürüyoruz üretim derken) Füzyon verimli bir şekilde gerçekleştiğinde işte ona yetişebilecek başka bir teknoloji olmayacak.Nedeni ise füzyonun çalışma sisteminin güneşin çalışmasına dayanıyor.




  • Bu turkiyede olsa gram başına 1 milyon TL vergi gelir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: shifisitert

    Bu turkiyede olsa gram başına 1 milyon TL vergi gelir

    Fena hort olmuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir ara boyle bor muhanneti dönüyordu. Ayni terane. Bir cacik cikmamis bakin 3 senede

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozbayram


    quote:

    Orijinalden alıntı: shifisitert

    Bu turkiyede olsa gram başına 1 milyon TL vergi gelir

    Fena hort olmuş.

    Beni takip ettiğini belli etme en azından :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: shifisitert


    quote:

    Orijinalden alıntı: ozbayram


    quote:

    Orijinalden alıntı: shifisitert

    Bu turkiyede olsa gram başına 1 milyon TL vergi gelir

    Fena hort olmuş.

    Beni takip ettiğini belli etme en azından :)

    Takip yok hocam :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hasanmerto

    Google Earth'den Çernobil i aratmanı öneririm. ÇOk güzel yerler ve Çernobil ve civarında önümüzdeki 1 milyon yıl insan yaşayamayacak... Nükleer enerji şaka değil. İlla patlaması da gerekmiyor, nükleer atıklar, depolandığı yerlerden sızma, doğayı mahvetme tehlikesi içeriyor...



    Şu maddeden biraz Kandile, biraz da Suriye- Irak arasındaki kürt kantonları arasına sallamak lazım.
  • Toryum madeni ile işletilen nükleer enerji santralinin bilenenlerin aksine her hangi bir tehlikesi yoktur , en çevreci olan 5. sınıf nükleer enerji tesisisinde işlenir , patlama radyasyon yaymam gibi etkenleri yoktur , dünyadaki en verimli enerji madenidir , batı anadoluda bolca rezervi vardır.

    ISPARTAYA yıllar önce düşen uçakta ölen bir uçak dolusu mühendisimiz , bu madenle ilgili dünyada ilk araştırmaları yapıp ortaya koyan insanlardı , lakin öldürüldüler , şuanda dünyada sadece iki devlet bu madenle enerji işliyor , dünyanın enerji ihtiyacını karşılayabileceği , en temiz enerji en güclü madendir.

    Yeni kurulan akkuyu santrali ,yerine bu madenle işletilen santral kurabilseydik keşke risksiz ve en verimilisi.
  • Bu proje hayata gecer mi gecmez mi bilmem ama toryum un turkiyede fazla olmasi muazzam bi durum

    Fakat butun madenlerimizi yabancilar isletiyor hatta prof. Dr. Hablemitoglunu bu yuzden oldurduler diye hatirliyorum almanlara peskes cekilen altin madenlerini konu alan kitabindan dolayi insallah bize bi faydasi olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ferrari

    Yavaş yavaş nükleer güçle çalışan arabalarda yapılmaya başlanıyor demek :)

    Zamanında ABD nükleer güçle çalışan uçak yapmıştı. Uçak'da oldu ise bunu arabaya uygulamak pek de zor olmasa gerek.

    Konu eski ama adamlar reaktorlu tank bile yaptılar

    Chrysler TV8

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.