Şimdi Ara

8 günlük İtalya gezisi tavsiye (Milan gidiş - Roma dönüş)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, forumda tam olarak aradığımı bulamadığım için yazmak istedim. 18-25 Haziran 2023 Milan gidiş ve Roma dönüş olarak İtalya turu planladık. Eşim ve 2 çocuğumuzla birlikte (11 ve 13 yaşlarındalar). 18 Haziranda Milano ya ineceğiz, ve 25 Haziranda Roma dönüşümüz var. Dört kişi olduğumuz için araba kiralamak istiyorum, ancak İtalyada araba sürmenin de zor olduğu ve cezalar korkutuyor. Bu nedenle bu sekiz günlük tatil için tavsiyelerinize ihtiyacım var. Milano, Como Gölü, Venedik, Floransa ve Roma ya gitmeyi istiyoruz. Roma ya perşembe günü gidip pazar gününe kadar orda kalmak istiyoruz, ancak araba Roma da gerekli olur mu, yoksa Roma ya kadar 5 gün araba kiralayıp sonra yaya mı devam etsek, sizler ne önerirsiniz.

    Benim düşüncem 18 Milano gidiş, 19 Como Gölü ve sonrası Venediğe geçme, 20 sinde Floransaya geçme ve 22 sinde de Roma geçme yönünde.








  • Roma için şöyleyim. Arabaya ihtiyacınız hiç yok. 6 aylık çoçuğum ile gezdik bizde. Eğer otobüs veya metro güzergahında ise oteliniz roma da araba en son kullanacak şey. Çoğu yer birbirine yakın ve araç ile gitmek çok zor. Bebek arabasına hep öncelik olduğundan biz romayı 2 günde bitirdik. Sıra vs girmiyorsun, her zaman her şeye önden giriyorsun. Çocuklar için çok kalabalık bir ülke olduğundan, herkes 1 çocuğa bakmalı ve onu korumalı.

    Floransa roma biletleri genelde 50-60 euro civarı ve sizin cocukların ücretini bilmiyorum. Floransada da gezilecek yerlerde araba ihtiyaç yok, istemenizde aracı götüremezsiniz araç giremiyor.


    5ay olmuş konu açılalı şimdi gördüm. Boşa gitmesin bari yazı

  • Cevabınız için çok teşekkür ederim. Evet Haziran 2023 ayı içinde Milanodan başlayıp, Venedik, Floransa ve Roma'yı kapsayan 8 günlük tatilimizde araba kiralamadık. İyi ki de öyle olmuş. Bazı yerler aklımızda kaldı, ama arabayla çok sorun yaşardık büyük ihtimalle. İtalya güzel bir ülke Venedik büyüleyici, ama yine de özellikle kamu görevlileri Türklere kötü davranıyor. Özellikle şehir için otobüslerinde dikkat edin, kontrol var ve ceza kesiyorlar. Floransa'da maalesef başımıza geldi, şehir içi halk otobüsünde biletimiz olmadığı için yüklü bir ceza ödedik. Ancak inanın bilet satılacak yer yoktu, metro durakları gibi değil Floransa. Yine de çok güzel bir ülke tekrar tekrar gidilir.

  • gerçeksöz G kullanıcısına yanıt

    Yüklü derken ne kadar hocam ?

  • Hocam gitmis olarak bende size sorayım, biz de gitmeyi düşünüyoruz 1 çocuk 2 yaşında. Sizce turla gitmek mi güzel olur yoksa bireysel mi, bu arada İngilizce hiç bilmiyoruz, o yzuden tur düşünüyorum.
  • murattekno kullanıcısına yanıt

    İngilizce hiç yok ise kolay olmaz. Zor demeyim ama kolay olmaz, çocuk + dil stresi birleşince gerilebilir ortam.

    Yemek sipariş ederken veya otobüs bileti alırken ingilizce gerekiyor.

    Çocuktan dolayı her zaman önceliğiniz var bunu kullanırkende ingilizce şart.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.