Şimdi Ara

8 Lİ LNB İLE DİJİTAL TV KARTI KULLANAN VARMI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yav binada 8 çıkışlı LNB var hemide benim balkonun kenarında. Burdan Diseq kullandığım zaman sinyal alamıyom. Eskiden tek takınca seyredebiliyordum şimdi o da kayboldu. Kendi antenimi başka uyduya yönlendirip fazladan bi uydu daha seyretmek istiyorum. Ama beceremedim. 8 li LNB ile dijial tv kartı kullanabilen varmı acep. Sinyal kalitesi nasıl.

    Tv kartım sigma dijital tv.



  • 8 li değil de 4 lü kulanıyorum sinyal kalıtesinde hiç bi değişiklik yok teklı lnb yle kaç çekiyosa 4 lü de de aynı sende başka sorun vardır
  • 8'li LNB kullanılması sorun yaratmaz. Sinyal kalitesinde ve seviyesinde bir düşme yaşanmaz. Tv kartları DiseqC switch konusunda seçici davranabilyor. Yani, farklı çanaklardaki LNB'lerden gelen kablolar arasında anahtarlama problemi oluşabiliyor. Öncelikle, DiseqC switchi değiştirmeni öneririm. Mümkünse, sinyal seviyesinin yüksel olabilmesi açısından kaliteli ve kalın bir kablo kullanmanda fayda var. Bu arada, diseqC switchin markası veya fiyatı önemli değil. Bazen, son derece ucuz switchler bile gayet iyi anahtarlama yapabiliyor. Gerekirse, sonuca ulaşana kadar birkaç farklı switch denemende fayda var...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boldshark -- 23 Mayıs 2006; 23:24:14 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: delidumrull
    Tv kartım sigma dijital tv.




    "Tv kartım sigma dijital tv."


    de diyebilirdin..



    8'li LNB sorun yaratmaz. Kullanan yok heralde forumda. Peki DiseqC markası neydi ??
  • Yav denemediğim Diseq kalmadıki 4 ayrı marka denedim. Son aldığım alman malı hatta. Sigma ya sorarsan 8 li ilen olmaz diyor. En fazla 2 li LNB kullanabilirsin diyor. Tv kartını tiye almanı anlamadım sanma -ermanpac-. Neyseki marka tartışmaları biraz tavsımış. Neydi o günler yav. Sırf meraktan gittim bu kartı aldım. Kullandığım 3. marka. Yalnız ProgDVB ilen kullandığım için no problem. Ama skyvision la bu 8 li LNB den sinyal alabildiğimi söylemeliyim. Yani bununla da objektif olduğumu anlarsınız umarım.
    Tekli LNB de olan kablo çok kaliteli 8 lideki dandik birde onları değiştirip deniycem. Bakalım ne olcak.
  • @delidumrull, inanmıyorlar ancak benim Sigma firmasıyla bir alıp veremediğim yok. Bahsedildiği gibi Skyvision kartı satış müdürü fln da değilim.

    Benimle uğraşmak isteyen bir arkadaş her seferinde bunları ortaya atıp atıp kaçıyor. Kartına bir lafım yok. Ancak forumda senin kullandığın kartı kullanan birileri pek çıkmayacağı için sanırım sorunu çözmek daha zor olacak.


    Ben de 6 tane farklı DiseqC kullandım Skystar USB Box için, ancak sonuç değişmedi ve şu anda tek uydu seyrediyorum..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.