Şimdi Ara

8 Pinli 12 V ATX Güç Gİrişine 4 pinli bağlantı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
5.347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkaşdalar karar verdim ve Intel bir işlemci ve p45 chipsetli bir anakart almaya karar verdim. İmzamda'ki kasayı ve onunla gelen ATX 2 standardında ki Psu'ı kullanıyorum. Psu 400 wattır. Gelelim asıl meseleye. Asus'un P5Q P45 anakartını almak istiyorum. Anakart ile 8 pinli 12V ATX güç girişi geliyor. Benim sorum ise benim psu ile 4 pinli 12V bağlantısı geliyor. Ben 4 pinli 12V ATX güç kablosunu takarsam sistem stabil bir şekilde çalışır mı. Çünkü anakartın kitapçığında güç bağlantısı ile ilgili olarak şu ifadeler yer alıyor ve anladığım kadarıyla Psu 400 wat olduktan ve ATX 2.0 ve üstü bir standart olduktan sonra sorun yok. Galiba 8 pinli bağlantı extreme kullanıcılar için ki bu bağlantı benim için gerekmiyor.

    ATX power connectors (24-pin EATXPWR, 8-pin EATX12V)
    These connectors are for ATX power supply plugs. The power supply plugs
    are designed to fit these connectors in only one orientation. Find the proper
    orientation and push down firmly until the connectors completely fit.

    Make sure to remove the cap on the EATX12V connector before connecting
    an 8-pin EPS +12V power plug.
    • Use only an 8-pin EPS +12V power plug for the EATX12V connector.
    • For a fully configured system, we recommend that you use a power supply
    unit (PSU) that complies with ATX 12 V Specification 2.0 (or later version)
    and provides a minimum power of 400 W.
    • Do not forget to connect the 4-pin/8pin EATX12V power plug; otherwise,
    the system will not boot.
    • Use of a PSU with a higher power output is recommended when
    configuring a system with more power-consuming devices. The system
    may become unstable or may not boot up if the power is inadequate.
    • If you are uncertain about the minimum power supply requirement for your
    system, refer to the Recommended Power Supply Wattage Calculator
    athttp://support.asus.com/PowerSupplyCalculator/PSCalculator.
    aspx?SLanguage=en-us for details.




    Anladığım kadarıyla bir sorun olmayacağı gözüküyor ancak yine de teyid etmekte fayda var.

    Yorumlarınıza çok ihtiyacım var çünkü nasipse pazartesi sipariş edeceğim anakartı.







  • Bu arada dikkatimi bir şey çekti. Tüm 8 pinli ATX güç bağlantısına sahip olan anakartlarda 4 pin bir aparatla kapatılmış. Anladığım kadarıyla kesin ve net bir biçimde ATX 2.0 ve sonrası ayrıca 400 wat ve üssü Psu'a sahip herkes rahatlıkla kullanabilir denmek istenmiş. Kısacası bu anakartı alıyorum beyler.
  • p45 chipsetli asus p5q deluxe anakart kullanıyorum ve benim psu'mda da 4 pin giriş var, diğer 4 pin dediğin gibi kapatılmış durumda ve hiçbir problemle karşılaşmadım.. Ancak hem bu yüzden hem de 24 pin anakart güç girişi yerine psu'm yüzünden 20 pin bağlı olduğu için en kısa sürede yeni bir psu almayı düşünüyorum..

    Bende 480W psu war ve Q6600 işlemcime 1,5v'den fazlasını veremiyorum, psu yetersiz geliyor.. Ancak fazla bir OC yapmayacaksan bir problemle karşılaşmazsın..
  • Benimde amacım zaten ekstreme overclock yapmaktan ziyade günlük kullanım. Anladığım kadarıyla 8 pinli bağlantı sunmalarında ki amaç 1.7 ve üzeri Cpu voltajı verme gereksinimi duyan ekstreme kullanıcılar için. Yani bize ek 4-pin'İn bir getiri pek fazla yok.
  • P5Q ve Q6700 kullanıyorum.1,65 Volt tan sonra 4 pin ile stabilite bozuluyor.Ayrıca inanılmaz şekilde ısınıyor işlemci.OCZ VENDETTA kullanıyorum soğutucu olarak...Önerim ve benim de yakın zamanda yapacak olduğum kaliteli bir 8 pinlik güç girişi olan PSU almaktır...
  • Maalesef 8-pinli psu alacak gücüm olmayacak. Çünkü tüm maddi birikimimi şuan harcamaktayım Pc'ye. Psu'a ekstra harcama yapmam söz konusu bile değil çünkü o zaman bu kasayı boşuna almış olurum. Zaten ben 1.65 üzeri voltajı hiç bir zaman vermeceğim. Bu açıdan dediğim gibi benim için sorun yok.
  • benım anakart Bıostar TA770 dedıgın gıbı 8 pın guc gırıslı bı anakart

    coolermaster extrem 430watt var psu. 4 pın olarak uzun zamandır kullanıyorum.hıc bı sorun yok ıcın rahat olsun


    benım anakartın tam ortasında bı guc gırısı daha var o nedır anlamıs degılım. cf , sli destegı falanda yok kartta
  • quote:

    Orjinalden alıntı: *AXI*

    benım anakart Bıostar TA770 dedıgın gıbı 8 pın guc gırıslı bı anakart

    coolermaster extrem 430watt var psu. 4 pın olarak uzun zamandır kullanıyorum.hıc bı sorun yok ıcın rahat olsun


    benım anakartın tam ortasında bı guc gırısı daha var o nedır anlamıs degılım. cf , sli destegı falanda yok kartta



    Anakartın ortasındaki güç girişi 4 pin molex ise (ki büyük ihtimalle öyle) Ekran kartına voltaj desteği vererek rahat çalışmasını sağlıyor. Kardeşimin bilgisayarında "Biostar TF560 A2+ ve Msi 8600gt OC" var pc'yi ilk topladığımda ekran kartında bir stabilite sorunu vardı. Oyunların çoğunda donma ve ekranda karışma problemi çıkarıyordu. Takıp çıkarırken benimde gözüme 4pin güç yuvası çarptı açtım baktım anakartın kullanım kitapçığından ekran kartı voltaj beslemesiymiş. Bende verdim voltajı . Şu an herhangi bir problem yok gayet stabil çalışıyor. Sizde kullanım kılavuzundan bir kontrol edin isterseniz...




  • Öncelikle sizlere teşekkür ederim. Asus P5Q P45'i ve işlemci olarak Intel Pentium E2180'i sipariş ettim. Bugün geliyor bakalım hayırlısı olsun. Diyebilirsiniz ki bu anakarta neden bu işlemci. Çok basit. Ben her zaman anakarta önem vermişimdir. Sonuçta sistemimiz Psu'dan sonra anakarta emanet. Ayrıca Intel Pentium E2180 çok iyi overclock oluyor ki buda benim öncelikli tercih sebebim diyebilirim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Hacker683

    Öncelikle sizlere teşekkür ederim. Asus P5Q P45'i ve işlemci olarak Intel Pentium E2180'i sipariş ettim. Bugün geliyor bakalım hayırlısı olsun. Diyebilirsiniz ki bu anakarta neden bu işlemci. Çok basit. Ben her zaman anakarta önem vermişimdir. Sonuçta sistemimiz Psu'dan sonra anakarta emanet. Ayrıca Intel Pentium E2180 çok iyi overclock oluyor ki buda benim öncelikli tercih sebebim diyebilirim.



    Güzel seçim hayırlı olsun. Anakart gerçekten çok iyi ancak e2180'i uzun bir süre kullanmayı düşünüyorsanız imzamdaki kombinasyonda işinizi yuksek derecede görürdü. Tabi maliyeti biraz düşürmek açısından söyledim yoksa iki anakartı kıyaslamak mümkün değil. Güle güle kullanın...




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.