Şimdi Ara

8 Senedir Devlette Çalışıyorum. Özel Sektöre Geçmek İstiyorum ? Gelin de fikir verin. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
2
Favori
1.914
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • hocam 8 yıldır yazılımcı iseniz ve maaşınız hala 2300 TL ise sorun var demektir hocam. Yani hiçmi uygulamanız yok bir mobil uygulama yapsanız zaten 3k ordan gelmesi lazım en az adam akıllı uygulamadan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • üni okudunuz mu hocam? okuduysanız ne okudunuz?



    ben bilg müh bitirdim, sizden biraz daha yüksek bi maaşla işe başladım ki özel sektör olduğu için ilerleyen zamanlarda da artacağını düşünmekteyim.



    kendinize güveniyosanız freelance işlere bakın, bence memur olmak bu devirde boş. sırtını devlete yaslardan düz bi hayat yaşarsın anca. hedeflerimiz daha yüksek olmalı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4 yıl sonra edit: Yaş 32 oldu. Keşke bu konuyu açtığım zaman bir takım şeyleri yapsaymışım diyorum bugün. Aile çocuk vs olunca birtakım şeyleri riske etmek daha zor geliyor insana. Özel sektördeki muadil iş yapan arkadaşlarım min. 25k maaş alıyorken ben anca 5'te biri kadar ücrete çalışıyorum. Zaman içinde asgari ücretin geldiği noktada şu anda kurumda asgari ücret ile çalışan birisi ile benim aramdaki fark sadece 750 TL gibi bir rakam. Gelecek planlaması yapan genç arkadaşlar benim durumumu örnek alsınlar. Henüz gençken ne kadar çalışmanız gerekiyor ise çalışın ve çıkın gidin abi bu ülkeden ya da özel sektörde mutlak başarıya odaklanacak bir strateji planlaması yapın kendinize.

  • Ah be abi. 13 yıllık tecrübeyle nasıl 5k alıyorsun? Farklı bir gelir mi var?
    Ben 2 senelik yazılımcıyım seninle aynı alıyorum şuan ama az yani ve daha zam yapılmadı.

    Sana akıl vermek haddime değil ama neden hala iş değiştirmeyi düşünmüyorsun? Özel sektörde, bu kadar uzun süre devlette çalışman nasıl karşılanır bilmiyorum gerçi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zQrba -- 16 Ocak 2022; 23:38:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam hala gec degil neden is degistirmiyorsunuz?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • @zQrba , @unforgiven1127 kusura bakmayın zorlu bir Covid süreci geçirdim anca toparlayabildim. Bu sebeple mesajlarınıza geç dönebildim.


    Ek gelirlerimi 12'ye böldüğümde aylığıma 1.000 lira fark getiriyor. Zaten vergi kesintileri falan işin içine girince Ocak ayındaki maaş ile Aralık ayındaki maaş arasında 1.000 lira fark oluyor neredeyse.


    Çok şükür işimde çok iyiyim. Bu sebeple de işten ayrılıp özel sektöre geçmeyi ara ara düşünüyorum. Çünkü bu konuda gerekli yeterliliğe sahip olduğumu biliyorum. Bu konuda eşim de bazen aynı şeyleri söylüyor. Geleceğe yönelik ciddi kaygılarım var. En başta çocuğumu iyi bir okula gönderebilmek ona iyi bir gelecek hazırlamak istiyorum. Bunun yanında aile konforumuzu da arttırmak diğer arzularım arasında. Ancak sizin de bildiğiniz gibi son zamanlarda maaşların iyice erimesi bu kaygılarımı iyice artırıyor. Akademik kariyer yapmak istedim bir yandan. Yüksek lisans bitti, doktoraya başladım bu dönem. 1-1.5 yıllık bir projeksiyonda akademik bir kadro sahibi olabilmeyi ümit ediyorum. Şayet bu beklentim gerçekleşir ise işler benim için yoluna girer. Ancak gerçekleşmez ise işte o zaman gemileri yakmanın vaktidir. En kötü durumda iş arama sürecindeki yaşayabileceğim olumsuzluklara karşılık hazırlık yapıp üç beş kuruş kenara koyup üstüne de alacağım işsizlik maaşı bir süre geçinebilirim diye düşünüyorum.





  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.