Şimdi Ara

8. Sınıfa Geçtim TEOG İçin Nasıl Çalışmalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
4
Favori
35.541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba abilerim bu yıl 8.sınıfa geçtim. Bu yıl TEOG sınavına geçeceğim. Fakat daha önce hiç düzenli çalışmadım. 6da yazılıdan bi gün önce çalışırdım. 7de sadece dersi dinledim. Ortalamalarım çok düşük maalesef sırasıyla 97.20 ve 97.02. Şu anda şehir dışındayım ağustosun 1inde döneceğim burada pc ve kitaplar olmadığı için çalışamıyorum. Ağustosun 1inde çalışmaya başlayacağım çok mu geç?

    Bazı sorularım var biliyorsanız cevaplayın lütfen...

    -Sınav sistemi değişir mi (Yani mesela okul notlarının puandaki etkisi gidermi sadece ham sınav puanı mı olur)
    -Din kültürü olmayacak diyorlar doğru mu? Hangi dersler olur?
    -Sınavların tarihi belli mi?
    -3 yanlış 1 doğruyu götürecek mi?
    -Dershaneye gitmemek eksiklik mi? ( Okul 15.40 da bitiyor hergün 16.30dan 20.00'ye kadar kendi hocalarımızla ders işleyeceğiz)
    -Sınav bu yılki gibi kolay olur mu?
    -Bu yılki sınavın sözel derslerini çözdüm din hariç Sonuç: İnkılap full İngilizce Full Türkçe 1 yanlış sizce nasıl?
    -Düzenli mi çalışmalıyım yoksa kafam istediği zaman mı çalışmalıyım?
    -Hangi kitapları almalıyım?

    Birde nasıl çalıştığınızı yazarsanız sevinirim...







  • Kartal_Kastamonu K kullanıcısına yanıt
    Ya şu sorular yeterrrrr herkesin farklı bir sistemi vardır. Sen şu ana kadar 97 yi nasıl aldıysan öyle çalışmaya devam. Anafen al. Yazın da çalışılır mı manyak mısın?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaten nasıl çalışacağımı bilmediğim için konu açtım. Dediğim gibi 6da yazılıdan bir gün önce çalıştım 7de çoğu zaman onu bile yapmadım sadece dersi dinledim. Amacım benden tecrübeli olanların tecrübesinden yararlanmak
  • Kartal_Kastamonu K kullanıcısına yanıt
    O zaman dersi derste dinle yine. Ben dersaneye gitmedim. Her gün eve gelince o gün işlediklerimize baktım. Okuldan önce sen evde çalış sonra okulda gör. Mat, ink, fende ben öyle yaptım. Ben program yapmadın o gün canım ne istiyosa onu çalıştım. Türkçede her konuya çalış. O not ortalama ile yaparsın iyi bişeyler ben de senin gibiydim. Bu sene ilk defa bu kadar test çözdüm. Anafen denemeleri de sınavdan önceki 2 haftada mutlaka çöz. Şimdiden başarılar dilerim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Wut is Giriş W kullanıcısına yanıt
    Tatilde çalışmak saçmalık mı? Tatilde çalışmak istememin sebebi bütün hocalarım ailem benden çok umutluydu 2 yıl bu not ortalaması gelince hayal kırıklığına uğradılar bende türkiyede ilk 500e girerek bunu telafi etmek istiyorum. Matematik hocam sınavdan önce bana ücretsiz özel ders verdi ben 80 aldım çoğu derste durum bu o yüzden bu yıl telafi etmek istiyorum. Yaz tatilinde az da olsa çalışmak saçmamıdır?
  • Kartal_Kastamonu K kullanıcısına yanıt
    Çok kasma kendini ya. Yazın çalış biraz. Ya özel okuldan burs kazan o zaman sıkıntı geçer. Tatilde çalış ama çok bayma kendini yoksa mayısdaki sınava gelince sıkılırsın. Umarım 0,01'e girersin . Biz anca 0,69da takılalım sıkıntın filan olursa pmden ulaşabilirsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 97 ortalamaya berbat diyeni gördüm ya... Benim 6 ortalamam 93 tü.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kural 1: Kendini bu kadar kasma , kara kara düşünme böyle , kendini yazdan strese sokmaya hazırsın resmen aaa.

    Hayatımda hiç dershaneye gitmedim , sana da ortalaması 97 olan bir öğrenci olarak gitmeni tavsiye etmem.Okuldan sonraki vakti daha iyi kesinlikle değerlendirebilirsin;sonra dershane zorunluluk haline geliyor , nefes alamıyorsun bırakıyorsun.Bir de hafta sonlarını yiyor,hiç gerek yok bence.İnan dershanesiz de aynı başarıyı yakalarsın,yatmak yok tabi.

    -Dersi derste dinle,amaaan tekrarını yaparım , bi yerlerden okurum deme.Ders derste dinlenir.Hatta özellikle inkılap dersi için söylüyorum 'not al'.Biz bu sene hiç defter tutmadık inkılapta , dinlediğimizi kendi cümlelerimizle yazdık , eve gidince de kendi tuttuğumuz defterimize yazdık.Eğer defter tutturuyorsa öğretmenlerin , duyduklarını da anlayarak yaz.Kesinlikle faydası oluyor.

    -Tekrar defteriyle ilgili konuşayım.Okullarda genelde öğrencilere bunu yaptırıyorlar zaten ama herkes defterinde ne varsa olduğu gibi geçiriyor.Önerim şu , tuttuğun notları deftere yazdıklarına ekleyip kendi cümlelerinle tekrar defterine yaz.Matematikte çözdüğünüz örnekleri mutlaka çözümüne bakmadan tekrar defterine yaz-çöz.

    -Konuyu ne kadar iyi anlarsan anla,her şeyi bil,soru çözmeden olmaz.Günde 300 soru çözmek falan değil olay,konuyla ilgili çeşitli zorluklarda çeşitli soru tiplerini anlayıp çözebilene kadar çözmen lazım.Fende kuvvet ve hareket,Türkçede cümlenin ögeleri gibi konular soru çözerek anlaşılıyor.En azından benim için öyleydiler.Ben kendime bi program hazırlamıştım haftalık ama pek uyamadım.Sen de hazırlayabilirsin istersen , günlük tekrarından sonra hangi dersten soru çözeceğine karar vermek için.Sonra eksiklerine göre çözüyorsun zaten,geri kalma yeter.Önerilerim: Bilfen(konu anlatımlılarını da KESİNLİKLE al,özellikle inkılap ve fen),Anafen(multi kitap almanı önermem),Maltepe(fen konu anlatımını kullandım),Körfez,Tudem(bazen zor bazen gereksiz sorular var),Zambak. Çözüm'den uzak durmanı öneririm.Fazla kolay bence.Matematikte zorlanıyorsan Çözüm'den çözersin ilk istersen.
    Bilfen deneme sınavlarını al ve yap mutlaka.
    Anafen'in denemelerini de al kesinlikle.Sene sonunda çıkarmıştı bu sene ama sene sonuna kadar bekleme bulursan onları al sen.
    Konu işlendikten sonra evde konu anlatım kitaplarını aç oku,örnek soruları çöz.Daha sonra test kitaplarına geç.Soruları anlayarak çözersen yapamayacağın konu yok.Ezberleme,anla kesinlikle.

    -Din(eğer ki olursa) konusuna gelirsek,Anafen'i al , MEB'in kitabını oku , defter tut ezberlenecek kavramlarla ilgili.Bu seneki gibi olur da yorum sorusu sorarlarsa , dersi dinlemen bile yetecektir,sıkıntı etme hiç.Haftada bir kere 1 saatliğine bakabilirsin bence.

    -Hafta sonlarını kendine ayır , sabahtan çalışmaya başlaman ya da soru çözecem diye dışarı çıkmamazlık etmen pek mantıklı olmaz.

    -Denemeleri ciddiye al,kopya almamaya çalış:D.Bak ben son güne kadar çok iyi matematik çalıştım,herkes sorusu olunca bana getiriyordu ama sevgili okulum sınava 2 hafta kala ilk defa TEOG düzeninde sınav uyguladı.Yetiştiremedim,elim ayağım dolaştı , biraz zorlanınca korkmaya başladım hemen.2. TEOG matematiğinde tam yapabildiysem o denemeler sayesindedir.

    Yani konuyu anla,çözdüğün testleri anlayarak çöz,öğretmenlerinin peşini de bırakma tam olarak anlamak için.Bana 'of ne çok takılıyorsun' diyorlardı ama formül bile kullanmadan en ince ayrıntısına kadar anlayıp çözmek için uğraştım hep soruları.Lütfen çözemiyorum diye sıkıntıya kapılma,internetten araştır,kaynaklarına dön bak bir kez daha,yapamıyorsan öğretmenine sor.Soru çöze çöze halloluyor bütün konular,başka şekilde değil.

    www.dersvizyon.com 'u öneririm,soru örnekli konu anlatımları çok yardımcı olmuştu.

    Dershaneye gitmedim , 2 kere yurtdışına çıktım , tenise de gittim piyanoya da ,2.dönem tekrar yapmayı bırakmıştım sadece soru çözüyordum ama hep kendime yettiğini bildiğim kadar çalıştım,hiç eksiğim olmadı , hiç de tembellik yapıyormuşum gibi hissetmedim.Sonuç olarak da 494,6 YEP - 796,4 ÖYP puanına sahibim.Ve hazırlanan sorular nerdeyse bütün öğrencileri mağdur etti.Seneye böyle olmamasını umuyorum,emin ol bu senekiler kolay değil kalitesiz sorulardı.

    Umarım yardımcı olabilmişimdir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saint penguin -- 17 Temmuz 2014; 17:09:25 >




  • Herkesin öğrenme anlama yolu farklıdır kardeşim. Değişik ders çalışma yöntemleri denemeni ve en kolay hangisini anlıyorsan onunla devam etmeni öneririm. İnkılap dahil hiç bir derste kesin ihtiyacın olmadığı sürece ezber önermem,birinci dönemin inkılap ezberlerini unutunca ikinci dönem sınav öncesi bir haftamı tekrar ezberlemeye harcamıştım,bir hafta sonra yine unuttum. Bir de şunu söyleyeyim,sayısalcıysan sözel derslere sözelciysen sayısal derslere ağırlık ver ki sıkıntını kapat. Kendine mutlaka dinlenme zamanları ayır,oyununu da oyna,dışarıda da gez ama dersini ihmal etme. Unutma,6-7.sınıflar bitti. Bunların ortalamaları notunun sadece %20 sini oluşturuyor. Yani önünde düzeltebileceğin bir %80 var.Ortalamalarına güvenme,isterse hepsi 100 olsun sınavda ne yaptığına bakar. Bizim okulda 3-5 kişiyi bu şekilde geçtim ben mesela. Ortalamalarım 94 96 98 idi,onların en düşüğü 98.3 idi diye biliyorum. Tüm tenefüslerde test çözer ders çalışır,iki dershaneye birden giderlerdi. 95 aldığında ağlayan tipler,bilirsiniz. Sınavdan önce bir haftada test kitabı bitirmiş,fakat artık yorgunluk mudur dikkatsizlik midir bilemem sınav çıkışında ağladılar hep. Ortalamalarım düşük olsa bile muhtemelen çoğundan daha iyi bir liseye gireceğim, çünkü çok çalışmasam da düzenli ve metodlu çalıştım ve sosyal yaşamımı son aylar hariç hiç aksatmadım. Unutmayın,siz en sonunda insansınız,hatalar mutlaka yapacaksınız.Birinci sınavda düşük aldı diye üzüntüsünden ikinci sınava hiç çalışmadan girenler de var mesela. Dünyanın sonu değil sonuçta,abartmayın.

    Metod olarak önerim ise şunlar:

    Yazarak,kendi cümlelerinizle ve kodlayarak çalışın.Mesela vilayet-i sitte illerini(bitlis elazığ sivas diyarbakır erzurum van) BESDEV diye kodlamıştı bizim öğretmenler,yaygın bir kodlama ama akılda kalıcı sonuçta.
    Kendinizi test sorularıyla değil yazılı sorularla test edin.Eksiklerinizi en rahat böyle anlarsınız.
    Geçen senelerde çıkmış sorular kitabını çözün.Soru tarzını kavrarsınız.
    Ve uykunuzu çok iyi alın. Unutmayın hiç bir şey sağlığınızdan değerli değil. Ayrıca dinçken konuları daha kolay öğrenirsiniz,dikkatiniz dağılmaz.




  • Sen diğer yazılanlara bakma beni iyi dinle! Bak 8.sınıf dışarıdan kolay görünür ama içi beni dışı seni yakar. 8. sınıfta en önemli şey dersleri dört kulağını ve 4 gözünü açıp dinle. Eve geldiğin zaman o derste işlediklerinizi gözden geçir. Defter/tabletinde yazdıklarını oku. Ve kendine sorular sor. Eve geldiğin zaman mesela diyelim; matematik dersinin 1.ünitesini bitirdinizmi? 1. ünitenin konularını kapsayan en az 200 tane test çöz. (Unutma!: Test çözmek zihnini açar ve sınavda az düşünmeni çabuk cevaplamanı sağlar.) Dersaneye gitme! Dersaneler para tuzağıdır! Ha lise 4te git çünkü YGS ve LYS'ye hazırlanıyorsun onun için şart. Ama senin gireceğin TEOG basit bir sınav. 1. dönemde 6 ders, 2.dönemde de 6 ders olmak üzere 12 tane sınav yapılır. Bu dersler şu şekildedir; Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, TC. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve Yabancı Dil olmak üzere 6 dersten sınava tabi tutulursun. Bizim girdiğim 2013-2014 TEOG sınavının 1. dönemi gayet basitti ama 2.dönem tüm işlediğiniz konuları kapsadığından ötürü biraz hali ile zordu. Ama ben sana diyorum ki eve geldiğin zaman defterindekileri oku, test çöz ve gerekirse yaz! Bu dediklerimi yaparsan full 500'ü çekersin (Bunun içinde 6 ve 7.sınıfın YBP'leri yüksek olması gerekir!) Sınavda 3 yanlış 1 doğruyu asla ve katiyyen götürmez! TEOG'un bir güzel yanı da budur. Kitap önerim yok! Git gir bir kitap evine raflara bak elle dokun hisset içine sineni al ama genel olarak önereceğim markalar şunlardır; Anafen (Anafen yayınları zordur ama zoru seversen senin için zor yok demektir. ) daha sonra Güvender Yayınları (Bak bu güvender güzeldir ben soru bankasını 1 ayda bitirmiştim Haziran ayında.) Anafen'in şu yayını güzel: ''8.Sınıf Yazılıya Hazırlık Kitabı'' bak bu kitap güzeldir. Hem tek test yok klasik, boşluk doldurma ve açık uçlu sorular var. Ve son olarak şunu diyorum dersleri iyi dinle iyi yap iyi çalış düzenli çalış. Bunlar benim nacizane fikirlerim katılırsın yada katılmazsın o senin bileceğin iş. Eğer kariyerinde ve okul hayatında başarılı olmak istiyorsan önerilerimi uygula. İyi günler.




  • meselea çalıştıklarını boş bi kağıda yaz bi kaç defa aklında kalır örnegın:
    ınkılap tarihi kıtabına basla ve o boş kagıda hep not al
  • Sen 6 da 7 de doğru dürüst calismamissin 8 de mi calisicaksin?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sana şöyle söyliyim bu sene teoga girdim size zor sorucaklar büyük ihtimalle hazırlıklı ol matematiğe çok sıkı çalış benim diğerleri 15den aşşağı yoktu netlerden matematik çok kötüydü matematik ve fene çok ağırlık ver mutlaka dersleri dinle bize 2.dönem çok çokda kolay sormadılar
  • Aslinda matematik falan kolaydi ama benim salakligima calismadim. Matematik ve fene agirlik ver. Turkcede islediginiz konulardan neredeyse hic cikmamisti sadece paragraf. Inklap ve ingilizce klasik zaten, ozellikle inkilap sadece ezber. Din bana kazik geldi biraz 5-6 yanlis cikmisti ilk teogda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hergün toplam 45 dk tekrar yapsan hafta sonu test çözüp genel tekrar yapsan okul 1.si bile olursun.
  • Niye öyle diyorsun 8.sınıfta çalışmak için bir sebebi var
  • Dersaneye gitme konsuunda olay okuluna bağlı. Öğretmenlerin iyi değilse git.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Senin sınavdan haberin bile yoktu ki
    Ben mc bu arada

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sen yaşıyomuydun be aslan :dd
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Wut is Giriş

    Ya şu sorular yeterrrrr herkesin farklı bir sistemi vardır. Sen şu ana kadar 97 yi nasıl aldıysan öyle çalışmaya devam. Anafen al. Yazın da çalışılır mı manyak mısın?

    Yazın çalışılmayacağını kim söylemiş? Ben bu yıl 8'e geçtim ve temmuzdan beri çalışıyorum şu an fen konu anlatımlı bitti.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.